Superleague: Παιχνίδια-φωτιά με θέα την κορυφή

Superleague: Παιχνίδια-φωτιά με θέα την κορυφή

Το πρωτάθλημα «ανάβει» για τα καλά τις δύο επόμενες αγωνιστικές καθώς ακολουθούν μεγάλα ντέρμπι. Τα παιχνίδια Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – Ολυμπιακού θα κρίνουν πολλά για την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Πανιώνιο με 1-0 και οι ερυθρόλευκοι είναι μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκα με δώδεκα βαθμούς. Το γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις του χθεσινού παιχνιδιού είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους πειραιώτες καθώς οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμα ματς του πρωταθλήματος.

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε την Κυριακή και ο ΠΑΟΚ επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-0 και ο δικέφαλος του Βορρά είναι δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, έχοντας την τιμωρία αφαίρεσης των δύο βαθμών από την περσινή σεζόν.

Η Ένωση είναι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με εννιά βαθμούς και τα επόμενα παιχνίδια αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά μάλιστα οι δύο επόμενες αγωνιστικές αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Η αρχή γίνεται την Κυριακή με την πολύ σημαντική αναμέτρηση Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχοντας «αέρα» δύο βαθμών και το ζητούμενο φυσικά για τους πειραιώτες είναι να αυξήσουν την απόσταση από τον δικέφαλο του Βορρά.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παραταχθεί στο Φάληρο θέλοντας να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ματς παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί την πέμπτη αγωνιστική στο Ηράκλειο αντιμετωπίζοντας τον ΟΦΗ και θέλει να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ. Οι κιτρινόμαυροι είναι όπως προαναφέραμε τρεις βαθμούς πίσω από τους ερυθρόλευκους και δύο από τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Πολύ μεγάλο ντέρμπι όμως υπάρχει στο πρόγραμμα και στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και μάλιστα ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα, έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που θα έχουν δώσει λίγες μέρες νωρίτερα οι δύο ομάδες.

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πριν από την «μονομαχία» τους στο ΟΑΚΑ, με την Ένωση να αντιμετωπίζει εντός έδρας την Μπενφίκα και τους ερυθρόλευκους να παίζουν εκτός έδρας με την Μίλαν. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη εβδομάδα είναι κάτι παραπάνω από απαιτητική και για τις δύο ομάδες.

Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί την έκτη αγωνιστική τον Απόλλωνα στην Τούμπα, θέλοντας φυσικά τη νίκη για να περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Ευρωπαϊκό παιχνίδι θα έχει και ο ΠΑΟΚ καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κοντραριστεί εκτός έδρας με την Μπάτε Μπορίσοφ.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι οι δύο επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των ντέρμπι που προαναφέραμε. Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ακόμα πολύ μεγάλα ματς 7η και 8η αγωνιστική. Το πρώτο έχει να κάνει με την αναμέτρηση Άρη – ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης και το δεύτερο με το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ