Με στόχο το απόλυτο και το +5

Με στόχο το απόλυτο και το +5

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι των ερυθρόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα. Ο ξεκάθαρος στόχος των πειραιωτών για το απόλυτο στην Σούπερ Λίγκα αλλά και για το +5 από τον δικέφαλο του Βορρά.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο ντέρμπι των ερυθρόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα του λιμανιού με τον στόχο των πειραιωτών να είναι ξεκάθαρος.

Νίκη και μόνο νίκη σκέφτονται προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτή είναι η στόχευση των ερυθρόλευκων στη μεγάλη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ, σ’ ένα παιχνίδι που η πειραϊκή ομάδα έχει να κερδίσει πολλά αν επικρατήσει του αντιπάλου της.

Είναι προφανές πως οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πετύχουν το πέντε στα πέντε στο πρωτάθλημα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ολυμπιακό να έχει δεκαπέντε βαθμούς μετά από πέντε παιχνίδια.

Μια νίκη επί του ΠΑΟΚ θα επιτρέψει στους πειραιώτες να μείνουν μόνοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κι αυτό είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας.

Κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η συνέχεια περιλαμβάνει δύσκολα και συνάμα σημαντικά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό, τόσο σε Ευρώπη (εκτός έδρας με την Μίλαν) όσο και Ελλάδα (απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ).

Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κάποιος πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ολυμπιακό να πάει στα δύο ματς που προαναφέραμε έχοντας κερδίσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η ψυχολογία των ερυθρόλευκων θα είναι στο ζενίθ σε περίπτωση νίκης στο αποψινό παιχνίδι κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ σε όλες τις ομάδες.

Επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος σ’ ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ο Ολυμπιακός είναι αυτή την στιγμή δύο βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ.

Αν λοιπόν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να πάρουν τη νίκη στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη θ’ αυξήσουν την διαφορά τους από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στους πέντε πόντους. Και πέντε βαθμοί διαφορά μετά από πέντε ματς δεν είναι μικρή υπόθεση.

Βέβαια αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό και ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς έχει προετοιμάσει τους παίκτες του για «μάχη».

Ο Πορτογάλος θέλει να δει συγκέντρωση και προσοχή από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Κι αυτό που επίσης θέλει ο προπονητής των πειραιωτών από τους παίκτες του είναι να εκμεταλλευτούν την δύναμη της έδρας.

Το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι ξανά στο πλευρό της ομάδας του και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να εκμεταλλευτούν την δυναμική που τους δίνει η έδρα τους. Το είπε πολλές φορές τις τελευταίες μέρες ο Μαρτίνς στους ερυθρόλευκους και θέλει να το δει στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος ζητά πίεση από το πρώτο λεπτό. Θέλει να δει την ομάδα του να φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό τον λόγο εστίασε σε συγκεκριμένα πράγματα στην ανάλυση του παιχνιδιού, ζητώντας μάλιστα από τον Γκερέρο συνεχές πρέσινγκ στα αντίπαλα στόπερ.

Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους και γι’ αυτό τον λόγο ο Μαρτίνς θέλει να δει καλά τρεξίματα από τους παίκτες του και ένταση στις προσωπικές μονομαχίες.

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει απόψε τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη θέλοντας τη νίκη για όλους τους λόγους που προαναφέραμε και στον Πειραιά θέλουν το πέντε στα πέντε στο πρωτάθλημα και το +5 από τον δικέφαλο του Βορρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ