Χιμένεθ: «Αισθάνομαι την αγάπη του κόσμου της ΑΕΚ – Πρέπει να δείξουμε την προσωπικότητά μας»

Χιμένεθ: «Αισθάνομαι την αγάπη του κόσμου της ΑΕΚ – Πρέπει να δείξουμε την προσωπικότητά μας»

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για τα συναισθήματά του ως αντίπαλος της ΑΕΚ, αλλά και για τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσει ο Άρης.

Ο Άρης προετοιμάζεται για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το πώς θα αντιμετωπίσει η ομάδα του την Ένωση, αλλά και για συναισθήματά του μιας και θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Δικέφαλο.

Διαβάστε επίσης: Αυτούς ζήτησε ο Μπαρτζώκας από το καλοκαίρι – Η λίστα με τους γκαρντ που δεν…

Όσα είπε ο Χιμένεθ:

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τη δουλειά που έκανε η ομάδα του στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος: «Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά της ομάδας γενικότερα και όχι μόνο σε αυτό το διάστημα της διακοπής. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τους βαθμούς που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Είναι ξεκάθαρο ότι από εδώ και πέρα πρέπει να δώσουμε πολύ περισσότερο από τον καλό μας εαυτό, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Για το πού εστίασε τη δουλειά αυτό το διάστημα: «Πρώτα από όλα εστιάσαμε στα θετικά του τρόπου που παίζουμε, ώστε να τα βελτιώσουμε. Πιο πολύ, όμως, εστιάσαμε στο ότι πρέπει να δημιουργούμε περισσότερες φάσεις για γκολ. Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως ομάδα. Πολλοί μένουν στα “ψυχρά” νούμερα της στατιστικής, όμως, πρέπει οι αναλύσεις να είναι βαθύτερες γιατί έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Διότι, δεν είναι καθόλου εύκολο να είμαστε δυόμιση με τρεις μήνες με έναν μέσο όρο πέντε ή έξι βασικών παικτών τραυματίες κάθε εβδομάδα. Σίγουρα τα αποτελέσματα τα παίρνει κάποιος με την ποιότητά του, αλλά πρέπει να προσδώσουμε κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μας, όπως είναι η ένταση. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι».

Για το ότι ο Άρης έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με εννιά γκολ: «Στην αρχή ήμασταν από τις καλύτερες ομάδες στη δημιουργία ευκαιριών. Θα έπρεπε, όμως, να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στην αντίπαλη περιοχή. Σε αυτό παίζει ρόλο ότι εδώ και τρεις μήνες έχουμε μόνο έναν παίκτη ως σημείο αναφοράς στην αντίπαλη περιοχή, τον Λορέν Μορόν. Θα πω ξανά ότι είναι εύκολο να βασιστεί κάποιος μόνο στα νούμερα της στατιστικής. Αυτό που είναι δύσκολο είναι να ερευνήσει κάποιος γιατί έχουμε φτάσει σε αυτά τα νούμερα της στατιστικής».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, ένας μεγάλος αντίπαλος. Πρέπει να προσπαθήσουμε με όλους τους τρόπους να μην τους αφήσουμε να κάνουν εύκολα το παιχνίδι τους. Πρέπει να δείξουμε την προσωπικότητά μας στον αγωνιστικό χώρο και να είμαστε θαρραλέοι, όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Επιτέλους, πρέπει να δώσουμε στον κόσμο της ομάδας μας αυτό που του αξίζει και τόσον καιρό δεν του το έχουμε προσφέρει».

Για το αν ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” είναι ένας οδηγός για το τι πρέπει να κάνει στον αγώνα με την ΑΕΚ: «Δεν υπάρχουν ίδια παιχνίδια! Εμείς δεν έχουμε στη διάθεσή μας τους ίδιους παίκτες, όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (σ.σ. εννοεί τους απόντες που υπήρχαν τότε και τους τωρινούς απόντες)… Αν τώρα έχουμε την πλειοψηφία των παικτών μας σε καλή κατάσταση, θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο την καλύτερή μας εικόνα. Δεν μιλάμε για κάποια ιδιαιτερότητα στον τρόπο που επιλέγουμε τους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτοί που παίζουν στα παιχνίδια, είναι αυτοί που στις προπονήσεις δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το πώς αισθάνεται που αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την ΑΕΚ: «Είμαι επαγγελματίας κι αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής του Άρη και θα δώσω τα πάντα για την ομάδα μου. Βεβαίως, είναι δεδομένο ότι σε αυτές τις τέσσερις σεζόν, που ήμουν στην ΑΕΚ, πήρα μεγάλες χαρές! Αισθάνομαι την αγάπη του κόσμου της ΑΕΚ. Παρομοίως, αισθάνομαι και από τον κόσμο του Άρη την ίδια αγάπη και θέλω με τη δουλειά μου να κερδίσω τον σεβασμό του. Σίγουρα, θέλω να κερδίσω και με τον Άρη τίτλους και να πάω σε πολλούς τελικούς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ