Μαλιούφας : «Καλύτερος ο ΠΑΟΚ με ίδιο κορμό και προπονητή»

Μαλιούφας : «Καλύτερος ο ΠΑΟΚ με ίδιο κορμό και προπονητή»

Ο παλαίμαχος άσος του Δικέφαλου μίλησε στο «to10.gr» για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Ο Κώστας Μαλιούφας βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στο τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ και είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη των δανεικών της ομάδας. Ο παλαίμαχος άσος του Δικέφαλου μίλησε στο «to10.gr» για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι, στο οποίο νικήτρια να βγει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά τόνισε: «Όλα τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό έχουν κάτι ιδιαίτερο. Όπως και να είναι κάθε ομάδα αυτές οι αναμετρήσεις είναι πάντα διαφορετικές και δεν τις ξεχνάς. Μπορεί να ξεχάσεις τι έφαγες χθες, αλλά αυτά τα ντέρμπι δεν τα ξεχνάς ποτέ! Και οι δύο ομάδες είναι ενισχυμένες οπότε αναμένεται να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Εγώ εύχομαι να γίνει μέσα σε φίλαθλο πνεύμα, κάτι το οποίο πιστεύω ότι εύχονται όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι καλύτερος από πέρυσι, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ποιοτικά ανώτερος και εύχομαι να φύγει με τη νίκη από το Καραϊσκάκη».

Που θα κριθεί το φετινό ντέρμπι;

«Στα ντέρμπι δε μετράει μόνο η ποιότητα και ποιος είναι καλύτερη ομάδα στα χαρτιά. Σε αυτά τα ματς μετράνε πολύ και το πάθος, η διάθεση, ποιος θα κάνει λιγότερα λάθη και ποιος θα μπορέσει να τα εκμεταλλευτεί καλύτερα».

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ έχασε στο Καραϊσκάκη από μια καραμπόλα. Παίζει ρόλο και η τύχη προφανώς…

«Σίγουρα η τύχη είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να καθορίσει ένα μεγάλο παιχνίδι. Ειδικά σε τέτοια ματς που 1-2 λεπτομέρειες μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές, η τύχη μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός ντέρμπι ή και να καθορίσει το αποτέλεσμά του».

Ποια ομάδα είναι καλύτερη αυτήν τη στιγμή;

«Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ομάδα από τον Ολυμπιακό καθώς έχει ίδιο κορμό και ίδιο προπονητή από πέρυσι. Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ πέρα από την ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ του. Η ομάδα έχει την ευλογία να έχει διοικητική σταθερότητα και λυμένα όλα τα οικονομικά της προβλήματα. Η παρουσία του ίδιου προπονητή της δίνει και αγωνιστική σταθερότητα γιατί υπάρχει η ίδια φιλοσοφία. Οι περισσότεροι παίκτες στον ΠΑΟΚ είναι από πέρυσι στην ομάδα και αφομοιώνουν καλύτερα αυτά που ζητάει ο προπονητής και αυτός ξέρει καλύτερα τι μπορεί να πάρει από τον καθένα. Ξέρει τι χαρακτήρας είναι ο καθένας, ποια είναι η ψυχολογία του, τι προσωπικότητα έχει και ποιοι είναι πιο έτοιμοι για τέτοια ντέρμπι».

Το τελευταίο διπλό του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ήταν στις 3/12/2014. Πόσο έχουν αλλάξει οι ομάδες μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;

«Στον ΠΑΟΚ έχουν έρθει πολύ ποιοτικοί παίκτες τα τελευταία χρόνια και ανέβηκε επίπεδο. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο ισχυρός όσο έδειχνε κάποια προηγούμενα χρόνια. Και στις δύο ομάδες όμως υπάρχουν πολλές αλλαγές και συνολικά παίζουν πολύ λίγοι Έλληνες και αυτό για μένα είναι λυπηρό. Άλλη νοοτροπία έχουν οι Έλληνες που καταλαβαίνουν καλύτερα τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδι και άλλη οι ξένοι. Αυτοί είναι πιο ψυχροί επαγγελματίες, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν μπαίνουν στο κλίμα της ομάδας ή ότι δεν παθιάζονται στα ντέρμπι. Δεν είναι όμως το ίδιο με τους Έλληνες…».

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για να πάρει το πρωτάθλημα;

«Και πέρυσι ήταν αλλά έγινε μια μεγάλη αδικία όπως είδαμε όλοι και δεν άφησαν την ομάδα να πανηγυρίσει τον τίτλο που πήρε μέσα στα γήπεδα, αλλά έχασε στα δικαστήρια. Ωστόσο πάντα ζητάς το κάτι παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει την ποιότητα του ρόστερ του και αυτό το βλέπουν όλοι ακόμη και οι ουδέτεροι. Μετά την περσινή μεγάλη αδικία, ο ΠΑΟΚ δείχνει φέτος πιο αποφασισμένος και έτοιμος για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δε θα είναι εύκολο…».

Που θα κριθεί ο φετινός τίτλος;

«Θεωρώ ότι φέτος το πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι. Δεν πιστεύω ότι θα έχουν στραβοπατήματα οι μεγάλες ομάδες, χωρίς να υποτιμώ την προσπάθεια και την ιστορία των άλλων συλλόγων. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο αλλά οι μεγάλοι έχουν ανοίξει σημαντικά την ψαλίδα…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ