
Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη
Ο Γιάννης Ματζουράκης πέρασε ως ποδοσφαιριστής από τον ΠΑΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και ως προπονητής από τον Ολυμπιακό το 2000. Μιλώντας στον «FAIR PLAY FM 96,1» αναφέρθηκε στο προσεχές ματς των δύο ομάδων και τόνισε ότι φέτος τα ντέρμπι θα είναι αυτά που θα κρίνουν τον πρωταθλητή.
Αρχικά για το rotation στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Άρη είπε: «Σαφώς παίζει ρόλο το βάθος του ρόστερ, αρκεί να αποδεικνύεται και έμπρακτα ότι υπάρχει το ρόστερ που μπορεί να βοηθήσει. Υπάρχει ένα ποσοστό ελαφρυντικού, όμως σε μία ομάδα κυριαρχεί το γενικό πλάνο, το οποίο ξέρουν οι παίκτες. Παράλληλα, ξέρουν και τις θέσεις τους, άρα μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερα. Αν εξαιρεθούν 1-2 παίκτες που ήρθαν τελευταίοι, οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν όλοι μαζί την προετοιμασία. Θυμάμαι ένα παιχνίδι με την Ξάνθη κόντρα στην ΑΕΚ, όπου βάλαμε μόλις έναν παίκτη από την πρώτη ενδεκάδα. Όλοι μας έλεγαν την άλλη μέρα ότι η ομάδα έπαιξε όπως με τους πρώτους έντεκα. Άρα οι παίκτες ξέρουν το γενικό πλάνο».
Για το προσεχές ντέρμπι πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος (σ.σ. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός) διαφέρουν σε ποιότητα και προσωπικότητα. Η μάχη άρχισε από τώρα και όπως φαίνεται θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αυτό το αντιλαμβάνονται από τώρα οι ομάδες και δίνουν σκληρές μάχες. Ο Ολυμπιακός που είδα κόντρα στην Μπέτις ήταν πολύ καλός, πολύ γρήγορος, με καλές συνεργασίες. Παράλληλα και οι τρεις ομάδες έχουν δυσκολία να φτάσουν στο γκολ. Με αυτό το δεδομένο, αν ο ΠΑΟΚ παίξει αμυντικά θα έχει τη δυνατότητα να εκμαιεύσει την ισοπαλία κι αν εκμεταλλευθεί κάποιες φάσεις να πάρει και τη νίκη».
Για τη σύγκριση του ρόστερ του ΠΑΟΚ με αυτό του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει εδώ και πολλά χρόνια αυτή τη διαφορά του ρόστερ του. Το θέμα είναι πόσο βοηθάνε οι παίκτες που έρχονται από πίσω. Στον ΠΑΟΚ δεν ισχύει το ίδιο. Αν εξαιρέσεις τον Ζαμπά και τον Ουάρντα, δεν έχει βοηθήσει ακόμα ο πάγκος. Ο Τουρέ νομίζω ότι στην Αγγλία είχε περισσότερα κιλά, είναι ένας παίκτης κλάσης. Μπορεί να κατεβάσει ιδέες όταν θα είναι έτοιμος και νομίζω θα βοηθήσει».
Για την κόπωση που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία του παιχνίδια: «Πράγματι όλα αυτά τα παιχνίδια τα στήριξαν οι ίδιοι παίκτες. Αντίστοιχα και η ΑΕΚ έχει εμφανίσει κάποια κόπωση, καθώς και το δικό της το ρόστερ είναι πιο περιορισμένο».
Για τον Λουτσέσκου: «Κάνει καλή δουλειά και αν δούμε την ομάδα που έχτισε πέρσι, θα του πούμε ένα μπράβο. Από εκεί και πέρα, όμως, τα φετινά αποκτήματα δεν έχουν δείξει καλό δείγμα γραφής. Δεν ξέρω ποιος τους πήρε. Βλέπω ότι κανείς δεν μπορεί να παλέψει για την ενδεκάδα μέχρι στιγμής».