Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-1

Έπαιξε με τη «φωτιά» ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη απέναντι σε έναν πολύ καλό Πανιώνιο, αλλά τελικά λυτρώθηκε στο 92' με το γκολ του Χασάν που τον έστειλε μόνο πρώτο με 4X4 στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός ήρθε φάτσα με την πρώτη του μεγάλη γκέλα στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον πολύ καλό Πανιώνιο, όμως, ο Χασάν στο 92′ τον λύτρωσε με κεφαλιά – γκολ και τον έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας, μόνο πρώτο με 4X4. Σε ένα ματς – ροκ που στην επανάληψη έγιναν τα πάντα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει από την Πλατεία με ένα «χρυσό» διπλό με το 0-1 και το γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού που στην πρώτη ευκαιρία που είχε κατάφερε με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μαζί τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, μόνο πρώτο με 12 βαθμούς.

Ένας Ολυμπιακός που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική βρέθηκε πολύ κοντά σε απώλεια βαθμών (με τον Αστέρα την προηγούμενη Κυριακή) όμως τον ρόλο του Νάτχο που τότε είχε διαμορφώσει το 2-1, τον είχε ο Χασάν. Σε ένα ματς που ο Πανιώνιος μετά το πρώτο 25λεπτο κατάφερε να ισορροπήσει την ορμή που είχε ο Ολυμπιακός (το διάστημα αυτό ήταν πολύ καλοί οι ερυθρόλευκοι) και στην επανάληψη να απειλήσει όχι απλά με απώλεια βαθμών τον Πειραικό σύλλογο αλλά και με ήττα!

Ο Πανιώνιος με κορυφαίο τον Σπιριντόνοβιτς είχε τις ευκαιρίες ενώ στο 63΄βρήκε και το γκολ με την συνεργασία Ντουρμισάι-Μασούρα με τον τελευταίο να πλασάρει σωστά αλλά τον βοηθό Σπυρόπουλο να υποδυκνείει οφσάιντ και να ακυρώνει το γκολ. Απόφαση που όπως φάνηκε στο ριπλέι, στην γρήγορη εναλλαγή της μπάλας που έγινε στα όρια της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, ήταν λανθασμένη με τον βοηθό να  χάνει την φάση.

Όπως ακριβώς έχασε και ο διαιτητής Σκουλάς την φάση νωρίτερα στο 55΄όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ολυμπιακού ο Παπαγεωργίου με παρατεταμένο τράβηγμα έριξε στο έδαφος τον Μπουχαλάκη. Φάση που προφανώς ο διαιτητής έπρεπε να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. O ρέφερι απο τη Θεσσαλία έχει δύο ακόμη μεγάλα λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού. Στο 10΄δεν πάει στην… άσπρη βούλα έπειτα απο χέρι του Κούρντι μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου (έπειτα απο γύρισμα του Φορτούνη) ενώ στο 74΄την απευθείας κόκκινη του Τσιλουλή για το χτύπημα στον Καμαρά την «κρατά» στο επίπεδο της κίτρινης.

Μπήκε φουριόζος, «ξεφούσκωσε» και απειλήθηκε 

Ο Μαρτίνς πήγε με την ίδια σχεδόν ενδεκάδα όπως με την Μπέτις και τον Γκερέρο αντί του Χασάν και είδε την ομάδα του να κυριαρχεί στα πρώτα 25 λεπτά και να χάνει ευκαιρίες για να σκοράρει με τους Ποντένσε, Φετφατζίδη, Φορτούνη αλλά και Γκερέρο την ώρα που ο Πανιώνιος είχε παθητικό ρόλο. Ένας ρόλος που άλλαξε γρήγορα με τον Ολυμπιακό να χάνει την ορμή του και τον Σπιριντόνοβιτς να κάνει μεγάλο ματς απο την αριστερή πλευρά. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και στην επανάληψη μπήκαν πολύ καλύτερα.

Τον έσωσε ο Γιαννιώτης

Στο 49΄χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με τον Σπιριντόνοβιτς να φτιάχνει φάση απο την πλευρά του, την μπάλα να φτάνει στον Κόρμπο που απο το ύψος του πέναλτι και με τον Γιαννιώτη σχεδόν εξουδετερωμένο πλάσαρε, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να κάνει μυθική επέμβαση! Η συνέχεια είχε τα δύο λάθη των διαιτητών και τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει πιο ψηλά για να πιέσει δίνοντας συνάμα χώρο στους γηπεδούχους που και πάλι με τον Σπιριντόνοβιτς απείλησαν δύο φορές.

Χασάν και «έκρηξη»! 

Ο Μαρτίνς έβγαλε Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Ποντένσε και έβαλε Νάτχο, Χασάν και Λάζαρο ρισκάροντας, σκεπτόμενος μόνο το πως η ομάδα του θα βρει το ένα γκολ για τη νίκη. Τα λεπτά κυλούσαν με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί και να συνεχίζει με αρκετά λάθη και χωρίς ρυθμό και «καθαρό» μυαλό μέχρι την ώρα που ο Ομαρ ψύχραιμα είδε τον Χασάν μέσα στην περιοχή, του έκανε την τέλεια σέντρα και ο Αιγύπτιος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 για να ακολουθήσει η «έκρηξη» στον πάγκο αλλά και στους 1.500 οπαδούς του που δεν σταμάτησαν λεπτό να βοηθάνε την ομάδα πιστεύοντας στη νίκη. Η ουσία βεβαίως είναι πως το τρίποντο ήρθε έστω και… χιτσκοκικά και πάλι, για έναν Ολυμπιακό που δημιουργείται τώρα και είναι λογικό να μην έχει βρει ακόμη τον ρυθμό και την διάρκεια που επιθυμεί.

Το10αρι: Όταν βάζεις στο 92΄το γκολ της νίκης εκ του αποτελέσματος είσαι και το… 10αρι. Ο Χασάν λογικά παίρνει τον τίτλο και τον… κλέβει από τον Σπιριντόνοβιτς που έκανε ματσάρα.

Το κλειδί: Σε ένα ματς που δεν του πήγε, που μετά το πολύ καλό ξεκίνημα η ομάδα έβγαλε σοβαρά λάθη και προβλήματα, ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι ερυθρόλευκοι κυνήγησαν την τύχη τους και δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις.

Στον πάγκο: Είναι αλήθεια πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού που στη Νέα Σμύρνη δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους στο βασικό σχήμα καθώς βρέθηκαν σε κακή μέρα. Ο Ποντένσε λειτούργησε λανθασμένα στο 12΄όταν θα μπορούσε απλά να δώσει την μπάλα στον Φέτφα που ήταν μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα ενώ συνολικά δεν τράβηξε. Καλά κλεισμένος και ο Φορτούνης, δεν είχε την δυναμική που βγάζει στον άξονα ο Ολυμπιακός συνολικά ενώ και ο Φέτφα ήταν επιπόλαιος.

Γιατί κόουτς: Δεν δικαίωσαν τον Μαρτίνς αρκετές απο τις επιλογές του στην 11αδα. Για μια ακόμη φορά όμως τον δικαίωσαν απόλυτα οι αλλαγές του. Με τον Αστέρα ήταν ο Νάτχο με τον Πανιώνιο ο Χασάν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Σκόρερ: 92΄Χασάν
Κίτρινες: 40΄Ελαμπντελαουί, 65΄Ντουρμισάι, 74΄Τσιλούλης, 81΄Τσιμίκας
Διαιτητής: Σκουλάς

Πανιώνιος: Μανοϊλοβιτς (61΄Κότνικ), Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83΄Οικονομίδης), Τσιλούλης (80΄Μανθάτης), Ντουρμισάϊ και Σπιριντόνοβιτς

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (73΄Χασάν), Καμαρά, Φετφατζίδης, Ποντένσε (80΄Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (58΄Νάτχο), Γκερέρο

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ