Μια κόκκινη Λερναία Ύδρα

Μια κόκκινη Λερναία Ύδρα

Δεκαεννέα τέρματα έχει σκοράρει ο Ολυμπιακός στα επτά επίσημα παιχνίδια του σε Europa League και πρωτάθλημα έως τώρα, με την λίστα των σκόρερ να περιλαμβάνει εννέα διαφορετικά ονόματα!

Έχει σκοράρει ο Γκερέρο. Τέσσερις φορές. Έχει μοιράσει και μία ασίστ ο Ισπανός. Αναμενόμενο θα πει κάποιος. Είναι ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας. Έχουν σκοράρει οι ακραίοι. Ο Ποντένσε δύο φορές, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέντε. Έχει σκοράρει ο οργανωτής Κώστας Φορτούνης, τρεις φορές, έχει μοιράσει στους συμπαίκτες του και 4 ασίστ. Λίγο πολύ αναμενόμενα κι αυτα. Σωστά; Μόνο που ο κατάλογος των σκόρερ δεν τελειώνει εδώ.

Έχουν βρει δίχτυα και οι κεντρικοί χαφ. Όλοι όσοι έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής. Και ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά (συν μία ασίστ) και ο Νάτχο. Στον πίνακα των σκόρερ θα βρει κανείς και το όνομα του Ομάρ (συν δύο ασίστ). Κι αυτό του Μεριά. Ενώ Τσιμίκας και Μιράντα έχουν σερβίρει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες τους (1 και 2 αντίστοιχα).  Ο μοναδικός που δεν έχει συμμετοχή σε κάποιο τέρμα του φετινού Ολυμπιακού είναι ο… Ανδρέας Γιαννιώτης.

Σωστή… Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Ξέρετε η μορφή της ελληνικής μυθολογίας που έκοβες ένα κεφάλι και φύτρωναν στη θέση του δύο. Όταν ο Γκερέρο δεν βρει δρόμο προς τα δίχτυα, θα αναλάβουν οι πτέρυγες. Όταν δεν βγουν οι συνεργασίες από τα πλάγια. Θα «μιλήσει» το κέντρο. Αν ο Φορτούνης δεν βρει τον τρόπο να ελιχθεί, θα έρθει η λύση από τους μπακ. Η μπάλα στα δίχτυα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μπει.

Και με εμφατικό τρόπο, όπως στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης όταν ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη τον αρχηγό της Εθνικής Ισραήλ κι αυτός βρήκε τρόπο να λύσει την… τριτοβάθμια εξίσωση του Σάββα Παντελίδη. Σε συνολικά επτά επίσημα παιχνίδια φέτος, οι Ερυθρόλευκοι έχουν σκοράρει 19 τέρματα, με εννέα διαφορετικούς «δράστες»!

Πιο αναλυτικά, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στη Λουκέρνη στο Φάληρο, ήταν οι Χριστοδουλόπουλος και Γκερέρο. Αμφότεροι βρήκαν δίχτυα δύο φορές, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Στην Ελβετία το «δίδυμο» χτύπησε ξανά. Ο Έλληνας διεθνής, δύο φορές και ο Ισπανός μία, στη νέα νίκη με 3-1 των Ερυθρόλευκων. Έπειτα ήταν η Μπέρνλι αυτή που επισκέφθηκε το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Λάζαρος και Γκερέρο δεν βρήκαν δρόμο προς τα δίχτυα του Χίτον. Κανένα πρόβλημα.

«Μίλησε» ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης και το πρώτο βήμα πρόκρισης έγινε (3-1). Στη συνέχεια ήρθε το πρώτο ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό. Δυσκολοκατάβλητη ομάδα αποδείχθηκαν οι Βοιωτοί. Κοίταξαν κατάματα τον Ολυμπιακό. Μέχρι που ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Στην Αγγλία ήταν ο Ποντένσε, με τον ΠΑΣ Γιάννινα οι Ομάρ, Φορτούνης, Ποντένσε, Γκερέρο, Μεριά. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Καμαρά και λυτρωτής ο Νάτχο. Στα μέχρι τώρα ματς πρωταθλήματος, οι Πειραιώτες έχουν σκοράρει οκτώ φορές, με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ! Από σχεδόν όλα τα… μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Σύνολο γκολ/ ασίστ:  Λάζαρος 5, Γκερέρο 4/1, Φορτούνης 3/4, Ποντένσε 2, Καμαρά 1/1 , Μπουχαλάκης 1, Νάτχο 1, Μεριά 1 , Ομάρ 1/2, Τσιμίκας 0/1, Μιράντα 0/2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ