Αποστολίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ολυμπιακό»

Αποστολίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ολυμπιακό»

Ο Κούλης Αποστολίδης μίλησε στο «to10.gr» για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο Κούλης Αποστολίδης ήταν ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της ομάδας του ΠΑΟΚ τη χρυσή δεκαετία του ’70. Μορφωμένος όσο λίγοι στην εποχή του (με σπουδές στις ΗΠΑ) και τεχνοκράτης, διατέλεσε στέλεχος πολλών διοικήσεων του Δικέφαλου όταν σταμάτησε να αγωνίζεται και πάντα είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ όπου του ζητηθεί.

Ο παλαίμαχος του Δικέφαλου μίλησε στο «to10.gr» για το φετινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει τους ερυθρόλευκους και μέσα στον Πειραιά.

-Πως βλέπετε το φετινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη;

«Περιμένω ένα πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ παρότι δεν είναι σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ακόμη, θεωρώ ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή. Κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη με απαιτήσεις και για να κερδίσει. Από εκεί και πέρα αν δεν μπορέσει να πάρει τη νίκη και η ισοπαλία δε θα είναι εντελώς αρνητική. Ωστόσο πρώτος στόχος είναι οι τρεις βαθμοί και η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει».

-Που θεωρείτε ότι θα κριθεί το ματς;

«Πέρα από την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες, την απόδοση και τις τακτικές, πάντα στα ντέρμπι σημαντικό ρόλο παίζουν και ακόμη δύο στοιχεία: το πρώτο είναι η τύχη, αν θα σου κάνει το κέφι η μπάλα σε 1-2 φάσεις και το δεύτερο στοιχείο είναι η διαιτησία. Με την επιλογή ενός ξένου διαιτητή εξασφαλίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό η ισονομία όπως είδαμε και στον περσινό τελικό του Κυπέλλου ή στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα».

-Πέρυσι ο ΠΑΟΚ έχασε στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό με 1-0 από μια καραμπόλα, χωρίς να δεχθεί καμιά άλλη ευκαιρία. Προφανώς χρειάζεται και λίγο τύχη στα ντέρμπι…

«Στα ντέρμπι που είναι ισορροπημένα ματς μεταξύ δύο δυνατών ομάδων και με εμπειρία, σαφέστατα και μια φάση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Είπαμε χρειάζεται και τύχη για να κερδίσεις, εκτός από καλή απόδοση».

-Ο ΠΑΟΚ δίνονταν φαβορί φέτος για τον τίτλο, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Δικαιώνει αυτόν τον τίτλο;

«Τα φαβορί δίνονται πριν από το γεγονός με βάση κάποια δεδομένα για τη δυναμική της ομάδας, αλλά επιβεβαιώνονται μέσα στο γήπεδο και στη διάρκεια. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ φέτος δίνονταν φαβορί για το πρωτάθλημα από το καλοκαίρι στηρίχθηκε προφανώς στις περσινές του εμφανίσεις και στην πορεία τίτλου που είχε. Όλοι ξέρουμε τι έγινε πέρυσι και πως πήραν το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ.

Φέτος όμως ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο ώριμος και πιο έμπειρος για την κατάκτηση του τίτλου. Αν προσαρμοστούν καλύτερα και οι καινούριοι παίκτες, έχει σημαντικές πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα. Όσο αισιόδοξος όμως κι αν είμαι, η εμπειρία μου λέει ότι υπάρχει μπροστά μια μακρά αγωνιστική περίοδος με ανηφόρες και κατηφόρες. Μέσα στο γήπεδο πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ ότι είναι το φαβορί, έχοντας διάρκεια και σταθερότητα».

-Το τελευταίο διπλό του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ήταν στις 3/12/2014, όταν κέρδισε με 2-1. Πόσο έχουν αλλάξει οι ομάδες μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;

«Και οι δύο έχουν αλλάξει πολύ. Ειδικότερα ο ΠΑΟΚ σταδιακά και διαχρονικά βελτιώνεται κάθε χρόνο προς το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός είχε τα προηγούμενα χρόνια πολλές αβάντες, και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε σαν ΠΑΕ εταιρικά και σε θέματα οργάνωσης, έχει διοικητική σταθερότητα και αγωνιστικά είναι πολύ ψηλά».

-Ποια ομάδα είναι καλύτερη ομάδα φέτος; Ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός;

«Είναι νωρίς να το πούμε, αλλά ο Ολυμπιακός φέτος διαθέτει μια καινούρια ομάδα με πολλές αλλαγές. Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ είναι πιο έτοιμος ως σύνολο, έχοντας και τον ίδιο περσινό κορμό αλλά και τον ίδιο προπονητή. Είναι σημαντικό να έχεις τον ίδιο προπονητή για περισσότερο από έναν χρόνο».

-Ο περσινός καλός κορμός και ο ίδιος προπονητής (Λουτσέσκου) είναι τα μεγάλα όπλα του ΠΑΟΚ;

«Είναι μεγάλη υπόθεση να ξεκινήσεις μια νέα σεζόν με την ίδια πετυχημένη συνταγή της προηγούμενης χρονιάς. Αντικειμενικά ο ΠΑΟΚ είχε πέρυσι μια πολύ καλή σεζόν με τον Λουτσέσκου, ο οποίος έκανε πολύ θετική δουλειά. Επίσης εμπλουτίστηκε το ρόστερ και απέκτησε η ομάδα βάθος. Ο ΠΑΟΚ μετράει 4Χ4 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς να έχει φτάσει στο σημείο που ήταν πέρυσι αγωνιστικά. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Περιμένουμε την ομάδα να ανοίξει. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός φέτος αλλά πρέπει όλοι στην ομάδα (παίκτες, προπονητής, διοίκηση) να συνεχίσουν να παλεύουν για το καλύτερο, καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες πρέπει να ιδρώσουν στο γήπεδο για να έρθουν τα αποτελέσματα και η διοίκηση να προλαμβάνει κάποια θέματα εκτός αγωνιστικού χώρου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ