Τα «ασπρόμαυρα» κλειδιά του ντέρμπι

Τα «ασπρόμαυρα» κλειδιά του ντέρμπι

Οι Μάτος, Πέλκας και Μαουρίτσιο θα είναι οι παίκτες κλειδιά του ΠΑΟΚ στην «μάχη» με την ΑΕΚ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, περιμένει πολλά από την συγκεκριμένη τριάδα καθώς έχουν την ικανότητα να δημιουργούν, αλλά και να εκτελούν τις αντίπαλες εστίες.

Κάθε προπονητής έχει δύο – τρεις παίκτες που περιμένει απ’ αυτούς το κάτι παραπάνω σε κάθε παιχνίδι. Στον ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι συγκεκριμένοι και αναφερόμαστε στους Λέο Μάτος, Δημήτρη Πέλκα, αλλά και Ζοσέ Μαουρίσιο. Ο Ρουμάνος τεχνικός περιμένει πολλά από την συγκεκριμένη τριάδα τόσο στο παραγωγικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό.

ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ

Η παρουσία ενός «φρέσκου» Λέο Μάτος είναι ικανή να δώσει στον ΠΑΟΚ εξτρά ώθηση στο παιχνίδι και ποντάρει πολλά ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην ποιότητα του Βραζιλιάνου στο σημερινό ντέρμπι. Ο Μάτος δεν είναι ένας συμβατικός ακραίος μπακ και έχει πολύ μεγάλη επιρροή, τόσο στην δημιουργία φάσεων, όσο και στην αμυντική συμπεριφορά του Δικεφάλου. Το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε λεπτό στον αγώνα με την Τσέλσι λόγω της τιμωρίας που «κουβαλούσε» από την αποβολή του στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, του δίνει την δυνατότητα να είναι όσο πιο ξεκούραστος και έτοιμος γίνεται μια τόσο σπουδαία αναμέτρηση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ

Όταν ο Γιαννιτσιώτης μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε καλή μέρα, τότε ο ΠΑΟΚ αυτόματα ανεβαίνει επίπεδο. Αποτελεί κομβικό παίκτη στο πλάνο του Λουτσέσκου, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια, είναι ο παίκτης που αναλαμβάνει το πρέσινγκ των αντιπάλων χαφ-στόπερ και αυτό αναμένεται να κάνει και απέναντι στην ΑΕΚ. Σε ότι αφορά την επιθετική λειτουργία, το ότι βρίσκεται με «κλειστά μάτια» με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι ένα μεγάλο «συν», ενώ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τις κινήσεις του κυρίως χωρίς την μπάλα.

ΖΟΣΕ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Η σεζόν άρχισε με πολλά σκαμπανεβάσματα για τον Βραζιλιάνο μέσο. Στο ένα παιχνίδι παρουσιάζεται εξαιρετικός και στο αμέσως επόμενο… χάνεται. Στον ΠΑΟΚ περιμένουν περισσότερα φέτος, γιατί έκανε κανονικά προετοιμασία και δείχνει να έχει προσαρμοστεί περισσότερο. Το πληθωρικό στυλ του και η εμπειρία του, είναι τεράστιας σημασίας για τον άξονα του Δικεφάλου, όντας ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί η παρουσία του στο γήπεδο να μην «φαίνεται» στην στατιστική, αλλά κάνει πολύ «βρώμικη» δουλειά, ενώνοντας ουσιαστικά τις γραμμές του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ