Λουτσέσκου: «Μας έκλεψαν πέρυσι το πρωτάθλημα κι αυτό δεν αλλάζει!»

Λουτσέσκου: «Μας έκλεψαν πέρυσι το πρωτάθλημα κι αυτό δεν αλλάζει!»

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ που ακολουθεί, αναφερόμενος και στην περσινή χρονιά.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στη Nova για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την Τσέλσι στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και ενόψει του κυριακάτικου (23/9) ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Ο τεχνικός του Δικέφαλου ρωτήθηκε ξανά για όσα έγιναν πέρσι στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και τόνισε για πολλοστή φορά, όποτε ρωτάτε για την περσινή χρονιά θα λέει το ίδιο πράγμα, δηλαδή την αλήθεια: «Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αυτοί το έκλεψαν! Αυτό δεν αλλάζει».

Αρχικά μιλώντας για το ματς με την Τσέλσι και πώς νιώθει είπε: «Δεν έχουν αλλάξει τα συναισθήματά μου από χθες (20/9) το βράδυ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, η Τσέλσι είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτή την περίοδο.

Είχαμε αναλύσει το παιχνίδι της, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες του κινδύνου. Η Τσέλσι όμως είχε την κατοχή κι εμείς θέλαμε να είμαστε πιο συμπαγείς και να κρατήσουμε το σκορ σε ισορροπημένο επίπεδο. Στα τελευταία 30 λεπτά πατήσαμε στην περιοχή τους, μιας και η Τσέλσι σταδιακά δεν είχε την ίδια ενέργεια και σε τέτοια παιχνίδια, αν δεν χάσεις τη συγκέντρωσή σου, τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Για το αν θα ξεκινούσε τον Πρίγιοβιτς, εάν ήταν απόλυτα έτοιμος: «Είναι δύσκολο να το πω. Πρέπει να δω την πραγματικότητα και αυτή είναι ότι έλειπε από 8 προπονήσεις, την Κυριακή ακολουθεί ένα μεγάλο ντέρμπι και τέλος η Τσέλσι δημιουργεί ευκαιρίες μέσω της συνεργασίας των αμυντικών της και του Ζορζίνιο, επομένως θέλαμε με τις κινήσεις του Πέλκα και του Σάχοφ να τους εμποδίσουμε».

Για το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Δεν παίζουμε πρώτη φορά παιχνίδι μετά από τρεις μέρες. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που έχουμε, ενώ στον ψυχολογικό τομέα είμαστε σε νορμάλ πλαίσια. Είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για εμάς. Βέβαια, το παιχνίδι είναι κορυφαίου επιπέδου και απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία…»

Για όσα έχει πει για την ΑΕΚ και εάν μπορούν να επηρεάσουν το ντέρμπι: «Αυτά που λέω είναι γεγονότα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μπορεί να σου δοθεί 5 ή 10 φορές η ευκαιρία να παίξεις για έναν τίτλο. Εμείς τον κερδίσαμε, ήμασταν οι πρωταθλητές, όμως με κόλπα δεν μας επέτρεψαν να το χαρούμε. Θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή και αυτοί αλλά και εμείς. Δεν μπορούμε να σβήσουμε όσα έγιναν. Έγιναν, είναι γεγονότα, δεν αλλάζουν. Ωστόσο έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο. Αν και είναι νωρίς, είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να επηρεάσει την πορεία του πρωταθλήματος.

Μου στέλνουν μηνύματα, ότι ίσως θα έπρεπε να σταματήσω να μιλάω για τα περσινά. Είναι όμως μια πραγματικότητα, κερδίσαμε το πρωτάθλημα και μας το έκλεψαν. Δεν μπορώ να μην το πω. Όταν κάνεις μια ενέργεια, θα πρέπει να ξέρεις ότι θα υπάρχουν και παρενέργειες».

Τέλος για τη στήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ προς την ομάδα είπε: «Μας αρέσει, το αγαπάμε και μας κάνει πιο δυνατούς. Ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα μας και από την άλλη πλευρά δεν αφήνει τον αντίπαλο να νιώθει άνετα μέσα στο παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ