Αρης – Λεβαδειακός 2-0

Αρης – Λεβαδειακός 2-0

Η ομαδάρα του καθηγητή Πάκο Ερέρα κράτησε στα σύννεφα τους χιλιάδες οπαδούς του Άρη. Τρία στα τρία για τον «Θεό του πολέμου» που κέρδισε και τον Λεβαδειακό με 2-0 στο κατάμεστο και γιορτινό Βικελίδης. Ετσι παρέμεινε στην κορυφή μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, έχοντας πλέον 9 βαθμούς.

Πήρε φόρα και δεν σταματάει ο Άρης! Από νίκη σε νίκη η εξαιρετική ομάδα του Πάκο Ερέρα, λύγισε και τον αξιόμαχο Λεβαδειακό με 2-0, κάνοντας το 3Χ3 στο ματς που ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική.

Ονειρεμένο ντεμπούτο για τους κίτρινους στο Κλεάνθης Βικελίδης που φιλοξένησε τουλάχιστον 20.000 οπαδούς, με τον «Θεό του πολέμου» να τους αποζημιώνει με μια αρκετά καλή εμφάνιση (κυρίως μεσοεπιθετικά) στον νέο χορτοτάπητα του γηπέδου.

Χαμζά Γιουνές στο 22’ με αριστοτεχνικό πέναλτι και Ματέο Γκαρσία στο 57’ οι σκόρερ, απέκρουσε πέναλτι ο Κουέστα στο 64’ σε εκτέλεση του Μαρκόφσκι. Μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Τάση, καθώς δεν υπήρχε παράβαση εις βάρος των κίτρινων.

Στους 9 βαθμούς οι κίτρινοι, παρέμειναν στην κορυφή μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στους 3 παρέμεινε ο Λεβαδειακός που ήταν αρκετά ανταγωνιστικός απόψε.

Μία αλλαγή, Μέντεθ αντί Βαλεριάνου
Με μία αλλαγή σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς, παρέταξε τον Άρη ο Πάκο Ερέρα. Αυτή του Μενέντεθ στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του τραυματία Βαλεριάνου. Ετσι λοιπόν με σύστημα 4-2-3-1, τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα. Ο Τζανακάκης κάλυψε το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Μενέντεθ το αριστερό (προτιμήθηκε ο Κολάσο), ενώ Δεληζήσης και Βέλεθ αποτελέσαν και πάλι το κεντρικό δίδυμο. Οι Μπάσα και Ματίγια αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, ο Μπρούνο Γκάμα στη δεξιά πλευράς της μεσαίας γραμμής, ο Γκαρσία στην αριστερή, ενώ ο Ντιγκινί έπαιξε πίσω από τον Γιουνές.

Ο Ακης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του επίσης με 4-2-3-1. Επασί στο τέρμα, από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα τους Ντιόγκο, Ζησόπουλο, Φαβάρο, Τσαμπούρη, μπροστά τους ως αμυντικά χαφ τους Ομο και Μητρόπουλο, στην κορυφή τον Μαρκόφσκι, ενώ πίσω του από αριστερά προς τα δεξιά τους Ναγκις, Σουμπίνιο και Σαβατογκό.

Υπεροχή ο Άρης, πέναλτι αλά… Πανένκα ο Γιουνές
Ο Αρης πήρε τα ηνία του ματς από την αρχή, είχε την κατοχή και προσπαθούσε να επιτεθεί από τα πλάγια με τα μπακ του (Τζανακάκη, Μένέντεθ) να συμμετέχουν στην επιθετική ανάπτυξη ανεβαίνοντας ψηλά. Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα έκαναν εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα.

Ωστόσο η καλοστημένη άμυνα του Λεβαδειακού δεν επέτρεπε στον Αρη να φτιάξει τις πολύ μεγάλες φάσεις, έστω κι αν οι κίτρινοι έφταναν αρκετές φορές έξω από την περιοχή του.

Η ομάδα του Ερέρα απείλησε στο 16’ με τον Γιουνές (από πάσα του Γκάμα), ενώ κέρδισε την εσχάτη των ποινών στο 21’. Μετά από περίτεχνη ενέργεια του Ματέο Γκαρσία, ο Σαβατογκό ανέτρεψε τον Αργεντινό εξτρέμ, με τον διαιτητή Τάση να καταλογίζει σωστά την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιουνές, ο οποίος με ένα αριστοτεχνικό σκάψιμο ξεγελάσε τον Επασί για το 1-0.

Η εξέλιξη αυτή έλυσε τα πόδια των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων που είχαν καλύτερη εικόνα στα επόμενα λεπτά και μάλιστα έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 31’. Γκαρσία και Γκάμα συνεργάστηκαν άψογα με τον Πορτογάλο να μην μπορεί να νικήσει τον πολύ καλό σήμερα Επασί.

Δοκάρι ο Ναγκίς
Στην καλό ρυθμό του πρώτου μέρους όμως συνέβαλε και η ομάδα του Μάντζιου. Ναι μεν οι Βοιωτοί είχαν προτεραιότητα στο να μην δεχθούν γκολ, ωστόσο όποτε μπορούν έβγαιναν μπροστά και κατάφεραν σε 2-3 περιπτώσεις να γίνουν επικίνδυνοι.

Σουμπίνιο, Μαρκόφσκι και Ναγκίς να κινούνται εξαιρετικά κατά διαστήματα, ο Λεβαδειακός απείλησε στο 9’ (Σουμπίνιο), στο 18’ (μεγάλη με Μαρκόφσκι εξαιρετική επέμβαση ο Κουέστα), ενώ είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 42’ όταν ο Ναγκίς επιχειρώντας μια σέντρα-σουτ έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκών του θετικού και σήμερα Κουέστα.

Διακοπή λόγω μπλακ-άουτ
Ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο ένας πυλώνας του Βικελίδης (στη συμβολή των θυρών 1 με 2)έσβησε με αποτέλεσμα να έχουν προσωρινή διακοπή για 6-7 λεπτά. Τελικά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, ενώ το δεύτερο πραγματοποιήθηκε χωρίς πρόβλημα, καθώς αποφασίστηκε να ανάψουν οι μισές λάμπες του συγκεκριμένου πυλώνα έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

Το… ριμπάουντ ο Ματέο Γκαρσία και 2-0
Ο Αρης μπήκε καλά και στο δεύτερο μέρος και αφού απείλησε στο 52’ (με Γιουνές) σκόραρε στο 57’ με τον Ματέο Γκαρσία για το 2-0! Ο Μενέντεθ είχε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ 20 μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Επασί να αγγίζει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα, να τη στέλνει στο δοκάρι, και τον επερχόμενο Αργεντινό να επωφελείται και σκοράρει από κοντά ξεσηκώνοντας το Βικελίδης.

Πέναλτι για τον Λεβαδειακό, απέκρουσε ο Κουέστα
Στο 64’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι καθώς ο διαιτητής Τάσης είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Δεληζήση στον Μαρκόφσκι. Το ριπλέι πάντως δεν τον δικαίωσε καθώς ο παίκτης των πράσινων… βούτηξε καθαρά. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε στο σκορ, καθώς ο Κουέστα, συνεχίζοντας την εξαιρετική παρουσία «ψάρεψε» τον Μαρκόφσκι και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ενα λεπτό νωρίτερα πάντως (63′) οι κίτρινοι άγγιξαν το 3-0, καθώς μετά από σέντρα του Ματέο Γκαρσία, ο Γιουνές είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι!

Στο υπόλοιπο που απέμενε, ο Αρη διατήρησε τον έλεγχο του ματς, είχε την κατοχή και με εξαίρεση 1-2 καλές φάσεις από τους φιλοξενούμενους (στου του Σαβατογκό στο 80’), δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Τέλος να αναφέρουμε ότι Μανώλης Σιώπης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Αρη, περνώντας στο 76 αντί του Ματίγια. Ο 24χρονος μέσος αποθεώθηκε από τον κόσμο του Άρη και στον χρόνο που μπήκε βοήθησε ώστε η ομάδα του να παραμείνει φρέσκια και διατηρήσει το ανέπαφο το προβάδισμα της, όπως κι έγινε.

Στα αρνητικά για τους γηπεδούχους ή όχι και τόσο καλή

Το «κλειδί»: Ο Ματέο Γκαρσία. Ο μικρόσωμος Αργεντινός ήταν και πάλι μέσα στις φάσεις! Τόσο σε αυτές που δημιουργεί ο ίδιος για τους συμπαίκτες του όσο και σε αυτές που χρειάζεται να επωφεληθεί από καταστάσεις. Ετσι μετά την εξαιρετική εκτέλεση του Μενέντεθ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να σπρώξει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Το «10άρι»: Ο Κουέστα. Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας ήταν και πάλι σωστός. Αυτή τη φορά χρειάστηκε να επέμβει σαφώς περισσότερες φορές σε σχέση με τα πρώτα δύο ματς κόντρα σε Λαμία και ΑΕΛ, ωστόσο ήταν και σχεδόν άψογος. Αποκορύφωμα φυσικά η απόκρουση του στο πέναλτι του Μαρκόφσκι, χάρη στην οποία δεν επέτρεψε να αλλάξει η ροή του παιχνιδιού.

Στον πάγκο: Η αδυναμία του Λεβαδειακού να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 3-4 καλές φάσεις με τους Μαρκόφσκι, Σουμπίνιο και Ναγκίς, ωστόσο δεν κατάφεραν βρουν δίχτυα. Ο Ναγκίς είχε δοκάρι, ο Μαρκόφσκι δεν τα κατάφερε ούτε από τα 11 βήματα. Οταν σε μια έδρα όπως το Βικελίδης δεν εκμεταλλεύεσαι τις λίγες φάσεις που θα σου παρουσιαστούν, τότε δεν έχεις τύχη.

Γιατί κόουτς: Ο Πάκο Ερέρα θα πρέπει να προσέξει κάποιες ολιγωρίες στο μεσοαμυντικό παιχνίδι της ομάδας του, έτσι ώστε ο Άρης να μην… ανησυχεί με ομάδες επιπέδου Λεβαδειακού ειδικά μέσα στο Βικελίδης. Οχι πως οι κίτρινοι δεν κέρδισαν σχετικά άνετα, αλλά θα η αλήθεια είναι ότι οι κίτρινοι δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στο ανασταλτικό κομμάτι σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς.

Γκολ: 22’πεν. Γιουνές, 57’ Ματέο Γκαρσία
Δοκάρια: 57’ Μενέντεθ, 63’ Γιουνές – 42’ Ναγκίς
Κίτρινες: 32’ Βέλεθ, 46’ Δεληζήσης – 36’ Ναγκίς, Φαβάρο 81’ 83’ Σουμπίνιο
Κόκκινες:
Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)
Α’ βοηθός: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Β’ βοηθός: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)
4ος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Άρης (Π.Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Ματίγια (76’ Σιώπης), Μπάσα, Ματέο, Γκάμα (68’ Κολάσο), Ντιγκινί (84’ Παυλίδης), Γιουνές
Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Φαβάρο, Ζορντάο Ντιόγκο (53’ Χατζηλάμπρος), Μητρόπουλος (85’ Ιωαννίδης), Όμο, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Νανγκίς (76’ Μανγκά), Μαρκόβσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ