Γι’ αυτό είναι τρένο ο Παναθηναϊκός

Γι’ αυτό είναι τρένο ο Παναθηναϊκός

To10.gr καταγράφει και αναλύει τους λόγους που ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο 5 στα 5 στο πρωτάθλημα και «σκοτώνει» κάθε αντίπαλο.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο. Εκτός από τους οπαδούς του, πλέον, ο Παναθηναϊκός κερδίζει και τους ουδέτερους. Διότι παίζει ένα ποδόσφαιρο με αρχή, μέση και τέλος κι αυτό φυσικά είναι έργο του 49χρονου προπονητή του.

Το «τριφύλλι» έχει βρει τρόπο μέχρι στιγμής να καλύψει τις αδυναμίες του. Ας δούμε ποιοι αυτοί:

Αποτελεσματικότητα: Οι Πράσινοι έχουν 55 τελικές έως τώρα και 12 γκολ. Σημειώνουν ένα τέρμα ανά 4,6 τελικές. Σημαντικό να έχει τρομερή ευστοχία μία ομάδα, που ο βασικός της φορ, ο Μακέντα, έπαιξε από την αρχή την 5η αγωνιστική, ενώ στα προηγούμενα ματς ο Δώνης είχε σε ρόλο επιθετικού, αρχικά τον Μουνιέ και στη συνέχεια τον ποιοτικό, αλλά άπειρο Καμπετσή. Απλώς να επισημάνουμε ότι πέρσι ο Παναθηναϊκός είχε ένα γκολ ανά δέκα τελικές…

Ομαδικότητα και ανάπτυξη: Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής είναι ΟΜΑΔΑ. Με όλη τη σημασία της λέξης. Εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Έχει επιμονή και ηρεμία στο παιχνίδι του και δεν δείχνει ούτε πανικό στις κινήσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, το «τριφύλλι» έχει οκτώ ασίστ. Και φυσικά είναι πρώτο στη σχετική στατιστική κατηγορία. Μόνο τέσσερα τέρματα δηλαδή δεν επιτεύχθηκαν με ασίστ και συγκεκριμένα τα δύο πέναλτι με Λαμία, ΑΕΛ, το σουτ του Μπουζούκη στην Ξάνθη και του Γιόχανσον με την ΑΕΛ.

Βρίσκει πρωταγωνιστές: Όλοι στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να δώσουν το 100%. Η ομάδα δεν έχει 2-3 παίκτες για να στηριχθεί. Σε κάθε ματς προκύπτουν κι 1-2 διαφορετικοί πρωταγωνιστές έπειτα από τους πολύ σταθερούς φέτος σε απόδοση Χατζηγιοβάνη, Κουρμπέλη, Διούδη, Κολοβέτσιο. Στην αρχή ήταν ο Μπουζούκης, κατόπιν ο Καμπετσής με τον Εμμανυηλίδη (κόντρα στη Λαμία ήταν καθοριστικοί), στη Λάρισα έκανε όργια ο Γιόχανσον, με τον Λεβαδειακό σκόραρε και ο Χατζηθεοδωρίδης το κρίσιμο 2-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδινε ασίστ ο Κουλιμπαλί και «καθάρισε» ο Μακέντα, ο οποίος έκανε σεφτέ στα γκολ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ διαφορετικούς σκόρερ.

Σταθερός αμυντικά: Το «τριφύλλι» δεν αντιμετώπισε μέχρι τώρα κάποια από τις ομάδες της κορυφής ή έναν διεκδικητή ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκτέθηκε σε κανέναν αγώνα. Ο Δώνης έχει δουλέψει πολύ στο αμυντικό transition, το «τριφύλλι» δεν αφήνει κενούς χώρους και παρουσιάζει τρομερή συνοχή. Έχει δεχθεί, άλλωστε, τρία γκολ (0,6 μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ πέρσι δεχόταν ένα γκολ μ.ο. ανά παιχνίδι) σε πέντε ματς εκ των οποίων το ένα είναι με πέναλτι (ΑΕΛ), το δεύτερο στημένη φάση (κόρνερ με τη Λαμία) και το τρίτο επιθετικό φάουλ του Κριζμάν στον Διούδη, στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, δέχεται ένα γκολ ανά 11,7 τελικές του αντιπάλου!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ