Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος ποιοτικά από την ΑΕΚ»

Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος ποιοτικά από την ΑΕΚ»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μέσα από to10.gr αναλύει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και δίνει προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους.

Η μέρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε. Απόψε στις 20:30 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από την περσινή σεζόν.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στο «to10.gr» για το ντέρμπι, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ έχει πιο ποιοτική ομάδα, αλλά αυτό πρέπει να το δείξει και μέσα στο γήπεδο.

-Πρώτο μεγάλο ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα. Τι πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα τελευταία ματς για να πάρει αυτό που θέλει απέναντι στην ΑΕΚ;

«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές μάχες που έδωσε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπενφίκα και Τσέλσι. Είναι διαφορετικά τα ελληνικά ντέρμπι. Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία τρία εντός έδρα ματς στην Ευρώπη η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν πολύ μεγάλη, όπως και ο βαθμός δυσκολίας. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει στον ρυθμό που λειτουργεί και αντιμετωπίζει τα παιχνίδια. Με συνδυαστικό παιχνίδι, με κατοχή μπάλας και πίεση στον αντίπαλο έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να ξεκλειδώσει τα ντέρμπι και να πάρει αυτό που θέλει».

-Είναι για τον ΠΑΟΚ πιο «must win» παιχνίδι αυτό, από ότι για την ΑΕΚ;

«Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι πρέπει πάση θυσία να κερδίσει ο ΠΑΟΚ ένα ματς. Είμαστε δύο βαθμούς πίσω, αλλά μιλάμε για έναν μαραθώνιο και όχι για ένα σπριντ. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα δε θα καθορίσει τίποτα για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα θα δώσει περισσότερο αυτοπεποίθηση στον νικητή. Όποιος ξεκινήσει με νίκη σε ντέρμπι, θα πάρει καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια».

-Μετά τα περσινά που έγιναν στην Τούμπα στο αντίστοιχο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, έχει διαφορετικό χαρακτήρα το φετινό ντέρμπι;

«Θεωρώ ότι κανένας δεν πρέπει να το δει με αυτήν την οπτική. Κάτι τέτοιο δε θα βοηθήσει την ομάδα. Αυτό που πρέπει να κοιτάξει και ο κόσμος και οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι γύρω από το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ είναι πως θα είναι προσηλωμένη στο συγκεκριμένο ματς, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος ποιοτικά από την ΑΕΚ και αν είναι συγκεντρωμένος στην ουσία, θα πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».

-Ποια είναι τα κλειδιά του ντέρμπι;

«Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να είναι ο οδηγός του παιχνιδιού και να το πάει εκεί που θέλει. Μπορεί να έχει την κατοχή της μπάλας και να κάνει συνδυαστικό παιχνίδι. Επίσης χρειάζεται υπομονή. Από εκεί και πέρα το άλλο που χρειάζεται είναι και λίγη τύχη. Εφόσον έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις ένα τέτοιο ντέρμπι, θα πρέπει και η τύχη να είναι με το μέρος σου. Πολλές φορές μπορεί να είσαι καλύτερος να είναι η τύχη εναντίον σου και έτσι να μην πάρεις αυτό που αξίζεις».

-Από την αρχή της χρονιάς είναι η πρώτη φορά που στον ΠΑΟΚ έχει δοθεί ο τίτλος του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό είναι ένα βάρος για την ομάδα ή μια πραγματική απεικόνιση της δυναμικότητας του Δικέφαλου;

«Δε νομίζω ότι μπορείς να πεις ότι κάποια ομάδα από τις διεκδικήτριες, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ότι είναι το φαβορί. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταφέρει φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Σταδιακά θα έχουμε καλύτερη εικόνα των δυνατοτήτων όλων των ομάδων. Ίσως έχουμε ένα μικρό προβάδισμα σε αυτόν τον μεγάλο δρόμο λόγω ρόστερ, αλλά όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο, στον αγωνιστικό χώρο. Δε νομίζω ότι ο τίτλος του φαβορί προσθέτει άγχος στην ομάδα, απεναντίας εγώ βλέπω ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ