Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι 6 της Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι 6 της Ευρώπης

Το κλαμπ των ευρωπαϊκών ομάδων που μετρούν το απόλυτο στα πρωταθλήματα τους εμπεριέχει 8 ομάδες, με τις 2 από αυτές να είναι ελληνικές

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συνέχισαν με νίκες στις εγχώριες υποχρεώσεις τους, καθώς επικράτησαν των ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακού με 2-1 και 1-0 αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Έτσι, οι δύο ελληνικές ομάδες, παραμένουν σε ένα κλειστό κλαμπ ευρωπαϊκών συλλόγων, που μετρούν μόνο νίκες μέχρι στιγμής, πάντα σε επίπεδο πρωταθλήματος. Οι υπόλοιπες έξι είναι: Γιουβέντους (Ιταλία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) και ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος). Αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι πέρα από την κυπριακή ομάδα, οι υπόλοιπες 5, κατέκτησαν το πρωτάθλημα της χώρας τους την περασμένη σεζόν.

Μέχρι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε αυτό το σύνολο βρισκόταν και οι Ολυμπιακός, Λίβερπουλ, αλλά οι μεν «ερυθρόλευκοι« γνώρισαν την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-0, ενώ η αγγλική ομάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Πάντως, με εξαίρεση την ΑΕ Λεμεσού που μετράει το απόλυτο έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες της εν λόγω λίστας έχουν δώσει περισσότερους αγώνες, σε σχέση με τους ελληνικούς συλλόγους.

Αναλυτικά, η Γιουβέντους μετράει το απόλυτο των νικών έχοντας αγωνιστεί 7 φορές, η Παρί Σεν Ζερμέν 8, η Αϊντχόφεν 7, η Σάλτσμπουργκ 9 και η Γιουνγκ Μπόις 9.

Ακόμη, οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται χαμηλά ανάμεσα στους 8, όσον αφορά την μέχρι τώρα επιθετική τους συγκομιδή. Η ΑΕ Λεμεσού είναι στην τελευταία θέση με 1,5 γκολ ανά αγώνα, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Αϊντχόφεν με 3,7 γκολ κατά μέσο όρο.

Αναλυτικά:

Αϊντχόφεν: 7 αγώνες-26 γκολ, μέσος όρος: 3,7

Γιουνγκ Μπόις: 9 αγώνες-32 γκολ, μέσος όρος: 3,5

Παρί Σεν Ζερμέν: 8 αγώνες-27 γκολ, μέσος όρος: 3,4

Σάλτσμπουργκ: 9 αγώνες-24 γκολ, μέσος όρος: 2,7

Παναθηναϊκός: 5 αγώνες-12 γκολ, μέσος όρος: 2,4

Γιουβέντους: 7 αγώνες-16 γκολ, μέσος όρος: 2,3

ΠΑΟΚ: 5 αγώνες – 8 γκολ, μέσος όρος: 1,6

ΑΕ Λεμεσού: 4 αγώνες-6 γκολ, μέσος όρος: 1,5

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ