ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-3

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-3

Ο Παναθηναϊκός με... κρυφό χαρτί και σκόρερ τον Γιόχανσον, πέρασε από το AEL FC Arena, νικώντας τη Λάρισα (3-1) και κάνοντας το 3/3 στη Superleague. Μείωσε προσωρινά ο Φατιόν (65') και ο Χατζηγιοβάνης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 89'.

Σε ένα δύσκολο ματς για τον Παναθηναϊκό στο AEL FC Arena, ο Παναθηναϊκός κατάφερε επικρατήσει της Λάρισας με 3-1. Κρυφό χαρτί στην επικράτηση των τρομερών μωρών του Δώνη, ο Γιόχανσον με δύο γκολ από προσωπικές ενέργειες.

Η ΑΕΛ μείωσε σε 2-1 με τον Φατιόν με πέναλτι και οι πράσινοι κλειδωσαν το τρίποντο με τον Χατζηγιοβάνη στο 89′ με τον ίδιο τρόπο, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 3/3 στη Superleague.

Ο Γιώργος Δώνης άλλαξε σχηματισμό, προτιμώντας το 4-3-3, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ινσούα αριστερά, τον Γιόχανσον δεξιά και τους Μαυρομμάτη – Κολοβέτσιο δίδυμο στην άμυνα. Στον άξονα η τριάδα Κάτσε, Τζανδάρη, Κουρμπέλη, με την τριάδα Μπουζούκη (δεξιά), Χατζηγιοβάνη (αριστιερά) και Καμπετσή κορυφή να συμπληρώνουν την ενδεκάδα.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Σωτήρης Αντωνίου, που είχε τον Κρίστιανσον στο τέρμα, τους Καρανίκα, Γρομητσάρη, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ απ’ τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δεξιά ο Σαχίτι, αριστερά ο Ντέλετιτς και ο Πίτι πίσω από τον Μόρσι που έπαιζε στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός, με πειθαρχία, καθαρό μυαλό και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Κάτσε, Τζανδάρης και Κουρμπέλης κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες, με τον Αλβανό χαφ, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος, να βοηθάει τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Μπουζούκης και Χατζηγιοβάννης είχαν για ακόμα μια φορά πολύ θετική παρουσία, με τον πρώτο να κρατάει μπάλα, να κερδίζει πολλά φάουλ και να έχει το πρώτο καλό σουτ του αγώνα έξω από την περιοχή στο 8’, ενώ ίδια τύχη είχε η προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη στο 15ο λεπτό.

Δικαίωση με το γκολ του Γιόχανσον

Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τη Λάρισα να δείχνει ανήμπορη να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και να μπαίνει στην περιοχή του Παναθηναϊκού μονάχα από φάουλ που της έδινε ο Κομίνης, παρά από ενέργειες των παικτών της. Το αρνητικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον Αργύρη Καμπετσή, με τον Δώνη να φέρνει λίγο πιο μπροστά τον Κάτσε προκειμένου να του δίνει βοήθειες, ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ από τα άκρα του και συγκεκριμένα από τον Γιόχανσον. Ο Μπουζούκης στο 28’ κουβάλησε την μπάλα, είδε το ανέβασμα του Σουηδού, του πέρασε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα και ο Γιόχανσον με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Η Λάρισα προσπάθησε να πιέσει με τη σειρά της και να απαντήσει στο γκολ του Σουηδού, αλλά στα επόμενα δέκα λεπτά, οι παίκτες του Δώνη μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των βυσσινί. Οι ευκαιρίες ήρθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν ο Διούδης έβγαλε το «πονηρό» σουτ του Ντέλετιτς και λίγο αργότερα, όταν ένα… τσαφ του Γιόχανσον λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Απίστευτο γκολ απ’ τον Γιόχανσον, τραγικό λάθος Μαυρομμάτη

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Δώνη να βάζει τον Κάτσε σε θέση δεξιού χαφ και τον Μπουζούκη πίσω από τον σέντερ φορ, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους έβγαλε τον Καμπετσή για να βάλει τον Βέργο στην κορυφή (ντεμπούτο για τον νεαρό φορ).

Οχτώ λεπτά μετά την πρώτη αλλαγή και συγκεκριμένα στο 63’, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο γκολ, με τον Γιόχανσον να… τρελαίνει κόσμο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Σουηδός πήρε την μπάλα πίσω από τη σέντρα, έφτασε ανενόχλητος μέχρι τη μεγάλη περιοχή, πέρασε δύο ποδοσφαιριστές και με ψύχραιμο πλασέ στο τετ α τετ έκανε το 2-0 για τους «πράσινους», ο οποίοι ωστόσο δεν πρόλαβαν να το κρατήσουν για πολλή ώρα.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, σε μια σέντρα μέσα στην περιοχή του Διούδη, ο Μαυρομμάτης σήκωσε το χέρι του χωρίς λόγο και ο Κομίνης έδειξε αμέσως πέναλτι, με τον Φατιόν να ευστοχεί και να μειώνει σε 1-2.

Τριάδα στην άμυνα και τέλος με γκολ του κορυφαίου Χατζηγιοβάννη

Η Λάρισα… ξύπνησε μετά το γκολ και άρχισε να πιέζει τους «πράσινους» με τον Διούδη σε δύο περιπτώσεις να βάζει εντυπωσιακά «στοπ» στην προσπάθεια των γηπεδούχων να φτάσουν στο 2-2. Ο Δώνης άλλαξε το σχήμα, βάζοντας τον Πούγγουρα στο πλάι των Κολοβέτσιου και Μαυρομμάτη και παίζοντας με 5-4-1 στο τελευταίο τέταρτο, προκειμένου να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, με την ομάδα του να ψάχνει τις αντεπιθέσεις κυρίως από τα αριστερά με τον γρήγορο Χατζηγιοβάννη.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τρεις στο κέντρο της άμυνας, η Λάρισα δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά. Και το ματς έδειχνε πως αν θα είχε τέταρτο γκολ θα το έβαζε ο Παναθηναϊκός. Και πράγματι έτσι έγινε.

Έπειτα από φάουλ του Χατζηγιοβάννη στο 88’ ο Κούνιτς σήκωσε το χέρι του και έκοψε την μπάλα, με τον Κομίνη να δείχνει πέναλτι. Ο Χατζηγιοβάννης αφού… παρακάλεσε τον Δώνη να το εκτελέσει, έστησε την μπάλα και με εύστοχη εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση. Τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς, δεύτερο «διπλό» στην περιφέρεια μετά την Ξάνθη και μετατροπή του -6 σε +3 μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Το «κλειδί»: Ο Παναθηναϊκός έδειξε από το ξεκίνημα πως θα κυριαρχήσει και με την τριάδα Κάτσε, Κουρμπέλη, Τζανδάρη «κλείδωσε» τη μεσαία γραμμή και όταν προηγήθηκε έγιναν όλα πιο εύκολα. Στην κόντρα επίθεση θα μπορούσε να είχε βάλει και τέσσερα και πέντε γκολ.

Το 10άρι: Ο Χατζηγιοβάννης έκανε την πιο «γεμάτη» εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα, δεν έχασε ποτέ την μπάλα, έψαξε το γκολ και τελικά σημείωσε το 3-1 με πέναλτι.

Στον πάγκο: Ο Ντέλετιτς δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, παρά μόνο μια φορά που τον σταμάτησε ο Διούδης. Είναι βαρόμετρο για την μεσοεπιθετική γραμμή της Λάρισας.

Γιατί κόουτς: Ο Δώνης για τρίτο σερί ματς κερδίζει κατά κράτος τον αντίπαλο προπονητή. Μετά τον Ράσταβατς και τον Τεννέ, «κλείδωσε» και κάθε πλάνο του Αντωνίου, ο οποίος είδε… καλύτερη την ομάδα του!

Γήπεδο: «AEL FC Arena»

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων), Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου)

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (53′ Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84′ Κοέφ), Σαχίτι (46′ Λεοζίνιο), Μόρσι, Πίτι, Ντέλετιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (86′ Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (76′ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (54′ Βέργος).

Γκολ: 65′ Φατιόν/28′-63′ Γιόχανσον, 89′ Χατζηγιοβάνης

Κίτρινες: 46′ Γρομητσάρης, 48′ Καρανίκας, 55′ Λεοζίνιο, 87′ Φατιόν/20′ Τζανδάρης, 64′ Μπουζούκης

Κόκκινη κάρτα:-

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ