Φάκελος Μασούντ : Το Ιράν, η ΑΕΚ που «καίγεται», ο Ουζουνίδης και η ελευθερία του

Φάκελος Μασούντ : Το Ιράν, η ΑΕΚ που «καίγεται», ο Ουζουνίδης και η ελευθερία του

Ο Μανόλο Χιμένεθ ζητά επίμονα την απόκτηση του Μασούντ, καθώς θεωρεί ότι ο Ιρανός μπορεί ν' αντικαταστήσει τον τραυματία Πέτρο Μάνταλο

Ο Μασούντ είναι από τους παίκτες που έχουν βοηθήσει σημαντικά τον Πανιώνιο και αναμφίβολα ο Ιρανός μέσος έχει αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες απ’ την πρώτη κιόλας μέρα στη Νέα Σμύρνη.

Ο Ιρανός μέσος είναι πάντως τις τελευταίες μέρες στον «αφρό» της επικαιρότητας γι’ άλλους λόγους και όχι αγωνιστικούς, ενώ μόλις χθες η διοίκηση των κυανέρυθρων ανακοίνωσε πως ο Μασούντ θα είναι εκτός ομάδας για ένα μήνα.

Το10.gr σας μεταφέρει το ρεπορτάζ για την υπόθεση του 33χρονου μέσου και τις μεταγραφικές εξελίξεις που αφορούν τον Ιρανό, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ ζητά επίμονα απ’ τη διοίκηση της ΑΕΚ την απόκτηση του παίκτη.

Αυτόν θέλει ο Ισπανός προπονητής γι’ αντικαταστάτη του Μάνταλου, καθώς θεωρεί πως ο Μασούντ έχει τις δυνατότητες ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Πάμε όμως αν δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και ποια είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα.

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα

Η αλήθεια είναι πως όλοι γνωρίζουν τον οξύθυμο χαρακτήρα του Μασούντ και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο διεθνής μέσος του Πανιωνίου έβγαλε νεύρα στη διάρκεια αγώνων. Υπήρχαν όμως οι εσωτερικοί «μηχανισμοί» που φρόντιζαν να ηρεμούν τον παίκτη κι έτσι η κατάσταση δεν έφτανε στα άκρα.

Αυτό όμως που έγινε στον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη, ήταν πρωτοφανές και οδήγησε τη διοίκηση του Πανιωνίου στην απόφαση να τιμωρήσει τον παίκτη. Ακόμα και οι συμπαίκτες του αδυνατούσαν να εξηγήσουν την «έκρηξη» του Μασούντ, απορώντας με τις φωνές και τις αντιδράσεις του συμπαίκτη τους.
Με βάση λοιπόν τις τελευταίες εξελίξεις είναι προφανές ότι το κλίμα έχει γίνει πολύ βαρύ για τον Ιρανό μέσο.

Τα οικονομικά δεδομένα

Ο Μασούντ αμείβεται από τον Πανιώνιο με 170.000 ευρώ το χρόνο, αν μη τι άλλο ένα σημαντικό ποσό για τα οικονομικά δεδομένα των κυανέρυθρων. Ο Πανιώνιος έχει καταβάλει ένα μέρος του ποσού στον παίκτη και από τα χρήματα που είναι να πάρει από την πρόκριση του Ιράν στο Μουντιάλ (περίπου 250.000 ευρώ) θα καταβάλει το υπόλοιπο στον 33χρονο μεσοεπιθετικό.

Το θέμα όμως της τιμωρίας που επέβαλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στον Μασούντ, για τη συμμετοχή του στο ματς του Πανιωνίου με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (τον περασμένο Αύγουστο) θέτει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του παίκτη στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ακόμα και σήμερα ο Μασούντ είναι εκτός εθνικής ομάδας του Ιράν και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ δύσκολο (αν όχι απίθανο) ν’ αλλάξει η στάση της ιρανικής ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο Μασούντ βλέπει τις ελπίδες για παρουσία στην τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου να εξανεμίζονται κι αυτό τον έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.

«Καίγεται» ο Χιμένεθ για τον Ιρανό

Εδώ μπαίνει στην ιστορία η ΑΕΚ, καθώς ο προπονητής των κιτρινόμαυρων, Μανόλο Χιμένεθ έχει ζητήσει την απόκτηση του παίκτη. Η Ένωση βρίσκεται σε αναζήτηση επιτελικού μέσου για να καλύψει το κενό του τραυματία, Μάνταλου και ο Χιμένεθ θεωρεί ότι ο Μασούντ είναι επιλογή που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει διαμηνύσει σε Λυμπερόπουλο αλλά και στη διοίκηση της ΑΕΚ πως θεωρεί απαραίτητη την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μασούντ τον Ιανουάριο. Ο Χιμένεθ κρίνει πως ο Ιρανός μέσος του Πανιωνίου έχει τις ικανότητες αλλά και τα ηγετικά χαρακτηριστικά για να βοηθήσει την ΑΕΚ, στην προσπάθεια της για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

«Μπορεί να προσφέρει στη δημιουργία αλλά και να βοηθήσει στο σκοράρισμα» φέρεται να έχει πει ο προπονητής της ΑΕΚ στον Νίκο Λυμπερόπουλο και όλα δείχνουν ότι ο παίκτης προβάρει τα κιτρινόμαυρα.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Μασούντ με τον Πανιώνιο λήγει το καλοκαίρι κι αυτό σημαίνει πως για να έχει κάποιο όφελος η ομάδα της Νέας Σμύρνης, θα πρέπει να δώσει τον παίκτη τον Ιανουάριο. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι θα γίνουν άμεσα δύο καθοριστικές συναντήσεις για το θέμα του Μασούντ. Απ’ αυτές τις συναντήσεις θα κριθεί και τι θα γίνει τον Ιανουάριο, με τους ιθύνοντες του Πανιωνίου να έχουν στο μυαλό τους πως ο παίκτης είναι ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.

Όλα πάντως δείχνουν ότι ο 33χρονος επιτελικός μέσος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για ν΄ αποχωρήσει από τη Νέα Σμύρνη. Ο Χιμένεθ τον περιμένει μ’ ανοιχτές αγκάλες στο ΟΑΚΑ και ο Ιρανός θα φορά από τον Γενάρη (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού

Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειωθεί, πως τον Μασούντ θα ήθελε στον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Το όνομα του διεθνούς μέσου άλλωστε είχε ακουστεί για το τριφύλλι το περασμένο καλοκαίρι αλλά η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα ήθελε τον Μασούντ στην ομάδα του αλλά είναι τέτοια τα οικονομικά δεδομένα που κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται αδύνατον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ