Γιάγια Τουρέ: Στις πέντε καλύτερες μεταγραφές Αφρικανών

Γιάγια Τουρέ: Στις πέντε καλύτερες μεταγραφές Αφρικανών

Η επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα, ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες και πιο σημαντικές μεταγραφές Αφρικανών του καλοκαιριού.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις τελευταίες μέρες τις μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού μια από τις σπουδαιότερες κινήσεις στη σύγχρονη ιστορία του με την απόκτηση του Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός παικταράς επέστρεψε στους ερυθρόλευκους, την ομάδα που αναδείχτηκε και που ουσιαστικά ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του όπως είχε υποσχεθεί, με στόχο να τους επαναφέρει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η μεγάλη επιστροφή του Τουρέ στο λιμάνι προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου των Πειραιωτών, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα από το εξωτερικό πρόκειται για μία από τις κορυφαίες μεταγραφές Αφρικανών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που πέρασε. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Starafrica.com, ο 35χρονος μέσος δεσπόζει ανάμεσα στις πέντε καλύτερες και πιο σημαντικές κινήσεις Αφρικανών ποδοσφαιριστών, με το δημοσίευμα να τονίζει πως ο Τουρέ είναι η πιο νοσταλγική μεταγραφή. Ο λόγος φυσικά είναι ότι επέστρεψε στην ομάδα όπου πρωτομεγαλούργησε τη σεζόν 2005-06 όπως είχε υποσχεθεί, όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό.

Πέρα από τον Ιβοριανό όμως στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Ριγιάντ Μαχρέζ που μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι από τη Λέστερ έναντι 68 εκατ. ευρώ και είναι η πιο ακριβή κίνηση στην ιστορία του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Επίσης στις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού από την Αφρική είναι του Τσόπο Μοτίνγκ στην Παρί Σεν Ζερμέν, του Εκαμπί στη Βιγιαρεάλ, η οποία θεωρείται μάλιστα και το καλύτερο ντιλ εκ των πέντε. Τέλος η πώληση του… πανάκριβου Ζάμπο Ανγκίσα από τη Μαρσέιγ στη Φούλαμ για το υπέρογκο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να χρεώνεται ως υπεραξία για τους Λονδρέζους, αλλά δεν παύει να θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές μεταγραφές Αφρικανού παίκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ