Μπουτάρης: «Η Νέα Τούμπα θα είναι κόσμημα για τη Θεσσαλονίκη»

Μπουτάρης: «Η Νέα Τούμπα θα είναι κόσμημα για τη Θεσσαλονίκη»

Οι δεσμεύσεις για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και τα μεγάλα σχέδια Ιβάν Σαββίδη

Ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε για ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα μεταξύ ΠΑΟΚ και Δήμου για το θέμα της παραχώρησης των 21 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπα.

«Ο Δήμος θα τα βρει με τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τα βρούμε. Δεν πρόκειται να κολλήσουμε εκεί πέρα», επισήμανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στο «Metropolis», ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος με τα σχέδια του νέου γηπέδου που είδε.

Για τις εκτάσεις του ΤΕΘΑ που χρησιμοποιεί ο Δήμος εξήγησε: «Στείλαμε μια επιστολή, ο Δήμος, η Περιφέρεια και ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, με το οποίο ζητάμε να παραχωρηθεί ο περιβάλλοντας χώρος της Τούμπας στον Δικέφαλο, προκειμένου να γίνει το νέο γήπεδο που θέλει ο Σαββίδης. Είδαμε τις μακέτες, τι άλλο θα γίνει, υπογειοποιήσεις δρόμων, ανοιχτοί χώροι κ.α.. Θα γίνει ένα κόσμημα για την πόλη. Το τι θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος και τι ρόλο θα παίξει ο Δήμος θα το δούμε στην πορεία, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Εμείς ως Δήμος ευχαρίστως θα παραχωρήσουμε τις ιδιοκτησίες που έχουμε. Το κύριο είναι να βγει νομοθέτημα για το πώς θα γίνει η όλη κατάσταση, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες. Να γίνει ό,τι έγινε και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διότι αν ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία μπορεί να κρατήσει ίσως και δέκα χρόνια.

Ο Δήμος θα τα βρει με τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τα βρούμε. Ό,τι χρειάζεται για να εξυπηρετηθεί ο σύλλογος. Όχι μόνο η ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Σαββίδης μου είπε ότι θέλει να κάνει και κολυμβητήριο. Δεν πρόκειται να κολλήσουμε σε αυτά. Θα υπογειοποιηθούν οι δρόμοι γύρω γύρω και θα αναβαθμιστεί η περιοχή. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ που διεκδικεί θέση στα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα να μην έχει γήπεδο ισάξιο με αυτά που πάει να παίξει εκτός έδρας. Θα τα βρούμε σίγουρα. Μπορεί να είμαι Αρειανός αλλά σε αυτήν την περίπτωση είμαι πιο ΠΑΟΚτσής από τους ΠΑΟΚτσήδες».

Για το τι τον εντυπωσίασε από τα σχέδια του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ: «Μπαίνουμε σε άλλο επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων για την πόλη. Υπήρχε ένα δίλημμα, να εκσυγχρονιστεί το υπάρχον γήπεδο ή να χτιστεί νέο. Η καλύτερη λύση είναι η δεύτερη. Αυτό που ξέρω από τα ελάχιστα που είδα είναι ότι το γήπεδο αυτό θα ανεβάσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ