Τρίτο πέναλτι που πιάνει φέτος ο Στρακόσα – 8ο συνολικά στην καριέρα του (vid)

Τρίτο πέναλτι που πιάνει φέτος ο Στρακόσα – 8ο συνολικά στην καριέρα του (vid)

Ποια ήταν τα άλλα δύο που απέκρουσε φέτος ο Θωμάς Στρακόσα.

Ο ΠΑΟΚ στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στην Τούμπα είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με πέναλτι, αλλά ο Στρακόσα απέκρουσε την εκτέλεση του Γιακουμάκη.

Αυτή ήταν η 3η φορά που αποκρούει πέναλτι στη φετινή σεζόν ο Αλβανός πορτιέρο, αλλά και η 8η συνολικά στην καριέρα του. Ο Θωμάς Στρακόσα είχε πει «όχι» τον Οκτώβριο του 2025 στον Τετέι στον αγώνα της ΑΕΚ με την Κηφισιά (3-2 νίκη), αλλά και στον Σβιντέρσκι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (επίσης 3-2 νίκη για την Ένωση).

Η προηγούμενη φορά που είχε πιάσει πέναλτι ήταν τον Ιούνιο του 2025 σε αγώνα με την εθνική ομάδα της Αλβανίας απέναντι στην Λετονία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Από εκεί και πέρα, είχε πιάσει πέναλτι με τη Λάτσιο απέναντι στην Λέτσε τον Νοέμβριο του 2019 (εκτέλεση του Μπουμπακάρ), ενώ το ίδιο έτος είχε αποκρούσει και πέναλτι στο ματς με την Ουντινέζε (Ντε Πολ).

Τον Οκτώβριο του 2017 είχε νικήσει και τον Πάουλο Ντιμπάλα στη μεγάλη νίκη που είχε πετύχει η Λάτσιο απέναντι στην Γιουβέντους με 2-1, ενώ τον Απρίλιο του 2014 είχε πει «όχι» στον Μπανγκού, κόντρα στη Φιορεντίνα για το Coppa Italia Primavera.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ