ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 : Πήρε το αίμα του πίσω

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 : Πήρε το αίμα του πίσω

Aleksandar the Great: Ο βασιλιάς της Τούμπας και του ντέρμπι. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (29΄, 59΄) χτύπησε την... ΑΕΚ δύο φορές και έκρινε το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας (2-0)

Κάτι τέτοια βράδια στο ποδόσφαιρο είναι που επιβάλλουν στο παιχνίδι, πως ο σέντερ φορ θα παίρνει πάντα τα περισσότερα χρήματα από όλους. Στην προκειμένη περίπτωση η διαφορά του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ όπως προέκυψε στο αντάμωμα της Τούμπας. Η διαφορά με όνομα και επώνυμο: Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Σέρβος στράικερ ήταν εκείνος που αποφάσισε το τελικό 2-0 βάζοντας φωτιά στην Τούμπα. Σαν «ταχυδρόμος» χτύπησε δύο φορές, ξεπληρώνοντας μεταξύ άλλων ένα περσινό γραμμάτιο που περίμεναν για μήνες στη Θεσσαλονίκη. Ένα άπιαστο σουτ στο 29΄, μια πανέξυπνη κίνηση που ολοκληρώθηκε ιδανικά από την εκτέλεση στο 59΄και η σεμνή τελετή υπό τη σφυρίχτρα του Φινλανδού Γκεστράνιους έλαβε τέλος ξεχωρίζοντας τους νικητές από τους ηττημένους. Όχι δεν νομίζουμε πως είναι υπερβολή. Μόνος του το έκρινε το ντέρμπι. Μια αναμέτρηση λεπτών ισορροπιών που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με κάθε πιθανό αποτέλεσμα αν το «αν» είχε αντίκρισμα.

Αν η εκτέλεση του Λιβάγια (19΄) δεν σταματούσε στο δοκάρι με το ματς στο 0-0, αν η αντίστοιχη του Μπακασέτα δεν είχε την ίδια τύχη (62΄) με το σκορ πλέον στο 2-0.

Αν η ΑΕΚ εκμεταλλεύονταν τα καλά διαστήματα που είχε μέσα στο ματς ή έστω αν ο Βασίλης Λαμπρόπουλος δεν φορούσε τη «μπέρτα» του μοιραίου έχοντας δύο σοβαρά ατομικά λάθη στις φάσεις που κατέληξαν στα δίχτυα του Μπάρκα.

Τα αν όμως δεν γράφουν ούτε την ιστορία ούτε καν τα… μαθηματικά. Εκείνα που έστειλαν τον ΠΑΟΚ στους 10 βαθμούς έπειτα από 4 αγωνιστικές και στην συγκατοίκηση της κορυφής παρέα με τον Ατρόμητο. Μέχρι βεβαίως ο Ολυμπιακός αύριο να έχει την δική του ευκαιρία προσπέρασης. Με νίκη στη Νέα Σμύρνη οι Πειραιώτες παίρνουν κεφάλι, με… μοναξιά στην κορυφή και περιμένουν την επόμενη εβδομάδα στο Φάληρο τον ΠΑΟΚ για να τα πουν από κοντά.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα της ΑΕΚ μέσα σε ένα πενθήμερο. Από Άγιαξ και ΠΑΟΚ εκτός συνολικό σκορ 0-5 γκολ! Η αποψινή στην Τούμπα ήταν η πρώτη της ήττα γενικώς στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Οκτώβρη και εκείνο το διπλό του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ. Μια πρώτη μίνι-κρίση προκύπτει σίγουρα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και το πλήρωμα του. Να δούμε και την διαχείριση της.

Το «κλειδί»: Ο τρόπος με τον οποίο ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μπόρεσε να βάλει τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού, στο πρώτο ατομικό λάθος της άμυνας της ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε… εκεί που ήθελε σε ένα χρονικό σημείο που δεν το λες πως ακριβώς του αντιστοιχούσε. Ως εκείνο το σημείο η φιλοξενούμενη πατούσε καλύτερα και μάλιστα μετρούσε και μπόλικες επισκέψεις στα καρέ του Πασχαλάκη (9΄Μάνταλος, 19΄Λιβάγια δοκάρι).

Το 10άρι: Προφανώς με δύο γκολ σε ένα ντέρμπι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναζήτηση για να καταλήξεις στον MVP. Ο Πρίγιοβιτς καθάρισε για όλους στον ΠΑΟΚ. Καθαρίζοντας μόνος του την ΑΕΚ. Ο Σέρβος πιθανότατα έκανε το καλύτερο ντέρμπι της καριέρας του με τον Δικέφαλο στο στήθος. Και το έκανε σε μια συγκυρία που όχι μόνο η ομάδα του τον είχε απόλυτη ανάγκη, αλλά που ολόκληρος οργανισμός ΠΑΟΚ περίμενε τον «μπροστάρη» για να καθαρίσει σε μια παρτίδα τιμής!

Στον πάγκο: Ο παιδικός τρόπος λειτουργίας της άμυνας της ΑΕΚ στη φάση του 2-0. Ο Πρίγιοβιτς ξεκινά από θέση έξω δεξιά στην γραμμή του άουτ. Πασάρει στον Μάτος, φεύγει διαγώνια και ρίχνει… άγκυρα στο πρώτο δοκάρι στο ύψος της μικρής περιοχής. Οι αμυντικοί της ΑΕΚ θέλησαν να τον αντιμετωπίσουν με… περιφρόνηση. Ούτε που τον κοίταξαν. Τα υπόλοιπα θα τους τα είπε ο Μπάρκας όταν μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του. Δεκάχρονα αυτή την αντίδραση δύσκολα θα την είχαν.

Γιατί κόουτς: Ακόμη φωνάζει ο Ουζουνίδης στους ποδοσφαιριστές του, για την επιμονή τους να φτάνουν στην απέναντι περιοχή αλλά να εκτελούν όποτε το… θυμούνται. Την ίδια στιγμή όμως δεν του φώναξε κανείς για τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ «μαγείρευε» με υπομονή από τον αριστερό του διάδρομο. Εκεί όπου ο Μπίσεσβαρ με μπόλικα κέφια έγιναν πολλά, ασχέτως αν δεν έκριναν το ματς. Όταν ο κόουτς το κατάλαβε φέρνοντας στο ματς τον Γκάλο ήταν ήδη το 71΄. Και το σκορ 2-0.   

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0

Διαιτητής: Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Γκολ: 29΄Πρίγιοβιτς, 59΄Πρίγιοβιτς  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (75΄Ζαμπά), Πέλκας (81΄Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89΄Βέρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Λόπες, Γαλανόπουλος (64΄Κλωναρίδης), Σιμόες (87΄Τσόσιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε (71΄Γκάλο)

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ