Λεβαδειακός – Ατρόμητος 0-2

Λεβαδειακός – Ατρόμητος 0-2

Ο Ατρόμητος σε ένα βαρύ γήπεδο από την ασταμάτητη βροχή, επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού (2-0) και διατήρησε το αήττητο στη Superleague, πιάνοντας έστω και προσωρινά κορυφή.

Ο Ατρόμητος πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του στη Λιβαδειά επί του τοπικού Λεβαδειακού με 2-0. Σε ένα πολύ βαρύ γήπεδο με τη βροχή να μη σταματά ούτε λεπτό, οι παίκτες του Νταμίρ Κάναντι μετά από έναν στείρο πρώτο ημίχρονο, βρήκαν δύο γκολ με τους Βασιλακάκη (47′) και Ουγκράι (64′), πέρασαν αλώβητοι και διατήρησαν το αήττητο σερί τους, πιάνοντας κορυφή έστω και προσωρινά.

Δείτε εδώ τα γκολ της αναμέτρησης

Ο Λεβαδειακός υποδέχτηκε τον Ατρόμητο για την 5η αγωνιστική της Superleague με τους γηπεδούχους να ψάχνουν βαθμούς στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να επεκτείνουν στην… χειρότερη περίπτωση το αήττητο σερί τους και ει δυνατόν να πάρουν και μια σημαντική εκτόςμ έδρας νίκη.

Σε όλες αυτές τις βλέψεις όμως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Ο… Ζορμπάς έκανε την εμφάνισή του στη Λιβαδειά και η συνεχόμενη και δυνατή βροχή έκανε τον αγωνιστικό χώρο ολοένα και πιο βαρύ. Αυτό είχε αποτέλεσμα το κακό ποδόσφαιρο, με τις ομάδες (κυρίως ο Λεβαδειακός) να προσπαθούν με σέντρες να φέρουν την μπάλα στην περιοχή.

Στο πρώτο ημίχρονο το πλάνο αυτό δούλεψε μόλις μια φορά για τους Βοιωτούς, που είχαν και την μεγαλύτερη ευκαιρία τους, αλλά ο Χατζηισαΐας πρόλαβε για κλάσματα δευτερολέπτου τον Μαρκόβσκι πριν κάνει γκολ το σλάλομ του Αντιλέχου από τα δεξιά. Στο υπόλοιπο ματς ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, την κατοχή, αλλά δεν έφτιαξε πολλές φάσεις. Στις δύο αξιόλογες, μία σε ροή αγώνα (3’) και μια μετά από εκτέλεση κόρνερ (17’) ο Κουλούρης δεν μπόρεσε να σκοράρει το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα, με το σκορ ημιχρόνου να είναι δίκαια στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα άλλαξαν νωρίς. Μόλις στο 47’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κόλλημα της άμυνας του Λεβαδειακού, ο Βασιλακάκης έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό και άνοιξε το σκορ υπέρ του Ατρόμητου. Οι παίκτες του Κάναντι μάλιστα χτύπησαν στο… ξέφωτο λίγα λεπτά αργότερα και ο Ουγκράι σε αντεπίθεση έκανε το 2-0 με συρτό διαγώνιο σουτ.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Κάναντι οργανώθηκαν αμυντικά και έπαιξαν με το υπέρ τους σκορ αλλά και το… χρονόμετρο. Ο Λεβαδειακό έψαξε το γκολ αλλά τα δυνατά τους του Σουμπίνιο (61’, 70’) και ο Σαβατόνγκο στο 71’ δεν κατάφεραν να βάλουν και πάλι ντον Λεβαδειακό στο ματς. Κάπως έτσι οι Περιστεριώτες πήραν τη 4η νίκη τους σε πέντε αγωνιστικές και διατηρήθηκαν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας προσπερνώντας την ΑΕΚ και περιμένοντας το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για να δουν αν θα παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το «κλειδί»: Το χρονικό σημείο που άνοιξε το σκορ ο Ατρόμητος. Με τη βροχή να δυναμώνει και τον Λεβαδειακό να… βολεύεται και με το Χ, ο Βασιλακάκης σκόραρε στο 47’ και άλλαξε τα δεδομένα και τον τρόπο παιχνιδιού των γηπεδούχων.

Το 10άρι: Ο Ρόναλντ Ουγκράι. Ο Ούγγρος επιθετικός του Ατρόμητου πέτυχε το 2ο γκολ του σε τρεις συμμετοχές και γενικά ήταν πηγή κινδύνων για την άμυνα των γηπεδούχων με τις εμπνεύσεις του.

Στον πάγκο: Η αδυναμία των γηπεδούχων να αλλάξουν… τσιπάκι μετά το 1-0 και να αναζητήσουν κάποιο γκολ, δυσκολεύοντας τον Ατρόμητο. Αντ’ αυτού δέχτηκαν και δεύτερο χάνοντας οριστικά την επαφή τους με το σκορ.

Γιατί κόουτς: Πέντε ματς Superleague και ο Λεβαδειακός έχει πετύχει μόλις ένα γκολ. Η χειρότερη επίδοση της κατηγορίας μαζί με τον ουραγό Απόλλωνα, γεγονός που σίγουρα βαραίνει και τον Άκη Μάντζιο.

Λεβαδειακός – Ατρόμητος 0-2

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Γκολ: 47’ Βασιλακάκης , Ουγκράι 64’

Κίτρινες: Όμο 65’

Συνθέσεις

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (82′ Ιωαννίδης), Κρνέτα, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Φαβάρο (57′ Σαβαντόγκο), Ομο, Γιακουμάκης (65′ Ναγκίς), Σουμπίνιο , Μαρκόβσκι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κανάντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (90′ Ούμπιδες), Ουγκράι (84′ Μούγιακιτς), Κουλούρης (90’+2′ Κωτσόπουλος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ