ΑΕΚ : Οι έξι «άσοι στο μανίκι» του Ουζουνίδη

ΑΕΚ : Οι έξι «άσοι στο μανίκι» του Ουζουνίδη

Οι παίκτες-κλειδιά της ΑΕΚ για να «αποδράσει» από την Τούμπα και να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ

Μπορεί η σεζόν να είναι ακόμη στο ξεκίνημα της, ωστόσο η ΑΕΚ έχει προλάβει να δώσει δύσκολα και κρίσιμα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οπότε στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η Ενωση θα έχει δώσει ματς… αντίστοιχης δυσκολίας. Έπαιξε τέσσερα ματς… φωτιά στην Ευρώπη για να μπει στους ομίλους του Champions League και πέρασε με διπλό από την πολύ δύσκολη έδρα του Αστέρα στην Τρίπολη.

Αν και τα ντέρμπι του πρωταθλήματος είναι πάντα ιδιαίτερα. Η ΑΕΚ με τους 9 βαθμούς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος απέβαλε το άγχος και την πίεση για την Τούμπα. Στόχος της στη Θεσσαλονίκη να φύγει αλώβητη και να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ που έχει ήδη -2 και έχει όλο το βάρος της πίεσης για το αποτέλεσμα.

Η Πρωταθλήτρια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μετρά σε σημαντικές επιστροφές ποδοσφαιριστών, ενώ περιμένει και από τα βαριά… χαρτιά της να βγάλουν την ποιότητα και την προσωπικότητα τους σε μία από τις δύο πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Και ειδικά έπειτα από το «βαρύ» 3-0 από τον Αγιαξ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Βασίλης Μπάρκας

Ο Νο1 στην ΑΕΚ by… far. Διανύει πολύ καλή χρονιά με την ΑΕΚ, έγινε βασικός και στην Εθνική ομάδα και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες τσεκάρουν το όνομα του. Με τον Μπάρκα κέρβερο κάτω από τα δοκάρια, η ΑΕΚ δύσκολα να δεχθεί γκολ. Ειδικά σε συνθήκες πίεσης ξέρει να ανταποκρίνεται. Το περσινό ντέρμπι στην Τούμπα ήταν καλό… εφόδιο.

Μάριος Οικονόμου

Είτε με τον (σταθερό) Λαμπρόπουλο στο πλάι του, είτε με τον (πιο έμπειρο) Τσιγκρίνσκι ο Οικονόμου πρέπει να φανεί αντάξιος της κρισιμότητας του ματς. Στην Ελλάδα και στα προκριματικά έδειξε θαυμαστή εικόνα, ενώ στο Αμστερνταμ έκανε το κρίσιμο λάθος στο 1-0. Και ήταν το μόνο του. Η ΑΕΚ χρειάζεται την ηρεμία του και την αποτελεσματικότητα του.

Αντρέ Σιμόες

Η… σκούπα της ΑΕΚ μπορεί στην Ολλανδία να έζησε δύσκολες στιγμές λόγω του υψηλού επιπέδου του αντιπάλου, ωστόσο εντός συνόρων είναι το «αφεντικό». Εκ των αρχηγών της ΑΕΚ και ο παίκτης που στην μεσαία γραμμή ξέρει να κυριαρχεί και να δείχνει την αξία του. Η Ενωση χρειάζεται τον τσαμπουκά του, το δυναμικό του παιχνίδι και την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του.

Πέτρος Μάνταλος

Ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης της ΑΕΚ δεν μπορεί να μην είναι ο Νο1 κομβικός παίκτης στην λειτουργία της. Κόβει και… ράβει, ιθύνων νους στον άξονα και ο παίκτης που έχει το χάρισμα να δίνει ενέργεια στην ομάδα μεσοεπιθετικά. Με τον καλό Μάνταλο η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα και στην Τούμπα θα έχει σημαίνοντα ρόλο αριστερά στην επίθεση με σκοπό να συγκλίνει συνεχώς.

Τάσος Μπακασέτας

Ερχεται με… φρέσκα πόδια αφού δεν έπαιξε με τον Αγιαξ και το πώς θα συμπεριφερθεί αγωνιστικά θα είναι «κλειδί» για την ΑΕΚ. Ο Ουζουνίδης περιμένει να κρατήσει μπάλες, να δώσει ανάσες, να κερδίσει φάουλ, χρόνο με την μπάλα στα πόδια και να απειλεί είτε με τις κινήσεις του ή με εκτελέσεις του. Με τον Πανιώνιο ήταν εξαιρετικός και το ίδιο περιμένει και απόψε ο προπονητής του.

Μάρκο Λιβάγια

Τον έχει πεισμώσει η απουσία του από τους ομίλους του Champions League. Και αυτό περιμένουν να… βγει απόψε στην Τούμπα. Ο Λιβάγια είναι ο πιο ποιοτικός επιθετικός στην Ελλάδα και ο παίκτης που καθόρισε πέρυσι εν πολλοίς την κατάκτηση του τίτλου. Ο Κροάτης θα κινηθεί στην επίθεση και μένει να φανεί αν θα έχει στο πλάι του τον Κλωναρίδη, ή τον Πόνσε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει στο χορτάρι της Τούμπας να δουλέψει πολύ. Για να δημιουργήσει ρήγματα, για να φτιάξει φάσεις και για να εκτελέσει ο ίδιος. Άλλη ΑΕΚ με Λιβάγια στην επίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ