Ο Περικλής Βασιλάκης στο «10»: «Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του ΠΑΣ»

Ο Περικλής Βασιλάκης στο «10»: «Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του ΠΑΣ»

To10.gr μίλησε με τον καθηγητή διαιτησίας, Περικλή Βασιλάκη για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός.

«Πράσινη» καταιγίδα στα Ιωάννινα, με τους φανταστικούς μπόμπιρες του Γιώργου Δώνη να επικρατούν 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα παρότι αρχικώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο παιχνίδι των Πρασίνων με τους Γιαννιώτες όμως… λανθάνων πρωταγωνιστής ήταν κι ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αθανάσιος Τζήλος, με δύο αποφάσεις του να σηκώσουν αμφισβήτηση. Ο λόγος για το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 23′ και το ακυρωθέν τέρμα του Παναθηναϊκού στο 33′.

To10.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή διαιτησίας, Περικλή Βασιλάκη, ο οποίος τόνισε ξεκάθαρα πως και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει επιθετικό φάουλ επάνω στους πορτιέρε των ομάδων. 

Πιο αναλυτικά, στο 23ο λεπτό του αγώνα ο Σάντι Κριζμάν ελέω της κακής τοποθέτησης του Μαυρομάτη, ήρθε σε θέση τετ-α-τετ με τον Διούδη, με τον Κροάτη άσο να πέφτει πάνω στον Έλληνα κίπερ και να κερδίζει αντικανονικά το πλεονέκτημα το οποίο του έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.  Στο 33ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά με τον Βελλίδη να αποκρούσει σε πρώτο χρόνο. Στο «ριμπάουντ» ο Κουρμπέλης έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας, έπεσε όμως πάνω στον κίπερ των φιλοξενούμενων έτσι ορθώς ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ.

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα είναι άκυρο, δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Κριζμάν έχει κάνει φάουλ πάνω στον γκολκίπερ». Ενώ αναφορικά με το ακυρωθέν γκολ του Κουρμπέλη: «η απόφαση του διαιτητή είναι σωστή καθώς έχει και πάλι προηγηθεί επιθετικό φάουλ» !

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ