Στατιστικά επιπέδου… Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός

Στατιστικά επιπέδου… Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός κυριάρχησε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα κάτι που αποδεικνύεται και από τα στατιστικά του αγώνα, κυρίως αυτά του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και το 2-1 είναι μάλλον… τιμητικό για τους Ηπειρώτες. Ο Γιάννης Πετράκης παρουσίασε μια ομάδα που τουλάχιστον μέχρι το 2-1 ήταν πολύ φοβισμένη, χωρίς ιδιαίτερη… διάθεση να βγει από το καβούκι της και με βασικό της μέλημα να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τον Παναθηναϊκό. Χωρίς να τα καταφέρει.

Ο Παναθηναϊκός, ιδιαίτερα στα πρώτα 45 λεπτά, είχε στατιστικά που θύμιζαν… Μπαρτσελόνα. Μέσα σε 45 λεπτά έφτασε να έχει σε κάποιο σημείο κατοχή μπάλα 83%, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει στο 73% κατοχής, έναντι 27% του ΠΑΣ Γιάννινα. Σε αυτό το διάστημα οι πράσινοι είχαν 12 τελικές, εκ των οποίων οι 8 στην εστία, έναντι μόλις μίας (με την οποία σκόραρε) του ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα, οι Ηπειρώτες είχαν 7 αποκρούσεις, με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με μηδέν. Το 1-1 του ημιχρόνου ήταν ξεκάθαρα θέμα τύχης.

Αν μη τι άλλο εντυπωσιακά νούμερα, που δείχνουν την απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού, σε ένα παιχνίδι που αρέσει στον Δώνη. Δηλαδή να έχει η ομάδα του περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας και να επιβάλλεται μέσα στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μέρος και ιδιαίτερα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, αλλά και πάλι στο φινάλε η διαφορά ήταν μεγάλη. Οι πράσινοι έκλεισαν το ματς με κατοχή μπάλα κοντά στο 65%, τελειώσαν με 18 τελικές προσπάθειες, έναντι έξι του ΠΑΣ και έφτασαν σε μια απολύτως δίκαιη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ