Ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές με Μίλαν ο Μαρτίνς!

Ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές με Μίλαν ο Μαρτίνς!

Ο Πορτογάλος σκέφτεται να παρατάξει ακόμη και τελείως διαφορετική 11άδα κόντρα στους Ροσονέρι, έχοντας στο κάδρο το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και το στοιχείο της έκπληξης στην Ιταλία.

Κάθε προπονητής καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Όταν, όμως, κάποιος είναι προπονητής του Ολυμπιακού, καλείται να πάρει αποφάσεις, όχι μόνο δύσκολες, αλλά που μπορεί να σηκώσουν σκόνη, ακόμη και χωρίς λόγο. Ο Πέδρο Μαρτίνς το γνωρίζει αυτό, αλλά δεν ενδιαφέρεται. Εκείνο που τον «καίει» αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να διαχειριστεί σωστά και επιτυχημένα τα δύο παιχνίδια-φωτιά που έχει μπροστά του: Με τη Μίλαν και την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής του Ολυμπιακού σκέφτεται να προβεί σε σαρωτικές αλλαγές, ενόψει της αναμέτρησης με τους Ροσονέρι. Σε σημείο, μάλιστα, να γίνεται λόγος ακόμη και για αλλαγή 8-9 προσώπων ή ακόμη και για… άλλη 11άδα, σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ενα (ισχυρό) σενάριο, από το οποίο προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα.

1) Ο Μαρτίνς θεωρεί ότι οι παίκτες που αγωνίστηκαν με τον Δικέφαλο του Βορρά είναι πολύ καταπονημένοι από την υπερπροσπάθεια που έκαναν την Κυριακή (σ.σ. κανείς τους δεν έκανε προπόνηση ούτε στο σημερινό πρόγραμμα στο Ρέντη, αλλά επιλέχθηκε να κάνουν χαλάρωμα). Επειδή, λοιπόν, η απόδοση με τον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική, ο Πορτογάλος προσανατολίζεται να ετοιμάσει την ίδια 11άδα και για το ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ (ή έστω.

2) Εάν κλειδώσουν αυτές οι σαρωτικές αλλαγές, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκκληθεί ως απόφαση του προπονητή να… παρατήσει το παιχνίδι με τη Μίλαν. Πώς μπορεί να το ισχυριστεί κάποιος αυτό, άλλωστε, όταν μία πιθανή 11άδα για το συγκεκριμένο ματς θα μπορούσε να είναι η εξής: Ζοσέ Σα, Τοροσίδης, Μιράντα (ή Μεριά), Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (ή Ανδρούτσος), Ναουέλ, Φετφατζίδης και Γκερέρο; Αυτή η 11άδα πόσο «χειρότερη» είναι από την «πρώτη» 11άδα του Ολυμπιακού ή κάθε 11άδα οποιασδήποτε άλλης ελληνικής ομάδας; Η απάντηση είναι αυτονόητη…

3) Οσοι παίκτες επιλεχθούν για να ξεκινήσουν στο παιχνίδι με τη Μίλαν, είναι σαφές ότι θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν στον προπονητή τους ότι είναι έτοιμοι να καθιερωθούν και να κερδίσουν θέσεις βασικών. Κάτι που αυτομάτως προσφέρει έξτρα κίνητρο και για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής. Καθώς κανείς δεν θέλει να χάσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Κυριολεκτικά…

4) Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ένα τόσο γεμάτο ρόστερ το καλοκαίρι, που επιτρέπει στον προπονητή να προχωράει σε τέτοιου είδους δύσκολα εγχειρήματα. Η αξία των ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με την εμπειρία των περισσότερων εξ αυτών που είναι πιθανό να αγωνιστούν στο Σαν Σίρο, επιτρέπει στους Ερυθρόλευκους να έχουν αυτή τη σπάνια (και ακριβοπληρωμένη) πολυτέλεια!

5) Μία 11άδα με τόσες πολλές αλλαγές, είναι σαφές ότι θα εμπεριέχει και πολύ μεγάλη δόση… έκπληξης για τον αντίπαλο. Οι «κατάσκοποι» της Μίλαν έχουν παρακολουθήσει ενδελεχώς τα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού και έχουν σχηματίσει ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουν. Αλλά πόσο προετοιμασμένοι θα παρουσιαστούν οι Ροσονέρι εάν δουν στον αγωνιστικό χώρο μία τελείως διαφορετική 11άδα ή δουν μία σύνθεση με 7-8-9 αλλαγές; Όταν και οι ίδιοι ετοιμάζονται να κάνουν εκτενέστατο rotation;

Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει πράξη τις σκέψεις του για τόσο ριζικές αλλαγές. Η απόφασή του δεν έχει… επισημοποιηθεί ακόμη, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί. Ετσι, οι σχεδόν 7.000 οπαδοί του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στις εξέδρες του Σαν Σίρο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια… νέα ομάδα, που όμως σχεδόν σε κάθε προπόνηση των τελευταίων ημερών, προετοιμάζεται στο Ρέντη. Για την ακρίβεια, είναι πιθανό να δούμε μία ενδεκάδα, παρόμοια με εκείνη κόντρα στον Λεβαδειακό στο Κύπελλο, αλλά με τις προσθήκες των Τοροσίδη, Φετφατζίδη, Νάτχο, Γκερέρο, αντί των Μασούρα, Βρουσάι, Ανδρούτσου ή Τουρέ και Μάνου αντίστοιχα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ