Γρηγορίου: «Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία με τις νίκες στα ντέρμπι»

Γρηγορίου: «Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία με τις νίκες στα ντέρμπι»

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι φέτος δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη αλλά και για την έως τώρα παρουσία των ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αρχικά στις δηλώσεις του στον «FAIR PLAY FM 96,1» αναφέρθηκε στη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη και είπε: «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό ήταν ότι είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι. Παρακολουθήσαμε μέσα σε αθλητικά πλαίσια ένα ενδιαφέρον ματς. Ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα του μετά από ήττα σε ντέρμπι. Όταν προηγείσαι στις αρχές του ημιχρόνου με ένα ανέλπιστο γκολ, είναι βασική προτεραιότητα σε έναν ποδοσφαιριστή να κρατήσει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι λογικό ο ΠΑΟΚ να οπισθοχωρήσει και ο Ολυμπιακός να αυξήσει την πίεσή του. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και ο Πασχαλάκης έκανε μία φοβερή εμφάνιση. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προηγηθεί και να δούμε άλλο παιχνίδι. Μετά την νίκη με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ πήρε ακόμα μία μεγάλη νίκη και αυτό είναι πολύ σημαντικό στο ψυχολογικό κομμάτι».

Σχετικά με το τι έλειπε από τις δύο ομάδες: «Από τον Ολυμπιακό έλειπε ασφαλώς η αποτελεσματικότητα. Από τον ΠΑΟΚ περιμέναμε να βγει στην επίθεση και να κρατήσει την μπάλα. Από την στιγμή που ανακτούσε την κατοχή δεχόταν μεγάλη πίεση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει το δικό του παιχνίδι. Είναι λογικό όμως μετά το γκολ να διαφυλάξει το προβάδισμα και όχι να παίξει στον δικό του ρυθμό».

Σχετικά με τον Πασχαλάκη είπε: «Για να παίζει βασικός στον ΠΑΟΚ, δεν χρειάζονται επιπλέον επισημάνσεις. Εγώ θα δώσω συγχαρητήρια και στον Γιαννιώτη που μετά το γκολ τονώθηκε η ψυχολογία του από όλους. Είναι σημαντικό ότι και στις τέσσερις μεγάλες ομάδες υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες τερματοφύλακες. Η συγκεκριμένη θέση είναι ιδιαίτερη και αφού αγωνίζονται Έλληνες στις ομάδες και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι ευτυχές γεγονός».

Σχετικά με την κούρσα του πρωταθλήματος: «Το περσινό πρωτάθλημα ήταν αναμφίβολα εξαιρετικό και στην κορυφή και στην ουρά. Όπως και φέτος προμηνύεται ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρωτάθλημα με 3,5 ομάδες να υποβιβάζονται και με πολλές ομάδες να κυνηγούν την κατάκτησή του. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ομάδα, όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί».

Σχετικά με τους ξένους διαιτητές είπε: «Έχουν συμβάλλει ώστε να βλέπουμε ωραία παιχνίδια. Οι ξένοι διαιτητές αντιμετωπίζονται καλοπροαίρετα από όλους. Αντίθετα στους Έλληνες διαιτητές υπάρχει η πίεση από παράγοντες, παίκτες και προπονητές, κάτι που δεν συμβαίνει με τους ξένους. Ο ξένος διαιτητής δεν έχει τίποτα στο μυαλό του, το άγχος του είναι ελάχιστο. Αν παρατηρήσουμε τους Έλληνες διαιτητές στα ευρωπαϊκά παιχνίδια βλέπουμε άλλη εικόνα. Στους Έλληνες διαιτητές ασκείται μεγάλη πίεση και αυτό φαίνεται σε πολλά παιχνίδια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ