Πόσο αλλάζει το πλάνο Μαρτίνς για τα ντέρμπι

Πόσο αλλάζει το πλάνο Μαρτίνς για τα ντέρμπι

Οι ευκαιρίες που έδωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στο ματς με τον Λεβαδειακό απέδειξαν γιατί όντως έχει «ευχάριστο πονοκέφαλο» για τις επιλογές στο βασικό σχήμα. Θα επιδιώξει όμως να «ανακατέψει την τράπουλα» άμεσα;

Η «λάμψη» του Γιάγια Τουρέ ήταν λογικό να «σκεπάσει» τα πάντα στο ματς με τον Λεβαδειακό. Το Νο1 αστέρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε την επανεμφάνιση του και έδειξε πως η ώρα που θα είναι σε φουλ ρυθμούς στη διάθεση του Μαρτίνς δεν αργεί. Η αρχοντική παρουσία του Ιβοριανού άσου στα 58 λεπτά που αγωνίστηκε και οι προσδοκίες που γεννά η είσοδος του για τα καλά στην «πρώτη γραμμή μάχης» του Ολυμπιακού είναι μεγάλες.

Για τον Ολυμπιακό και τον Μαρτίνς τα καλά μαντάτα από το ματς με τον Λεβαδειακό δεν περιορίστηκαν στο ντεμπούτο του Τουρέ. Ο Πορτογάλος τεχνικός βεβαίως δεν περίμενε να δει ένα ματς με μια πειραματική ενδεκάδα για να αξιολογήσει τους παίκτες με τους οποίους δουλεύει καθημερινά στο Ρέντη. Ήταν όμως μια βραδιά ευκαιριών για όλους σε μια 11αδα που οι περισσότεροι έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα είτε στην καριέρα τους είτε στη φετινή σεζόν.

Και είναι αλήθεια πως ο Μαρτίνς είδε πράγματα που του επιβεβαίωσαν πως θα έχει έναν… μόνιμο ευχάριστο πονοκέφαλο όλη την σεζόν όχι απλά για την κατάρτιση της 11αδας αλλά ακόμη και για την 18αδα.

Η πολύ καλή παρουσία του Μασούρα που έδειξε τα πρώτα στοιχεία του ταλέντου του παίζοντας σε μια θέση που ξέρει πως έχει μπροστά του τον φορμαρισμένο Ομάρ και τον πολύπειρο Τοροσίδη, η σταθερότητα και ετοιμότητα του Σα, το υψηλό επίπεδο που έδειξε ο Γκιγιέρμε, το ιδανικό ντεμπούτο του Μάνου με το πρώτο του ερυθρόλευκο γκολ ήταν μερικά από τα στοιχεία που ο Μαρτίνς είδε και αντιμετώπισε με χαμόγελο.

Η χρονιά είναι μεγάλη και οι απαιτήσεις τεράστιες. Τα ματς που ακολουθούν απαιτούν όσες περισσότερες υψηλού επιπέδου λύσεις για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να ανταπεξέλθει και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει.

Το πρόγραμμα μέχρι και την διακοπή είναι «καυτό». Πραγματική «διαβολοβδομάδα» για τους Πειραιώτες που αν και στην αρχή της σεζόν ξέρουν πως τα αποτελέσματα στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά και το ματς στο Μιλάνο με την Μίλαν ενδιάμεσα θα κρίνουν πολλά σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι δεδομένο πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα χρειαστεί όλες τις επιλογές του από το «γεμάτο» ρόστερ που διαθέτει για να αντιμετωπίσει τα τρία σπουδαία ματς μέσα σε μια εβδομάδα. Και είναι επίσης δεδομένο πως η 11αδα του Ολυμπιακού δεν θα είναι η ίδια και στα τρία ματς.

Τα μηνύματα που του έστειλαν οι παίκτες που έπαιξαν στο ματς με τον Λεβαδειακό ήταν σίγουρα θετικά δείχνοντας στον Πορτογάλο πως μπορεί να υπολογίζει βάσιμα και σε άλλες επιλογές πλην της 11αδας που έχει δημιουργήσει και εμπιστεύεται περισσότερο έως τώρα στα ματς της ομάδας.

Εν όψει ΠΑΟΚ όμως όλα δείχνουν πως η προσέγγιση του βασικού σχήματος θα είναι στην λογική που ακολουθεί όλο αυτό το διάστημα. Η 11αδα με Γιαννιώτη, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Ποντένσε, Λάζαρο, Γκερέρο πολύ δύσκολα θα έχει διαφοροποιήσεις.

Στην πορεία, στο Μιλάνο σίγουρα, θα υπάρξουν αλλαγές. Το πλάνο του Μαρτίνς για αυτά τα ματς βεβαίως είναι σε εφαρμογή εδώ και καιρό. Το ματς με τον Λεβαδειακό και οι ευκαιρίες που πήραν παίκτες με μικρή έως μηδενική έως τότε συμμετοχή απλά προσφέρει στον Πορτογάλο τεχνικό μεγαλύτερη άνεση ευελιξίας.

Ο Μαρτίνς έχει ήδη αποδείξει πως και ξέρει να διαχειριστεί σωστά το υλικό που έχει και μπορεί να το κάνει με επιτυχία. Χωρίς βιασύνη, χωρίς να παρασύρεται, χωρίς να… εκβιάζει καταστάσεις. Και έχει πετύχει ήδη να κερδίσει και την εμπιστοσύνη όλων στον Ολυμπιακό για την καθοδήγηση της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ