«Μεγάλο όπλο το Καραϊσκάκη – Παίρνω σήμερα αεροπλάνο για να παίξω»!

«Μεγάλο όπλο το Καραϊσκάκη – Παίρνω σήμερα αεροπλάνο για να παίξω»!

To10.gr μίλησε με τον παλαίμαχο αμυντικό του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε τι λέει για την αγάπη του για τους ερυθρόλευκους. Ποιον θεωρεί φαβορί για το ντέρμπι αλλά και την κατάκτηση του τίτλου. Ποιος τον έχει εντυπωσιάσει στον φετινό Ολυμπιακό και τι θεωρεί σημαντικό για την εξέλιξη του αποψινού αγώνα.

Υπήρξε ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους των ερυθρόλευκων. Ήταν επίσης από τους αγαπημένους παίκτες των προπονητών. Έδινε πάντα το 100%, μπορούσε να παίξει σ’ όλες τις θέσεις της άμυνας και το κυριότερο ήταν πολύ σταθερός στην απόδοση του.

Ο λόγος για τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ, τον παλαίμαχο κεντρικό αμυντικό της ομάδας του Πειραιά, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις την πορεία του Ολυμπιακού. To10.gr μίλησε με τον ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική ομάδα της Πολωνίας και ο Ζεβλάκοφ είχε να πει πολλά για την ομάδα του Πειραιά και ειδικότερα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Κι ένα είναι το συμπέρασμα από αυτά που λέει ο πρώην κεντρικός αμυντικός των Πειραιωτών. Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα παραμένει αναλλοίωτη κάτι που διαπιστώνει εύκολα κάποιος από τα όσα είπε ο παλαίμαχος αμυντικός.

-Κατ΄αρχάς πως αισθάνεσαι από πλευράς δυνάμεων; Αν σου ζητούσε κάποιος να παίξεις στο σημερινό ντέρμπι θα ήσουν έτοιμος;

«Μόνο έτοιμος; (σ.σ. γέλαει). Παίρνω αμέσως το αεροπλάνο για να έρθω στην Ελλάδα και να παίξω πάλι στο Καραϊσκάκη. Να είμαι στην εντεκάδα του Ολυμπιακού για ν’ αντιμετωπίσω τον Πρίγιοβιτς.

Τον ξέρω καλά από την Πολωνία οπότε είμαι έτοιμος για να έρθω. Είμαι σε τόσο καλή κατάσταση που δεν θα χρειαστεί να κάνω ούτε προθέρμανση» λέει χαρακτηριστικά ο Ζεβλάκοφ αλλά δεν σταματά εδώ.

«Ξέρεις σκέφτομαι συνέχεια τον Ολυμπιακό και την ζωή στην Ελλάδα. Θυμάμαι ότι έμπαινα στο Καραϊσκάκη και άκουγα τον ύμνο του Ολυμπιακού. Ήταν κάτι μοναδικό δεν χρειάζονταν να σκεφτώ τίποτε άλλο εκείνη τη στιγμή.

Άκουγα τον ύμνο της ομάδας και ήμουν έτοιμος να τα δώσω όλα για την ομάδα. Να ξέρεις ότι ακόμα και σήμερα βάζω τον ύμνο του Ολυμπιακού και τον ακούω. Και αισθάνομαι πολύ καλά γιατί θυμάμαι τα ωραία χρόνια που πέρασα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακό είναι πάντα στην καρδιά μου».

«Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα»

-Πως βλέπεις το σημερινό ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη;

«Είναι μεγάλο παιχνίδι και πάντα αυτά τα ματς έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Βέβαια θα πρέπει εδώ να πω ότι ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει σε σχέση με τα χρόνια που ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει τώρα καλύτερη ομάδα σε σχέση με την περίοδο που έπαιζα εγώ στην Ελλάδα. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα στο ματς. Παίζει στην έδρα του κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί».

-Πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα, αν κρίνει κάποιος ότι είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα;

«Οι παίκτες συνηθίζουν να λένε πως το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα ντέρμπι. Ότι ο τίτλος κρίνεται από τα παιχνίδια με τις πιο “μικρές” ομάδες. Ότι είναι πιο σημαντικό να μην χάνεις βαθμούς στα λεγόμενα πιο εύκολα παιχνίδια.

Τα ντέρμπι όμως παίζουν μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μιας ομάδας. Στην ψυχολογία των παικτών και δίνουν ώθηση για την συνέχεια. Οπότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια».

-Τι σου έχει κάνει εντύπωση στον φετινό Ολυμπιακό;

«Όπως είπα παρακολουθώ από κοντά τον Ολυμπιακό. Μ’ ενδιαφέρει η πορεία του γιατί αγαπάω αυτή την ομάδα και φροντίζω να ενημερώνομαι. Αυτό λοιπόν που βλέπω και είναι πολύ σημαντικό έχει να κάνει με τα αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και δεν είναι εύκολο να το πετύχει μια νέα ομάδα.

Είδα ότι ο Ολυμπιακός δημιουργεί μια νέα ομάδα και όταν μια νέα ομάδα κερδίζει τα παιχνίδια της, τότε δημιουργείται μεγάλη αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Κι αυτό νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στον φετινό Ολυμπιακό.

Η ομάδα λοιπόν πηγαίνει να παίξει ένα ντέρμπι έχοντας μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Πήγε καλά και στην Ευρώπη παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα. Δεν ήταν εύκολο. Πάει λοιπόν με καλή ψυχολογία ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι».

-Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το μεγαλύτερο «όπλο» του Ολυμπιακού;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Δεν χρειάζεται να μπούμε στην διαδικασία αναφοράς ονομάτων. Αυτό όμως στο οποίο θέλω να σταθώ είναι η δουλειά του προπονητή.

Φαίνεται από τα αποτελέσματα αλλά και από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας ότι ο Μαρτίνς έχει κάνει καλή δουλειά με την ομάδα του. Και το λέω γιατί έχω παρακολουθήσει παιχνίδια της ομάδας. Θεωρώ λοιπόν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

-Τι πρέπει να προσέξει περισσότερο η πρώην ομάδα σου στο ματς με τον ΠΑΟΚ;

Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει προσοχή στην αντιμετώπιση του Πρίγιοβιτς. Είναι καλός επιθετικός και μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και την μια φάση για να πετύχει γκολ. Το είδαμε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Βρέθηκε δύο φορές σε καλή θέση και πέτυχε δύο γκολ».

-Ποιο είναι για σένα το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;

«Για μένα είναι ο κόσμος του που θα γεμίσει το γήπεδο. Είναι η θύρα 7 που πάντα είναι δίπλα στην ομάδα κι αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η βοήθεια του κόσμου μετράει πολύ.

Σου δίνει την ώθηση που χρειάζεσαι λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το ματς. Πιστεύω λοιπόν ότι η έδρα του Ολυμπιακού είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Είναι δεδομένο πως σε τέτοια παιχνίδια η ομάδα που παίζει στην έδρα της θέλει να πετύχει άν γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Θα είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό αν το καταφέρει.

Είναι σίγουρο πως ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να σκοράρει νωρίς. Θα είναι μεγάλη υπόθεση αν το πετύχει. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη για τον Ολυμπιακό».

«Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα»

Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην «μάχη» για την κατάκτηση το φετινού πρωταθλήματος. Ο Ζεβλάκοφ θεωρεί μάλιστα ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν το προβάδισμα στην κούρσα της σούπερ λίγκα τονίζοντας χαρακτηριστικά.

«Είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσει κάποιος για το πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα. Φαίνεται όμως ότι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι οι ομάδες που θα το διεδκικήσουν.

Με βάση αυτά που έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν περισσότερο για το πρωτάθλημα. Θα έδινα μάλιστα ένα προβάδισμα στον Ολυμπιακό».

«Η καρδιά μου ανήκει στον Ολυμπιακό»

Ο Ζεβλάκοφ μίλησε με αγάπη για τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του και πάντα έχει να πάει τα καλύτερα για την χώρα μας.

«Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου. Τον έχω πάντα στην καρδιά μου και τον υποστηρίζω. Έπαιξα τέσσερα χρόνια στην ομάδα, μου πρόσφερε πολλά κι αυτό δεν το ξεχνάω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ