Η κριτική του Ολυμπιακού: Οι κορυφαίοι (Ποντένσε, Καμαρά) και οι μοιραίοι (Βούκοβιτς, Χασάν)

Η κριτική του Ολυμπιακού: Οι κορυφαίοι (Ποντένσε, Καμαρά) και οι μοιραίοι (Βούκοβιτς, Χασάν)

To10.gr αναλύει την παρουσία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και «βαθμολογεί» την απόδοσή τους. Ο Ποντένσε που έκανε αλλαγή τον Βιεϊρίνια και η... εξωγήινη ήττα.

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι που ισοπέδωσε, που διέσυρε τον αντίπαλό του. Με ποδόσφαιρο από αυτό που ονειρεύονται να βλέπουν οι οπαδοί του. Είχε σπουδαίους, αλλά και… μοιραίους. Παίκτες που έδωσαν τα πάντα επιβεβαιώνοντας ότι η φετινή σεζόν, αλλά και παίκτες που στην κρίσιμη στιγμή, είτε αστόχησαν είτε νικήθηκαν από τον Πασχαλάκη. Όπως και να έχει, το ειλικρινές και μακρόσυρτο χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα, τα συνθήματα με τον κόσμο να μην κουνιέται από τις θέσεις του, είναι ένα δείγμα του τι συνέβη στο παιχνίδι. Ένα ξεκάθαρο δείγμα του πώς ο Ολυμπιακός θέλει να παίζει. Διότι το μήνυμα του ντέρμπι είναι ξεκάθαρο: Μπορεί να ηττήθηκαν, αλλά οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αντίπαλο. Γιατί ηττήθηκαν; Για μια κακή στιγμή του Βούκοβιτς και του Γιαννιώτη, αλλά και  για μια… εξωγήινη, ακατανόητη αστοχία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
Η φάση του 49ου λεπτού βαρύνει και τον Ελληνα γκολκίπερ. Η προβολή του Πέλκα τον μπέρδεψε, αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του, με τον Βούκοβιτς να τη στέλνει στη συνέχεια στα δίχτυα της ομάδας του. Συνολικά η απόδοση του Ελληνα γκολκίπερ στο πρώτο του ντέρμπι ήταν νευρική, με τα χτυπήματά του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να μην είναι εύστοχα.

ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ
Με τον Λάζαρο μπροστά του αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Ωστόσο όταν παρτενέρ του έγινε ο Ποντένσε, ισοπέδωσαν τον ΠΑΟΚ! Στο 32′ και το 69 δημιούργησε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για Χασάν και Φορτούνη, αντίστοιχα. Στο γκολ του ΠΑΟΚ φέρει κάποια ευθύνη, καθώς Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια τον έβαλαν στη μέση, με τον Λάζαρο, ωστόσο, να μην ακολουθεί τον μπακ του Δικεφάλου.

ΓΙΑΣΙΝ ΜΕΡΙΑ
Θα μπορούσε να είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Αλλά παράλληλα είναι και ένας από τους… μοιραίους. Δεν έκανε σχεδόν κανέναν λάθος στην άμυνα. Επικράτησε στη συντριπτική πλειοψηφία των μονομαχιών με τον Πρίγιοβιτς (σ.σ. τον είχε σημαδέψει ο Λουτσέσκου), ανέπτυξε σωστά το παιχνίδι του Ολυμπιακού και προσέφερε στιγμές σπουδαίας ποιότητας. Στο 12′ έβγαλε τρομερή κάθετη στον Λάζαρο, στην περιοχή του ΠΑΟΚ, στο 22′ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με κεφαλιά από σέντρα του Φορτούνη. Στο 39′ το ίδιο. Στο 75′ εντελώς μόνος του, χάνει ακόμη μία ευκαιρία, πάλι από φάουλ του Φορτούνη.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ
Ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε καθόλου. Αλλά ο «Βούκο» δεν ήταν σε καλή ημέρα. Ηταν νευρικός με την μπάλα στα πόδια, ενώ στο 49′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, σε ένα σπάνιο αυτογκόλ, το οποίο ήρθε χωρίς να πίεση και με το… κακό του πόδι. Σε μία ημέρα που ο ίδιος και ο Μεριά εξαφάνισαν τον Πρίγιοβοτς, ο Σέρβος στόπερ είχε την πιο άτυχη στιγμή της καριέρας του στον Ολυμπιακό.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ
Πήρε τα… μέτρα του Λημνιού σε όλο το παιχνίδι και τον έκανε αλλαγή. Αμυντικά ήταν απόλυτα σωστός σε όλο το παιχνίδι, δεν έχασε καμία μονομαχία από τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ και τον Μάτος, παρότι πολλές φορές τους αντιμετώπισε και τους δύο… μαζί! Επιθετικά είχε καλές προωθήσεις, αλλά όχι καλή συνεργασία με τον Λάζαρο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ
Ο Πέδρο Μαρτίνς τον πιστεύει και το δείχνει έμπρακτα. Με τον Ελληνα μέσο να κάνει ένα καλό πρώτο ημίχρονο, με έναν αστερίσκο. Η φάση του 45ου λεπτού τον αποσυντόνισε. Εχασε την μπάλα κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού, δίνοντας επικίνδυνη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ. Από εκείνο το σημείο και μετά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, αλλά και αυτοπεποίθησή του. Καθυστερώντας σε κάποια σημεία την ανάπτυξη της ομάδας του.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ
Είναι σίγουρο ότι ο… Γιάγια Τουρέ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον «προσταυόμενό» του! Ο μόλις 21 ετών μέσος από τη Γουινέα έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της εν Ελλάδι καριέρας του. Κυριάρχησε σε κάθε… μέτρο της μεσαίας γραμμής. Κουβάλησε σωστά την μπάλα, ήταν άρτιος τακτικά και δημιούργησε εξαιρετικές στιγμές για τους συμπαίκτες του. Ενας top class χαφ. Με έναν… αστερίσκο και ο Αφρικανός. Τη μοναδική ευκαιρία του 2ου λεπτού, όταν με κεφαλιά από τα 3-4 μέτρα από το τέρμα… σημάδεψε το κορμί του Πασχαλάκη.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
Στο 2′, στο 13′, στο 22′, στο 39′, στο 56′, στο 75′. Και στα πέντε διαφορετικά αυτά σημεία του αγώνα, ο Φορτούνης εκτέλεσε υποδειγματικά τις στημένες φάσεις του Ολυμπιακού, αλλά οι συμπαίκτες του αστόχησαν! Στο 54′ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του. Ο Ποντένσε τον βρήκε στο πέναλτι, ο Φορτούνης έκανε το σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης αντιδρά τον νίκησε. Ιδια σειρά και στο 64′, με το σουτ, ωστόσο, να διώχνει ο… Χασάν!

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Επέστρεψε στην 11άδα του Ολυμπιακού, αλλά δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα. Προσπάθησε να κάνει τις γνωστές προσωπικές του ενέργειες, αλλά δεν «πάτησε» περιοχή όσο συνηθίζει, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει πολλούς κινδύνους στον ΠΑΟΚ. Εχασε τον Βιεϊρίνια στο γκολ του Δικεφάλου, αλλά με τη… μετακόμισή του στο αριστερό άκρο της επίθεσης, κράτησε πίσω τον πάντα επικίνδυνο Μάτος.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ
Εκανε αλλαγή τον Βιεϊρίνια. Για την ακρίβεια, υπήρχαν στιγμές που ο Πορτογάλος του Ολυμπιακού εξευτέλισε τον συμπατριώτη του, περνώντας τον με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Στο πρώτο 45λεπτο η συνεργασία του με τον Τσιμίκα ήταν πολύ καλή, ενώ η μετακίνησή του δεξιά, τον έκανε ακόμη πιο επικίνδυνο. Στο 54′ δημιούργησε την ευκαιρία του Φορτούνη, ενώ με τις «μπούκες» και τις ντρίμπλες του, δημιούργησε τρομερή ανισορροπία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά και πολλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Ιδανική η συνεργασία του με τον Ομάρ.

ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ
Στο 97′ ο Φετφατζίδης κάνει τη σέντρα από αριστερά, ο Χασάν υποδέχεται την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, κοντρολάρει, κάνει το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα «γλύφει» το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Η φάση που σημάδεψε την παρουσία του μοιραίου Αιγύπτιου, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, αλλά απώλεσε σωρεία ευκαιριών. Με μεγαλύτερη όλων την εξ επαφής προβολή του 83ου λεπτού, που έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

ΜΙΓΚΕΛ ΑΝΧΕΛ ΓΚΕΡΕΡΟ
Μπήκε στο παιχνίδι στο 69′ αντί του Χριστοδουλόπουλου και πρόλαβε να χάσει κι αυτός τρεις ευκαιρίες. Πήρε σχεδόν όλες τις μονομαχίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά στο φινάλε δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ
Μπήκε αντί του Φορτούνη στο 82′ και πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού. Από δικές του ενέργειας στο 95′ και το 97′, Χασαν και Γκερέρο αστόχησαν σε σημαντικές ευκαιρίες.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ
Σε αυτά τα «σκάρτα» 15 λεπτά που έπαιξε, έδειξε γιατί θα πάρει περισσότερο χρόνο στη συνέχεια. Ψύχραιμος και σωστός σαν κομπιούτερ στις μεταβιβάσεις του, δημιούργησε προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του και επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν αμυντικό μέσο που μπορεί να δημιουργήσει σπουδαίο δίδυμο με τον ασταμάτητο Καμαρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ