Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τελικά οι... λαλάκηδες κατάλαβαν τι έγινε;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απ’ τις 22 Οκτωβρίου τα πρώτα λεφτά του Παϊρότζ – Δικαίωμα προτίμησης ενός μήνα στους παλαιούς μετόχους (pic)

Το έγγραφο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η γνωστοποίηση των χαρακτηριστικών της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ρίχνουν φως στην υπόθεση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και των χρημάτων.

Απ’ τις 22 Οκτωβρίου τα πρώτα λεφτά του Παϊρότζ – Δικαίωμα προτίμησης ενός μήνα στους παλαιούς μετόχους (pic) | to10.gr

Εντύπωση προκάλεσε όλες αυτές τις μέρες το γεγονός πως ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν προχώρησε στην κάλυψη μέρους της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, όπως είχε δεσμευτεί πως θα κάνει. Και – δικαιολογημένα – είχαν αρχίσει οι… ψίθυροι γύρω από τον Ταϊλανδό και αν πραγματικά επιθυμεί να προχωρήσει το deal και να κάνει δική του την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια υπόθεση που η πληροφόρηση βγαίνει με το… σταγονόμετρο (κάτι που δεν είναι απαραιτήτως κακό, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο deal), τα επίσημα έγγραφα και οι επίσημες τοποθετήσεις είναι εκείνα που θα βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει τι συμβαίνει. Και ένα τέτοιο επίσημο έγγραφο έρχεται να δώσει την απάντηση στην καθυστέρηση από πλευράς Παϊρότζ για τα χρήματα.

Ποιο είναι αυτό; Το έγγραφο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η γνωστοποίηση των χαρακτηριστικών της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Σύμφωνα με αυτό για τον πρώτο μήνα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου δικαίωμα προτίμησης έχουν οι παλαιοί μέτοχοι. Δηλαδή οποιοσδήποτε μικρομέτοχος (Παναθηναϊκή Συμμαχία κτλ.) και ο μεγαλομέτοχος, Γιάννης Αλαφούζος.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ ή οποιοσδήποτε άλλος θέλει να πάρει μετοχές της ΠΑΕ δεν έχει δικαίωμα να βάλει χρήματα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους παλαιούς μετόχους. Ο λόγος που δίνεται δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους για έναν μήνα, είναι ώστε να κεφαλαιοποιηθούν υποχρεώσεις, δηλαδή χρήματα που έχουν ήδη μπει στα ταμεία του συλλόγου.

Με απλά λόγια, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έχει μπροστά του περίπου ένα μήνα προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και να είναι έτοιμος στις 22 Οκτωβρίου, μέρα που «ανοίγει» η ΑΜΚ να βάλει τα πρώτα χρήματα. Και ρίχνει «φως» στο ερώτημα που είχε γεννηθεί και έλεγε γιατί ο Ταϊλανδός δεν αποφασίζει να… δηλώσει πως είναι εδώ και θέλει την ομάδα.

Ακολουθεί το έγγραφο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αναρτήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ.