Στα πιο «γρήγορα πιστόλια» της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Στα πιο «γρήγορα πιστόλια» της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ερευνα του CIES, κατατάσσει τις ευρωπαϊκές ομάδες ανάλογα με τα σουτ που επιχειρούν στους αγώνες τους. Στην 9η θέση ο Ολυμπιακός, στον πάτο της Ευρώπης ο... Παναιτωλικός! Ποιες είναι οι υπόλοιπες ομάδες της λίστας.

Το ποδόσφαιρο θα μείνει πάντα ένα παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιστήμη και οι αριθμοί δεν παίζουν τον ρόλο τους, καθιστώντας το μία συνεχή εξίσωση. Πάνω στην οποίο διαρκώς οι προπονητές και οι αναλυτές προσπαθούν να βρουν τρόπους να διεκδικήσουν νίκες, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τα πλεονεκτήματα των αντιπάλων τους. Με τη νέα έρευνα του CIES (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Ερευνών), να έχει άμεσα ελληνικό «χρώμα», αλλά και να «εξηγεί» με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο τον τρόπο παιχνιδιού, τη φιλοσοφία ή και τη δυναμική των ομάδων ανά την Ευρώπη.

Το CIES, λοιπόν, μελέτησε ενδελεχώς τα σουτ που πραγματοποιούν οι ομάδες ανά την Ευρώπη σε κάθε τους παιχνίδι. Και έψαξαν να βρουν τη συχνότητα με την οποία σουτάρουν. Κάθε πόσα λεπτά επιχειρείται μια προσπάθεια για γκολ προς την αντίπαλη εστία. Με τα στοιχεία να παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθώς στην πρώτη 10άδα των ομάδων με τα περισσότερα σουτ ανά αγώνα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ενώ στην προτελευταία ο… Παναιτωλικός!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από το OptaPro για τα μεγάλα πέντε πρωταθλήματα και τις άλλες κατηγορίες της Αγγλίας και το InStat για τα υπόλοιπα τουρνουά, ο Ολυμπιακός κάνει ένα σουτ κάθε 05:00 λεπτά στα παιχνίδια του. Επίδοση που τον κατατάσσει στην 9η θέση της Ευρώπης στη συγκεκριμένη λίστα. Πίσω μόνο από τις Μάντσεστερ Σίτι (04:02), Γιουβέντους (04:33), Σλάβια Πράγας (04:34), Γκενκ (04:43), Φιορεντίνα (04:45), Μπαρτσελόνα (04:53), Λιόν (04:53), Ερυθρός Αστέρας (04:58)!

Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός αποτελεί μία από τις λιγότερο παραγωγικές και «επικίνδυνες» ομάδες στην Ευρώπη, καθώς επιχειρεί σουτ στην αντίπαλη εστία κάθε… 18:07 λεπτά! Κάτι που σημαίνει ότι επιχειρεί μόλις πέντε σουτ ανά παιχνίδι. Επίδοση που βρίσκεται μία θέση πριν τον… πάτο της Ευρώπης! Εκεί όπου βρίσκεται με πολύ μικρή διαφορά η σκωτσέζικη Χάμιλτον (18:12)!

Στην ίδια μελέτη η ΑΕΚ καταλαμβάνει τη 2η θέση στην Ελλάδα, με ένα σουτ κάθε 05:40, ενώ τρίτος είναι ο Πανιώνιος (07:22)! Σε ό,τι έχει να κάνει με τις τελευταίες θέσεις στη χώρα μας, τον Παναιτωλικό ακολουθούν η Λάρισα (14:25) και ο Απόλλων Σμύρνης (12:27)! Με τη Superleague να αποτελεί το πρωτάθλημα με το μεγαλύτερο… χρονικό χάσμα στα σουτ, μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ CIES

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ