Λαμία – Ξάνθη 0-0

Λαμία – Ξάνθη 0-0

Η Λαμία ήταν ανώτερη από την Ξάνθη στην έδρα της, σε ένα ματς πολύ πιο απολαυστικό απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ, όμως το 0-0 δεν δικαίωσε την τεράστια προσπάθεια της ομάδας του Μάκη Χάβου. Παραμένουν χωρίς νίκη στη φετινή Superleague οι Λαμιώτες.

Δεν κρατιόντουσαν οι δύο ομάδες που παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο στο Δημοτικό Στάδιο Λαμίας. Έγινε σαφές από νωρίς πως καμία εκ των δύο δεν σκόπευε να συμβιβαστεί με την ισοπαλία, συνεχίζοντας μάλιστα στον ίδιο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σπάνιο και φυσικά απολαυστικό. Στο ζύγι όμως εκείνη που ξεχώρισε ήταν η ομάδα του Μάκη Χάβου, έστω κι αν τελικό 0-0 δεν δικαιώνει την τεράστια προσπάθειά της στο δεύτερο μέρος και την τόλμη που έδειξε να βγει στην επίθεση και να ρισκάρει για να πετύχει τη νίκη. Όχι μόνο γιατί είχε τις περισσότερες καθαρές ευκαιρίες, αλλά και διότι είδε τον Μπερτόλιο να βρίσκεται σε καλό βράδυ, δημιουργώντας τη μία φάση μετά την άλλη. Με ντρίμπλες, κάθετο παιχνίδι και ενίοτε σουτ.

Στον αντίποδα, οι Ακρίτες είδαν τον Γέντρισεκ να μην καταφέρνει να γίνει ξανά ο άνθρωπος που θα βγάλει το… φίδι από την τρύπα. Ο Σλοβάκος έχασε την κορυφαία ευκαιρία του ματς στο 23ο λεπτό και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα για τρίτο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα, όμως το μεγαλύτερο πλην ήταν η αδυναμία του Μίλαν Ράσταβατς να αντιδράσει αποτελεσματικά στα «κύματα» επιθέσεων της Λαμίας στο δεύτερο ημίχρονο. Η απόδοση της Ξάνθης στον αγώνα είχε πτωτική πορεία και πρόκειται για πισωγύρισμα, δεδομένου ότι στα παιχνίδια με Ατρόμητο, Παναιτωλικό και ΟΦΗ η εικόνα της ήταν εμφανώς καλύτερη σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Καραγκούνης ήταν εκείνος που έχασε ποσοτικά τις περισσότερες φάσεις στο ματς, ωστόσο δεν ήταν και ο μοναδικός. Οι Μπλάζιτς και Δημούτσος προσπάθησαν κατ’ επανάληψη με σουτ εκτός περιοχής, ο Μπαράλες με κεφαλιές και ο Καραμάνος με κάμποσα επικίνδυνα γυρίσματα. Βεβαίως, ρόλο στην αδυναμία των γηπεδούχων να σκοράρουν έπαιξαν και οι επεμβάσεις του Ζίβκοβιτς, αλλά και οι αμυντικές προσπάθειες των Λισγάρα και Κασάδο, που διασώθηκαν από την αποψινή μέτρια συνολική εικόνα της Ξάνθης. Αξιοσημείωτο, δε, το ότι το μοναδικό δοκάρι στην αναμέτρηση άνηκε στην Ξάνθη και τον Σουλεϊμάν, με ένα εξαιρετικό σουτ του τελευταίου στο 35ο λεπτό.

Το κλειδί: Είχε και την τύχη με το μέρος της η Ξάνθη, αυτό όμως δεν αναιρεί την προσπάθεια της αμυντικής γραμμής της και δη των Λισγάρα, Κασάδο και Ζίβκοβιτς να διατηρήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν και να χαρίσουν το βαθμό στην ομάδα τους.

Το10αρι: Έφτιαχνε, ντρίμπλαρε, ξαναέφτιαχνε. Εν μέρει είχε και το λεγόμενο οργανωτικό ρόλο. Ο Μπερτόλιο δεν μπόρεσε να συνδυάσει την καλή εμφάνισή του με νίκη, ωστόσο η αποψινή εικόνα του είναι εξαιρετικά νέα για τους γηπεδούχους.

Στον πάγκο: Ο Καραγκούνης είχε τρεις καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Την πρώτη έστειλε την μπάλα άουτ και τις δύο επόμενες πάνω στο σώμα του Λισγάρα. Χρίζεται δικαιωματικά… μοιραίος.

Γιατί κόουτς: Ο Μίλαν Ράσταβατς είδε την ομάδα του να ρίχνει την απόδοσή της όσο περνούσε η ώρα, ανήμπορος να αντιδράσει και αφήνοντάς τη στα χέρια της του Ζίβκοβιτς και των αμυντικών του.

ΛΑΜΙΑ – ΞΑΝΘΗ 0-0

Σκόρερ:
Κίτρινες: 5′ Σιλά, 58′ Ντουρίτσκοβιτς
Δοκάρια: 35′ Σουλεϊμάν
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών), Δημήτριος Φίλος (Βοιωτίας)
Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (85′ Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Καραγκούνης (73′ Καραμάνος), Μπερτόγλιο, Επστάιν (81′ Μαστούρ), Μπαράλες.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (67′ Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ, Καντά (89′ Αλμέιδα), Οκάν Σουλεϊμάν (52′ Ντουρίτκοβιτς), Γέντρισεκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ