Γέντρισεκ : «Αστείο που δεν ξέραμε τι γίνεται με το πρωτάθλημα δύο βδομάδες πριν την έναρξη»

Γέντρισεκ : «Αστείο που δεν ξέραμε τι γίνεται με το πρωτάθλημα δύο βδομάδες πριν την έναρξη»

Ο Έρικ Γέντρισεκ μίλησε σε ιστοσελίδα της Σλοβακίας για τα όσα βιώνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την εξαιρετική σεζόν του με την Ξάνθη, ενώ συνέκρινε τη Superleague με τα πρωταθλήματα της Σλοβακίας και της Πολωνίας.

Ο έμπειρος επιθετικός της Ξάνθης, Έρικ Γέντρισεκ, παραχώρησε συνέντευξη στο Sport7 της Σλοβακίας, μιλώντας μεταξύ άλλων για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα όσα βιώνει αγωνιζόμενος σε αυτό με τη φανέλα των Ακριτών. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και λίγο έλειψε να καθυστερήσει την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ συνέκρινε τη Superleague με τα πρωταθλήματα της Σλοβακίας και της Πολωνίας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δυσκολία του να μάθει την ελληνική γλώσσα.

Για το λόγο που επέλεξε την Ξάνθη και την πορεία της στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, είπε: «Πήγα στην Ξάνθη γιατί μου προσέφεραν τη θέση του καθαρού επιθετικού, κάτι το οποίο είναι και η προτεραιότητά μου. Νομίζω ότι έπραξα σωστά. Υπήρχαν και άλλες προσφορές, έχω αναφέρει ήδη στη Σπάρτακ Τρνβα, αλλά τελικά πήγα στην Ξάνθη. Στεναχωρηθήκαμε που χάσαμε για λίγο το Europa League. Την τελευταία αγωνιστική, είχαμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο θα μας κρατούσε στην πέμπτη θέση. Λίγο ή πολύ είναι στόχος μας να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήμουν πολύ θετικός την πρώτη σεζόν. Παρέλαβα και ένα ειδικό βραβείο, ενώ ήμουν ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος».

Για την κατάσταση που συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ταξίδεψα σε αρκετές χώρες, αλλά η Ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερη. Έχω δει πολλά εδώ και έχω ζήσει πρωτόγνωρα πράγματα. Για εμένα, είναι και κάπως αστείο το ότι ακόμα και δύο εβδομάδες πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δεν ήξεραν αν το πρωτάθλημα θα αρχίσει. Δεν είχαν συμβόλαια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Είναι λίγο χαοτικά σε τέτοια ζητήματα».

Για τον ανταγωνισμό στη Superleague: «Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ποιότητα. Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Δίνουμε μεγάλες απέναντί τους. Στη σύγκριση με τα πρωταθλήματα της Σλοβακίας και της Πολωνίας, φυσικά και υπάρχουν κάποια καλύτερα γήπεδα και μεγαλύτερα οπαδικά κοινά σε αυτά».

Για την ελληνική γλώσσα: «Η ελληνική γλώσσα είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, τουλάχιστον για εμένα. Αλλά προσπαθώ να μάθω κάτι και ελπίζω μετά από δύο χρόνια, αφού έχω συμβόλαιο και για τον επόμενο χρόνο, να επικοινωνώ κανονικά με τους Έλληνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ