ΑΕΚ : 25 ματς αήττητη και συνεχίζει για να… κάνει 31 (pics)

ΑΕΚ : 25 ματς αήττητη και συνεχίζει για να… κάνει 31 (pics)

Η ΑΕΚ με τη νίκη επί του Πανιωνίου έφτασε τα 25 παιχνίδια χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα και κυνηγάει το ρεκόρ των 31 αγώνων που το έχει πετύχει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Ήταν 23 Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Ατρόμητος πετύχαινε μεγάλη νίκη (1-0) επί της ΑΕΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας Ολυμπιακό Στάδιο για την 8η αγωνιστική της Super League και υποχρέωνε την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα. Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει 25 αγώνες για τη διοργάνωση (22 για τη σεζόν 2017-18 και 3 για την φετινή) και 328 ημέρες κατά τις οποίες η Ένωση αγνοεί την ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Γεγονός που φανερώνει το πόσο δυσκολοκατάβλητη ομάδα είναι οι «κιτρινόμαυροι» που δεν έχουν λυγίσει σε έδρες όπως το «Γ. Καραϊσκάκης», η Τούμπα και η Λεωφόρος στοιχείο κομβικό για την επιστροφή στην κορυφή μετά από 24 χρόνια.

Το ρεκόρ που κυνηγάει η ΑΕΚ σε αυτό το στατιστικό είναι οι 31 αγώνες χωρίς ήττα, επίτευγμα πoυ έχει πετύχει δύο φορές κατά το παρελθόν και το οποίο συνοδεύτηκε και από την κατάκτηση του τίτλου σε εκείνες τις περιόδους. Αν λέει κάτι αυτό και για το τρέχον ρεκόρ.

Συγκεκριμένα η… πρώτη 31 έγινε τη σεζόν 1977-78 όταν η ΑΕΚ για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 2 Οκτωβρίου του 1977, συνέτριψε με 5-1 τον Πανιώνιο και ξεκίνησε ένα απίθανο σερί που έμελλε να τερματιστεί στις 28 Μαΐου του 1978 και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος όπου η ΑΕΚ έχασε από τον Άρη με 2-0 ούσα ήδη όμως πρωταθλήτρια.

Η δεύτερη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν 31, περιλαμβάνει δύο σεζόν, καθώς ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου του 1992 και τη νίκη με 2-1 στην Κόρινθο επί της τοπικής ομάδας για την 20 αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1991-92 που βρήκε την ΑΕΚ να κατακτά το πρώτο από τα τρία σερί πρωταθλήματα επί εποχής Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το σερί τελείωσε την επόμενη (και πάλι πρωταθληματική) σεζόν όταν για την 17η αγωνιστική ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 επί του Δικεφάλου στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» και έβαλε τέλος στο αήττητο και πάλι στα 31 ματς.

Όσον αφορά τις ημέρες πάντως, η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει ρεκόρ παραμένοντας για 328 μέρες αήττητη, καθώς τις προηγούμενες φορές είχε μείνει για 224 και 322 αντίστοιχα.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να σπάσει αυτό το ρεκόρ η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι πάντως με πολλά και εξαιρετικά απαιτητικά παιχνίδια να ακολουθούν για την πρωταθλήτρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ