ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης 1-0

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ, επικράτησε ενός κατώτερου των περιστάσεων Άρη με 1-0. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με αυτογκόλ του Δεληζήση στο 65’, δοκάρι για τους κίτρινους (πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα) στο 29’ με τον Ματέο Γκαρσία.

«Φρένο» στην αψεγάδιαστη πορεία του Άρη μέχρι σήμερα, έβαλε στην 4η αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα. Παρότι η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν ήταν ανώτερη από τους κίτρινους, επικράτησε με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Δεληζήση στο 65ο λεπτό. Εξαιρετικός για τους γηπεδούχους ο Λεό, πολύ καλός και ο Βιδάλ, δεύτερη νίκη για τους Γιαννιώτες που «βραχυκύκλωσαν» την επιθετική λειτουργία των κίτρινων.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Πρώτη ήττα για την ομάδα του Πάκο Ερέρα η οποία η αλήθεια είναι ότι δεν παρουσιάστηκε το ίδιο καλή όπως στα πρώτα τρία παιχνίδια. Μοιραίος για τον «Θεό του πολέμου» ο Γιώργος Δεληζήσης, καθώς εκτός από το αυτογκόλ, έχασε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ματς προκειμένου να γλιτώσει την ομάδα του από την ήττα.

Έκπληξη με Κολάσο

Ο Πάκο Ερέρα επεφύλασσε έκπληξη στον καταρτισμό της 11άδας, καθώς άφησε εκτός βασικού σχήματος τον Μενέντεθ, προτιμώντας για πρώτη φορά να ξεκινήσει τον Κολάσο. Ο Αργεντινός κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας στο 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού.

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 3-5-2 και επιθετικό δίδυμο τους Λεό και Μυστακίδη.

Τον έλεγχο ο Άρης, δοκάρι ο Γκαρσία

Παιχνίδι με καλό ρυθμό και ποδοσφαιρική ένταση, αλλά χωρίς τις πολλές φάσεις είχαμε στο πρώτο μέρος. Για 25 λεπτά οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να απειλήσουν η μία την άλλη, ωστόσο κάπου εκεί και για περίπου 10-11 λεπτά το παιχνίδι… ζωήρεψε. Γενικότερα οι Αρης που είχε τη «μερίδα του λέοντος» οσον αφορά την κατοχή της μπάλας (60%), διατηρούσε τον έλεγχο του ματς, χωρίς όμως να πιάσει σπουδαία απόδοση.

Οι γηπεδούχοι είχαν περιορίσει αισθητά τη δράση των Γκάμα και Ντιγκινί, με τον Αρη να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη. Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι «εξέφραζαν» τις επιθέσεις του κυρίως με τον Ματέο Γκαρσία που ήταν ιδιαίτερα κινητικός σε όλο τον χώρο της επίθεσης, δημιουργώντας για τον εαυτό του, αλλά και τους συμπαίκτες του. Μάλιστα ο Αργεντινός είχε και την κορυφαία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου , καθώς μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ στο 29’, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Βελλίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το χρονικό σημείο αυτό ήταν και το πιο ενδιαφέρον σε όλο το α’ 45λεπτο, καθώς ο ΠΑΣ απάντησε άμεσα με δύο καλές ευκαιρίες (σουτ Βιδάλ στο 29’ και σουτ Μυστακίδη στο 30’), προτού δηλαδή ο Άρης απαντήσει ξανά με ευκαιρία στο 36’ με σουτ του Γκάμα.

Πάντως από την ομάδα του Ερέρα δεν έλειψαν οι αμυντικές ολιγωρίες και τα ατομικά λάθη (Μπάσα, Δεληζήσης), με τον επικίνδυνο από αριστερά Λεό και τους Μυστακίδη, Βιδάλ να ανησυχούν κατά διαστήματα την άμυνα των κίτρινων.

Να αναφέρουμε ότι στο 10’ θα μπορούσε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ των κίτρινων καθώς ο Γιουνές δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο από το χέρι του Τζημόπουλου. «Παίζετε» είπε οι διαιτητής Γρατσάνης.

 

«Υπνωτισμένος» ο Αρης, γκολ με… Δεληζήση ο ΠΑΣ

Και στο δεύτερο μέρος ο Αρης συνέχισε να παρουσιάζεται αναποτελεσματικός, εδικά στον χώρο του κέντρου. Δεν υπήρχε ανάπτυξη από τον άξονα, με τους Μπάσα και Ματίγια να μην έχουν φρεσκάδα και τους κίτρινους να μην έχουν ούτε ουσία, ούτε φαντασία στο παιχνίδι τους, όπως στους προηγούμενους τρεις αγώνες τους. Συγκεκριμένα έλειπαν οι κάθετες από τους, με τον καλοστημένο μεσοαμυντικά ΠΑΣ να εξουδετερώνει σχετικά εύκολα τις ενέργειες των Θεσσαλονικέων.

Βεβαίως ούτε η ομάδα του Πετράκη «φαινόταν» επιθετικά με τον ρυθμό να είναι για μεγάλο διάστημα ακόμη πιο πεσμένος σε σχέση με τα πρώτα 45 λεπτά. Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, έστω και με αρκετή δόση τύχης. Ο Λεό βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αρκετά αριστερά, σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Δεληζήση και να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα, ο οποίος φυσικά δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.

Άργησε πολύ τις αλλαγές ο Ερέρα, ντεμπούτο για Κλάους

Παρότι το ματς… στράβωσε για την ομάδα του, ο Ερέρα άργησε πολύ να κάνει τις αλλαγές του και συγκεκριμένα πραγματοποίησε και τις τρεις μαζί(!) στο 80’ (ντεμπούτο για Μαρτίνες). Έτσι ως τότε ο Αρης εξακολουθούσε να είναι ακίνδυνος επιθετικά και εμφανώς επηρεασμένος από το 1-0. Αντιθέτως ο Πετράκης ως το 75’ είχε κάνει ήδη δύο, με τον Στέφανιο Αθανασιάδη να κάνει το ντεμπούτο του και να χειροκροτείται θερμά.

Μοιραίος ο Δεληζήσης

Ο ΠΑΣ απείλησε και στο 70’, όταν ο Τζανακάκης πρόλαβε οριακά τον Λεό, πριν αυτός κάνει την προβολή για να σκοράρει! Με τους Μαρτίνες, Ναζλίδη και Σιώπη ο Αρης ανέβηκε επίπεδο και έγινε σαφώςε πιο κινητικός στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας δύο πολύ μεγάλες φάσεις για να ισοφαρίσει.

Η μία στο 86’ με τον Βελλίδη να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Γκάμα και η άλλη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Δεληζήση να μην μπορεί να νικήσει τον πρώην τερματοφύλακα των κίτρινων σε ένα απίστευτο τετ α τετ.

Το κλειδί: Η αποτελεσματική μεσοαμυντική λειτουργία των γηπεδούχων που δεν άφησαν τον πολύ καλό στα προηγούμενα τρία παιχνίδια του Άρη, να πιάσει τον συνήθη ρυθμό του στην επίθεση. Λίλα Νικολιάς και Βιδάλ έκαναν πολύ καλή δουλειά στο κέντρο, «κόβοντας» τον Αρη στα… δύο.

Το 10άρι: Ο Λεό Μπατίστ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Άρη, κινούμενους από το αριστερό άκρο της επίθεσης. Μάλιστα από δικό του σουτ έγινε η… καραμπόλα για το μοναδικό γκολ της συνάντησης.

Γιατί κόουτς: Ο Πάκο Ερέρα άργησε χαρακτηριστικά να προχωρήσει σε αλλαγές, παρότι η ομάδα του δεν «τράβαγε». Όταν τις έκανε στο 80’ ο Αρης ανέβασε ρυθμούς και ήταν σαφώς πιο ουσιαστικός, ήταν όμως πολύ αργά.

Στον πάγκο: Μπάσα και Ματίγια δεν μπόρεσαν να πιάσουν ανάλογη απόδοση με τα προηγούμενα ματς. Γενικότερα οι περισσότεροι παίκτες του Άρη από τη μέση και μπροστά (με εξαίρεση ίσως τον Γκαρσία) παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Σκόρερ: 65’αυτ. Δεληζήσης
Δοκάρια:  29’ Ματέο Γκαρσία
Κίτρινες: 33’ Βελλίδης, 71’ Σκόνδρας – – 23’ Γκάμα
Κόκκινες:-
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρίκαλα)

ΠΑΣ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιδάλ (89΄Σιόντης), Νικολιάς, Μυστακίδης (63΄Κριζμάν), Λεό (75΄Αθανασιάδης)
ΑΡΗΣ (Π. Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Τζανακάκης, Μπάσα (80΄Σιώπης), Ματίγια, Γκαρσία (80΄Μαρτίνες), Γκάμα, Ντιγκινί (80΄Ναζλίδης), Γιουνές

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ