Ο Ντιόγκο για τον Γκιγιέρμε: «Καλή τεχνική, σπουδαίος πασέρ, με πολύ καλό σουτ»

Ο Ντιόγκο για τον Γκιγιέρμε: «Καλή τεχνική, σπουδαίος πασέρ, με πολύ καλό σουτ»

Ο Ντιόγκο αναλύει τον πρώην συμπαίκτη του Γκιγιέρμε για to10.gr και δηλώνει βέβαιος πως: «Θα γίνει σίγουρα σημαντικός για τον Ολυμπιακό». Οι 3 συμμετοχές του κόντρα στη Μίλαν.

Είναι ο παίκτης που σήκωσε την περισσότερη σκόνη στον Ολυμπιακό, πριν ακόμη αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Ο Γκιγιέρμε ντος Σάντος Τόρες αποτέλεσε μια μεταγραφή που ολοκληρώθηκε μετά από ένα μεγάλο σίριαλ, με συνεχείς ανατροπές και σκληρές διαπραγματεύσεις. Μια μεταγραφή που έγινε για να ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή των Ερυθρόλευκων. Ενας παίκτης προερχόμενος από δύο πολύ καλές χρονιάς, στο (ίσως) κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Πριμέρα Ντιβιζιόν και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Με πλούσιο βιογραφικό και με σημαντικές παρουσίες σε Κορίνθιανς και Ουντινέζε. Αλλά και στην… Πορτογκέζα!

Εκεί, στη μικρή ομάδα από το Σάο Πάουλο, γνωρίστηκε κα συνυπήρξε για έναν χρόνο με έναν πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Από τον οποίο έλαβε και τις καλύτερες συστάσεις για την Ελλάδα και τον σύλλογο. Ο λόγος για τον Ντιόγκο Λουίς Σάντο. Μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του Ολυμπιακού και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πλέον, ο «Ντίο» αποτελεί τον απόλυτο σταρ του ποδοσφαίρου της Ταϊλάνδης και της Μπουριράμ Γιουνάιτεντ, πριν λίγες ημέρες κατέκτησε εκ νέου το πρωτάθλημα με 30 γκολ σε 30 παιχνίδια. Αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει για τον πρώην συμπαίκτη του για to10.gr.

Φυσικά, ο Βραζιλιάνος επιθετικός γνωρίζει για την παρουσία του πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια, γνώριζε από την πρώτη στιγμή για τις επαφές. Και φυσικά η άποψή για το εάν έπρεπε να παίξει ο Γκιγιέρμε στους Ερυθρόλευκους ήταν ξεκάθαρα θετική. Όπως θετική (και με το παραπάνω) είναι η άποψή του και για τον ίδιο τον Γκιγιέρμε.

«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει ποιότητα και θα γίνει σίγουρα σημαντικός για τον Ολυμπιακό», σημειώνει ο 30χρονος πια σέντερ φορ, υπερτονίζοντας την αξία του παίκτη των Πειραιωτών. Για τον οποίο, ωστόσο, επισημαίνει και κάτι ακόμη, εξίσου σημαντικό. Που αφορά στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. «Ο Γκιγιέρμε είναι σπουδαίος άνθρωπος, εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ καλός συμπαίκτης», σημειώνει με νόημα.

Οσο για το ποδοσφαιρικό σκέλος; Το τι μπορεί να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Ο Ντιόγκο δεν κρύβει τη βεβαιότητά του πως ο Γκιγιέρμε θα αποτελέσει σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού. «Κάνει εύκολο το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, κινείται συνεχώς μέσα στο γήπεδο και είναι πάντα εκεί που πρέπει». Αυτά είναι τα πράγματα που δεν βλέπει-καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων του ποδοσφαίρου για να τα διαπιστώσεις;. Όπως ότι «μεταφέρει σωστά την μπάλα, έχει καλή τεχνική, είναι σπουδαίος πασέρ και έχει πολύ καλό σουτ».

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ!

Την τελευταία εβδομάδα ο Γκιγιέρμε πήρε ήδη τις δύο πρώτες συμμετοχές του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Την Πέμπτη, κόντρα στη Μίλαν, αναμένεται να τον δούμε για πρώτη φορά βασικό σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Την πρώτη της καριέρας του σε επίπεδο Europa League, αλλά τη συνολικά 3η του κόντρα στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο. Καθώς τη 2ετία της παρουσίας του στην Ουντινέζε, αντιμετώπισε 3 φορές τους Ροσονέρι, έχοντας μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα! Με την ιταλική του εμπειρία και εξοικείωση με το περιβάλλον του επιβλητικού Σαν Σίρο, να θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα παίξει ρόλο στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ