Σκάουτινγκ του Ολυμπιακού στο Μπενφίκα-Ρίο Αβε

Σκάουτινγκ του Ολυμπιακού στο Μπενφίκα-Ρίο Αβε

Ανθρωπος των Πειραιωτών παρακολούθησε την αναμέτρηση στο «Ντα Λουζ» με στραμμένη την προσοχή του σε παίκτες των φιλοξενούμενων. Η πορτογαλική αγορά, ο ρόλος του Μαρτίνς και η προετοιμασία του τμήματος σκάουτινγκ.

Οι μεταγραφές μπορεί να τελείωσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός σταμάτησε να ασχολείται με την αγορά. Τουναντίον, τώρα ξεκινάει η πραγματική δουλειά για τους ανθρώπους του τμήματος σκάουτινγκ των Πειραιωτών. Τώρα ξεκινάει η αναζήτηση των επόμενων «Καμαρά» και «Μεριά». Καθώς τώρα ξεκίνησε να παίζεται και πάλι ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «A Bola», λοιπόν, «κατάσκοπος» του Ολυμπιακού, αλλά και απεσταλμένοι των Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαουθάμπτον βρέθηκαν στο «Ντα Λουζ» το βράδυ του Σαββάτου, όπου παρακολούθησαν την πρώην αναμέτρηση μεταξύ της Μπενφίκα και της Ρίο Αβε, για τους ομίλους του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. Μια αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς από τη μία οι Αετοί χρησιμοποίησαν αρκετούς παίκτες από τη χρυσή ακαδημία τους, αλλά και κάποιους που δεν παίρνουν σημαντικό χρόνο στα υπόλοιπα παιχνίδια και από την άλλη η Ρίο Αβε, που έχει βγάλει στην επιφάνεια ορισμένα πολύ σημαντικά ταλέντα τα τελευταία χρόνια.

Η πορτογαλική μεταγραφική αγορά ανέκαθεν αποτελούσε τόπο αναζήτησης και ενδιαφέροντος για τον Ολυμπιακό, όπως και για τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες, Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τρεις προσθήκες μόνο φέτος από το πορτογαλικό πρωτάθλημα (Ποντένσε, Χασάν και Ζοσέ Σα), ενώ και τα προηγούμενα χρόνια είχαν επιλέξει να ενισχυθούν με ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη αγορά. Πόσο μάλλον τώρα, που στον πάγκο τους βρίσκεται Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει άριστες σχέσεις με το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, του οποίου ηγείται ο Φρανσουά Μοντέστο και είναι πολύ πιθανό να έχει υποδείξει στους Πειραιώτες ποδοσφαιριστές με ταλέντο και προοπτική από τη χώρα του, τους οποίους, είτε δεν έχουν αξιολογήσει ακόμη οι συμπατριώτες του, είτε δεν έχουν μπει ακόμη στα… ραντάρ των μεγάλων.

Από εδώ και πέρα το τμήμα σκάουτινγκ των Ερυθρόλευκων θα ξεκινήσει τα ταξίδια ανά την Ευρώπη (και όχι μόνο), καθώς αρχίζει η προπαρασκευαστική περίοδος, κατά την οποία γεμίζουν οι σκληροί δίσκοι με εκθέσεις για ποδοσφαιριστές. Με αναλύσεις και αξιολογήσεις παικτών, που είτε προτείνονται από ατζέντηδες είτε έχουν ξεχωρίσει από τους σκάουτς των Πειραιωτών και τον προπονητή. Μια διαδικασία απαραίτητη, ώστε όταν ξεκινήσουν οι μεταγραφές, ο σύλλογος να είναι έτοιμος να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Και τους… σωστούς παίκτες, βεβαίως.

Για την ιστορία, οι Αετοί προηγήθηκαν με 2-0 με τα γκολ των Σάλβιο (21΄ πεν.) και Σίλβα (50΄), με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν ξανά στο ματς στο 60΄ με τον Κάρλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ