Κλειδί η φετινή σεζόν για έξι παίκτες του Παναθηναϊκού

Κλειδί η φετινή σεζόν για έξι παίκτες του Παναθηναϊκού

Ποιοι είναι οι παίκτες που δίνουν ουσιαστικά… εξετάσεις για να είναι παρόντες και στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Κανείς, άλλωστε, δεν πρέπει να νιώθει στο «τριφύλλι» ότι έχει σίγουρη θέση.

Στον Παναθηναϊκό βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα προσπάθεια με πολλά νέα παιδιά και την παρουσία ορισμένων έμπειρων παικτών.

Είναι γνωστό ότι δημιουργήθηκε ένα ρόστερ ειδικών συνθηκών. Σ’ έναν Παναθηναϊκό με μεγαλύτερο μπάτζετ, ενδεχομένως να υπήρχαν πολλές μετατροπές. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά στην πορεία και από την κατάληξη στο πρωτάθλημα, θα φανεί αν η φετινή ομάδα απλώς θα θέλει λίγες και καλές προσθήκες, ή αν επειδή θα μπουν και χρήματα, κάποιοι θα πουν αντίο γα να έρθουν καλύτεροι. Όλοι δίνουν εξετάζεις όταν φορούν το «τριφύλλι», όμως, για ορισμένους είναι ιδιαίτερη σεζόν. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Ουσμάν Κουλιμπαλί: Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2019 και λίγες μέρες αργότερα κλείνει τα 30 του χρόνια. Το περασμένο καλοκαίρι έφτασε κοντά στην αποχώρηση. Πήρε στα χέρια του χαρτί, σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε να φύγει έως τις 20/7 ως ελεύθερος αν έφερνε πρόταση. Με αντάλλαγμα να μην κατέθετε προσφυγή. Δεν βρήκε κάτι αξιόλογο. Στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό παρουσιάζει μεταπτώσεις. Και βγάζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Σε σύγκριση με πέρσι έχει ξεκινήσει δυνατά, είναι πιο ώριμος κι αποφασιστικός. Το συμβόλαιό του 27χρονου (τα κλείνει τον Οκτώβριο) στόπερ επίσης ολοκληρώνεται στο τέλος της περιόδου, ενώ είναι από τους πιο χαμηλόμισθους βασικούς. Σε περίπτωση που αποδώσει καλά η ομάδα θα κληθεί να τον ανανεώσει με μία αύξηση φυσικά. Θα είναι, όμως, στο χέρι του Κολοβέτσιου τι θα πράξει. Θα θελήσει να μείνει ή θα ψαχτεί στο εξωτερικό;

Έργκους Κάτσε: Ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχη για να τον κρατήσει και τα κατάφερε. Ο Δώνης τον άφησε στα πρώτα δύο παιχνίδια εκτός για να τον ταρακουνήσει και στη Λ΄΄αρισα ο Αλβανός διεθνής χαφ έδειξε μέρος των ικανοτήτων του. Αν βελτιωθεί κι άλλο και κερδίσει φανέλα βασικού, τότε ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να τον αποκτήσει (σ.σ. υπάρχει οψιόν αγοράς με τον ΠΑΟΚ 400.000 ευρώ). Αν δεν δώσει αυτά που περιμένουν Δώνης, Νταμπίζας τα πράγματα για την παραμονή του θα είναι δύσκολη. Θυμίζουμε ότι με τους Θεσσαλονικείς έχει συμβόλαιο έως το 2020 κι ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ.

Όμρι Άλτμαν: Ο Ισραηλινός χαφ πέρσι είχε σκαμπανεβάσματα. Δυστυχώς τραυματίστηκε τον περασμένο Μάρτιο στην καλύτερή του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Άλτμαν αναμένεται να γυρίσει στα τέλη Οκτωβρίου (έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020), αλλά θα χρειαστεί να δώσει μάχη για μία θέση. Αυτή τη στιγμή για δύο θέσεις πίσω από τον Μακέντα ή μία δίπλα του (όταν αλλάζει το σύστημα) υπάρχουν οι Βέργος, Καμπετσής, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης…

Ματίας Γιόχανσον: Ο 26χρονος Σουηδός έχει συμβόλαιο έως το 2020 και οι αποδοχές του τη νέα σεζόν κυμαίνονται κοντά στις 300.000 ευρώ. Δεν είναι πολλά χρήματα για τον Πιεμπονγκσάντ… Κόντρα σε Ξάνθη, Λαμία, βασικός ήταν ο Κουλιμπαλί. Ο Γιόχανσον με τον τραυματισμό του Αφρικανού ξεκίνησε στη Λάρισα και οι επιδόσεις του ήταν εντυπωσιακές. Αν συνεχίσει έτσι, τότε δεν θα υπάρχει λόγος για απόκτηση βασικού δεξιού μπακ.

Εμάνουελ Ινσούα: Το καλοκαίρι εξαιτίας του περιορισμού στις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός δεν είχε την πολυτέλεια να χάσει τον Αργεντινό αριστερό μπακ. Αρνήθηκε προτάσεις από Ισπανία και ο 27χρονος ακραίος αμυντικός έμεινε και φυσικά είναι βασικός. Εχει, όπως ο Γιόχανσον, συμβόλαιο έως το 2020 και τον τελευταίο χρόνο ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ. Ο Ινσούα δείχνει σταθερός, αλλά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι εντυπωσιάζει. Αν δεν ανέβει θεαματικά η απόδοσή του, τότε το επόμενο καλοκαίρι δύσκολα θα πει ξανά «όχι» σε μία πρόταση ο Παναθηναϊκός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ