Αυτογκόλ του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ 37 χρόνια μετά! (vid)

Αυτογκόλ του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ 37 χρόνια μετά! (vid)

Πέρασαν χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού «πλήγωσε» την ομάδα του στέλνοντας την μπάλα σε... λάθος εστία σε αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αν έπρεπε να καλέσει κανείς μια ομάδα για… ποδαρικό την πρωτοχρονιά, μάλλον δεν θα επέλεγε τον Ολυμπιακό μετά την ατυχία του στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή (30/09). Δεν είναι μόνο οι 23 τελικές εκ των οποίων καμία δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, είναι και το τέρμα που δέχθηκε, δια ποδός Γιάγκος Βούκοβιτς.

Το αυτογκόλ δηλαδή του Σέρβου στόπερ που καθόρισε και το αποτέλεσμα του αγώνα (0-1). Συμβολή στη φάση είχε αρχικά και ο Ανδρέας Γιαννιώτης που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια μετά το γύρισμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια από τα αριστερά, όμως αυτός που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα πληγώνοντας τους Ερυθρόλευκους είναι ο  30χρονος κεντρικός αμυντικός.

Φυσικά, ο Σέρβος δεν είναι ο μόνος που έχει βάλει αυτογκόλ. Δεν θα είναι ούτε ο τελευταίος. Η ατυχία, η κακιά στιγμή είναι πτυχές του ποδοσφαίρου. Κομμάτια αναφαίρετα που το καθιστούν ακόμα πιο όμορφο, αφού εισάγουν έναν ακόμα αστάθμητο παράγοντα. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον, να θυμηθούμε ποιος είχε βάλει αυτογκόλ πριν τον Βούκοβιτς σε ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και πότε.

Το τελευταίο, λοιπόν, ερυθρόλευκο αυτογκόλ σημειώθηκε πριν από 37 χρόνια, από τον Νίκο Βαμβακούλα. Ο θρυλικός Τιραμόλα είχε βάλει το… κερασάκι στην τούρτα του Δικέφαλου, σε αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας το μακρινό 1981! Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Δεκεμβρίου του 1981, ο παλαίμαχος πια διεθνής αμυντικός, με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται ήδη 2-0 των Πειραιωτών από το πρώτο ημίχρονο, σε μια πολύ λάθος εκτίμηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (αφού πρώτα κόντραρε και στον κίπερ των Ερυθρόλευκων) διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ