Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1

Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε χάρη σε μια απίθανη γκάφα του Ζίφκοβιτς που επέφερε το γκολ του Μοράρ, όμως η καλύτερη Ξάνθη ισοφάρισε με τον Γέντρισεκ και είδε τον Κυριακίδη να της λέει αλλεπάλληλα «όχι» στην προσπάθειά της να φτάσει στην ανατροπή (1-1).

Η Ξάνθη έκανε πολύ καλή εμφάνιση αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναιτωλικό στην έδρα της, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού Κυριακίδης έκανε μεγάλη εμφάνιση. Θα πρέπει πάντως να σταθεί κάποιος και στο γκολ που πέτυχε ο Παναιτωλικός, το οποίο ήταν δώρο του Ζίφκοβιτς.

Το τεράστιο λάθος του Ζίφκοβιτς

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πολύ μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίφκοβιτς και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να προηγηθούν στο 21′.

Ο γκολκίπερ της ομάδας της Θράκης έκανε τεράστιο λάθος, δίνοντας… πάσα στον Μοράρ και ο παίκτης του Παναιτωλικού δεν είπε όχι στο «δώρο» ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και οι γηπεδούχοι πίεσαν την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Δεν χωρά αμφιβολία πως η ομάδα του Ράσταβατς έκανε ότι μπορούσε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Η Ξάνθη κατάφερε να ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, όταν ο Μπαξεβανίδης έκανε την σέντρα και ο Μιχάι έκοψε την μπάλα με το χέρι.

Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Γέντρισεκ έκανε το 1-1 για την Ξάνθη στο 41′.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο στο δεύτερο 45λεπτο, με τους Θρακιώτες να ψάχνουν το δεύτερο γκολ.

Η Ξάνθη έχασε πολλές ευκαιρίες με μεγαλύτερη το δοκάρι στην κεφαλιά του Λισγάρα στο 57′, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Κυριακίδης πραγματοποίησε πολλές καλές αποκρούσεις.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στο 90′ έχασε μεγάλη ευκαιρία και ο Παναιτωλικός, καθώς ο Ζίφκοβιτς έκανε εξαιρετική απόκρουση σε τετ α τετ με τον Καμαρά.

Το «κλειδί»: Ο Παναιτωλικός είχε σε μεγάλη μέρα τον Κυριακίδη και σε συνδυασμό με το δώρο του Ζίφκοβιτς κατάφερε να πάρει την ισοπαλία.

Το 10άρι: Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Κυριακίδης έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Στον πάγκο: Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης Ζίφκοβιτς έκανε πολύ μεγάλο λάθος στη φάση του γκολ της ομάδας του Παναιτωλικού.

Γιατί κόουτς: Ο προπονητής της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς σίγουρα θα πρέπει να προβληματίστηκε από τις πολλές ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του.

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Τζέντρισεκ, Λισγάρας, Κικέ, Σαρπόνγκ (60′ Σαρπόνγκ), Καντά, Κοβάσεβιτς (79′ Ντε Λούκας), Μπαξεβανίδης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Αργκους, Τσοκάνης, Ερικσον, Μάζουρεκ, Ντίας, Ουίλιαν (81′ Λουσέρο), Μάνα (46′ Λιάβας), Μοράρ (87′ Καμαρά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ