Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0

Ο Παναθηναϊκός του Δώνη και των «χρυσών»... μικρών συνεχίζει να νικάει και να κάνει τον κόσμο του να διασκεδάζει. Ποδοσφαιρικό σόου με Λεβαδειακό, με οργανωτή Χατζηγιοβάννη και σκόρερ Καμπετσή, Χατζηθεοδωρίδη, Γιόχανσον!

Με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι από το τρία στα τρία που είχαν σημειώσει, τον Χατζηγιοβάννη να βγάζει μάτια για ένα ημίχρονο με δύο ασίστ και ένα δοκάρι, τον Ινσούα να κάνει την καλύτερη εμφάνισή του με τα πράσινα και τον Μαυρομμάτη να είναι… κέρβερος στην άμυνα, τους Καμπετσή, Χατζηθεοδωρίδη να πετυχαίνουν τα πρώτα τους πράσινα γκολ, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να καθαρίσει τον Λεβαδειακό με 3-0, να διασκεδάσει τους περίπου 20.000 οπαδούς του που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και αποθέωσαν Δώνη και παίκτες και να συνεχίσει ακάθεκτος τη φρενήρη πορεία του στο πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς. Το κερασάκι στην τούρτα σημείωσε ο Γιόχανσον στις καθυστερήσεις, έπειτα από μαγική ασίστ με τακουνάκι του Μακέντα, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από το ξεκίνημα στον Λεβαδειακό ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα, τον πρέσαρε ψηλά από τα πρώτα δευτερόλεπτα και μόλις στο 5′ τον ανάγκασε να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ο Χατζηγιοβάννης σέντραρε από τα δεξιά, ο Καμπετσής πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς και από τη στιγμή που τους ξέφυγε ήταν εύκολο με ένα απλό πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Έχοντας το πόδι κολλημένο στο γκάζι και με τους περίπου 17.000 φίλους να σπρώχνουν με τη φωνή τους, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κυριάρχησαν στο γήπεδο απέναντι στους Βοιωτούς και έχασαν καλή ευκαιρία για το 2-0 με τον Ινσούα στο 19′. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει και να απειλήσει με κινητήριο μοχλό τον Σουμπίνιο, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των φιλοξενούμενων, ωστόσο η μοναδική απειλή στο πρώτο μέρος της ομάδας του Μάντζιου ήταν από μια φάση που έπρεπε να είχε σταματήσει. Ο Μαρκόφσκι έφυγε στην πλάτη της άμυνας από εμφανή θέση οφσάιντ, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη. Λίγο αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ένα σουτ του Σουμπίνιο, βάζοντας τέλος στις όποιες διαθέσεις του Λεβαδειακού για να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πήρε πάλι τα ηνία του αγώνα, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Λεβαδειακό να πηγαίνει το ματς στη δύναμη. Και τον Παναθηναϊκό να τον… τιμωρεί με ένα δεύτερο – και υπέροχο – γκολ πριν τελειώσει το ημίχρονο. Ο Ινσούα βρήκε τον Χατζηγιοβάννη μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε την μπάλα στο Θεοδωρίδη που σε κενή εστία έκανε το 2-0 στο 45′ σε ένα γκολ βγαλμένο από το… play station.

Διαχείριση, Μακέντα και Γιόχανσον ξανά!

Αυτό το 2-0 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο έδωσε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να κάνει διαχείριση στο δεύτερο μέρος. Οι πράσινοι έδωσαν χώρους στον Λεβαδειακό, προσπαθώντας να ψάξουν τις αντεπιθέσεις και ένα τρίτο γκολ μέσω αυτών. Ο Λεβαδειακός θέλησε να εκμεταλλευτεί την οπισθοχώρηση των πράσινων, υπήρξαν στιγμές που μπήκε απειλητικά στην περιοχή, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού για ακόμα ένα παιχνίδι λειτούργησε εξαιρετικά.

Με τον Μαυρομμάτη κορυφαίο στα μετόπισθεν, οι πράσινοι δεν επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να φτιάξει ευκαιρίες και να ξανά μπει στο παιχνίδι, με τον Δώνη να βρίσκει την ευκαιρία για να περάσει και τον Φεντερίκο Μακέντα στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και την ευκαιρία στον κόσμο της ομάδας για το πρώτο… καλοσώρισμα.

Και ο Ιταλός δεν απογοήτευσε κανέναν. Στο φινάλε του αγώνα, με το ματς να έχει μπει στις καθυστερήσεις, έπαιξε το 1-2 με τον Γιόχανσον, δίνοντας του την μπάλα με μαγικό τακουνάκι και ο Σουηδός έδειξε και πάλι ένστικο… killer, αφού με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ φέτος που τον φέρνει έως τώρα στην κορυφή των σκόρερ του Παναθηναϊκού!

Το «κλειδί»: Το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού έλυσε την ομάδα του Δώνη, διέλυσε κάθε πλάνο του Μάντζιου και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια εύκολη νίκη.

Το 10άρι: Ο Τάσος Χατζηγιοβάννης είχε δύο ασίστ και ένα δοκάρι μέσα σε ένα ημίχρονο, δείχνοντας για ακόμα ένα παιχνίδι τη μεγάλη κλάση του και το πόσο πολύ έχει ωριμάσει σαν ποδοσφαιριστής.

Στον πάγκο: Το… ξύλο που έπαιζαν οι παίκτες του Λεβαδειακού στο πρώτο ημίχρονο. Αδυνατώντας να σταματήσουν τους παίκτες του Δώνη, βαρούσαν στο ψαχνό με κίνδυνο να τραυματίσουν κάποιον.

Γιατί κόουτς: Ο Λεβαδειακός χρειάστηκε περίπου 55 λεπτά για να συνέλθει από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε. Ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο μέχρι να του το επιτρέψει ο Παναθηναϊκός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-0

Διαιτητής: Τζοβάρας

Γκολ: 5′ Καμπετσής, 45′ Χατζηθεοδωρίδης, 93′ Γιόχανσον

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης (65′ Κάτσε), Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (75′ Μακέντα)

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Επασί, Φαβαρό, Όμο, Νανγκίς, Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Τσαμπούρης, Σαβατόνγκο, Σουμπίνιο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ