Ανακοινώνει Φέστα η ΑΕΛ!

Ανακοινώνει Φέστα η ΑΕΛ!

Ο 49χρονος Ιταλός τεχνικός θα αντικαταστήσει τον Σωτήρη Αντωνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των «βυσσινί».

Ο πρώην ποδοσφαριστής και νύν προπονητής, Τζιανλούκα Φέστα είναι ο… 11ος εκλεκτός μέσα σε δύο χρόνια  στην τεχνική ηγεσία της Λάρισας.

Ο 49χρονος Ιταλός με την πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα σε Ιταλία και Αγγλία, έχοντας περάσει από Κάλιαρι, Ίντερ, Ρόμα, Μίντλεσμπρο και Πόρτσμουθ, θα αντικαταστήσει τον Έλληνα τεχνικό, Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και την ήττα των «βυσσινί» με 2-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Το βιογραφικό του Τζιανλούκα Φέστα ως προπονητή δεν είναι… τόσο γεμάτο.

Η προπονητή καρίερα ξεκίνησε για τον Ιταλό τεχνικό  στη Κάλιαρι το 2010 ως πρώτος βοηθός προπονητή και συνεχίστηκε το 2012 και 2013 ως δεύτερος βοηθός. Στην Λουμετσάνε, ομάδα  4ης κατηγορίας στην Ιταλίας, εργάστηκε το 2013 για έναν χρόνο και στην συνέχεια αποχώρησε.

Το 2015, επέστρεψε ως πρώτος προπονητής στη Σαρδηνία και την Κάλιαρι για το φινάλε της περιόδου, χωρίς όμως να καταφέρει να αποτρέψει τον υποβιβασμό της ομάδας.

Η τελευταία του δουλειά, την σεζόν 2015/16 ήταν στην Κόμο, ομάδα 3ης κατηγορίας στην Ιταλία, η οποία κατάφερε μέσα από τα play-off ανόδου να βρεθεί στην Serie B.

Από εκείνη την χρονιά όμως και μετά ο Φέστα δηλώνει… άνεργος.

Για την Λάρισα η χρονιά έχει ξεκινήσει αρκετά δύσκολα με 3 ήττες και 1 νίκη σε 4 αναμετρήσεις, με τον Ιταλό προπονητή να καλείται να αναστρέψει το πολύ κακό «κλίμα» που επικρατεί σε όλες τις τάξεις των «βυσσινί».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ