Σημαντικός στην πράξη ο Ινσούα

Σημαντικός στην πράξη ο Ινσούα

Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε την παραχώρηση του και ο Αργεντινός έχει πάρει φανέλα βασικού σπίτι του.

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε την παραχώρηση του Εμάνουελ Ινσούα. Η Λας Πάλμας και η Ράγιο Βαγιεκάνο ενδιαφέρθηκαν έντονα, αλλά οι προτάσεις τους δεν άγγιζαν τη ρήτρα του 1,5 εκατ. ευρώ, ώστε να καμφθεί η αντίσταση του «τριφυλλιού».

Επιπλέον, οι Νταμπίζας, Δώνης δεν ήθελαν να χαθεί ένας ακόμα έμπειρος παίκτης. Ο 27χρονος Ινσούα την περασμένη σεζόν έμεινε στον πάγκο στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος εξαιτίας του Χουλτ, αλλά κατόπιν έγινε βασικός. Ένας ποδοσφαιριστής που πάντα θα δώσει το 100% στο γήπεδο. Παίζει με τρομερό πάθος και δύναμη και έως τώρα δεν έχει δημιουργήσει θέματα. Ενδεικτική, άλλωστε, είναι η στάση του το καλοκαίρι. Δεν πίεσε, δεν ξεσήκωσε τον κόσμο, προκειμένου ν’ αποχωρήσει για την Ισπανία.

Ποιοτικά μπορεί να μην φαντάζει ο παίκτης που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Δεν λες για παράδειγμα, ότι έχει την τεχνική, τη σέντρα, την ικανότητα στο επιθετικό κομμάτι του Μινχ. Είναι, όμως, ένας ποδοσφαιριστής που λειτουργεί για την ομάδα και σ’ αυτό το παζλ που έχουν δημιουργήσει οι Νταμπίζας, Δώνης ταιριάζει. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, λοιπόν, είπε «όχι» στην πώλησή του, εξήγησε στον Ινσούα ότι υπολογίζεται και αυτό φαίνεται στην πράξη. Ο Ινσούα έχει πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όλες 90λεπτα. Δεν αγωνίστηκε μόνο στο κύπελλο. Είχε πρόβλημα επίσης στη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά δούλεψε σωστά στην αποθεραπεία και κλήθηκε στην αποστολή και για την Τρίπολη.

Με την κίνησή του ο Παναθηναϊκός κράτησε έναν παίκτη που δείχνει ότι υπολογίζει, έστω κι αν έχει από τα υψηλότερα συμβόλαια (περίπου 300.000 ετησίως) και παράλληλα ανεβάζει την αξία του. Όταν βλέπει κάποιος στο εξωτερικό έναν παίκτη σε ηλικία 27 ετών να έχει γεμάτη σεζόν, τότε ναι, μπορεί να έρθει πρόταση έστω κοντά στη ρήτρα κι όχι πολύ χαμηλότερη, όπως το καλοκαίρι.

Ο Ινσούα φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τις 20 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πριν έρθει στον Παναθηναϊκό είχε 20 συμμετοχές με τις Ρασίνγκ. Την περίοδο 2012-13 είχε 33 με τη Γοδόι Κρουζ και την επόμενη 28 με τη Μπόκα Τζούνιορς. Σε όλες τις διοργανώσεις (με το Κόπα Σουνταμερικάνα). Στις υπόλοιπες χρονιές ήταν από 24 ματς και κάτω, ενώ την περίοδο 2015-16 είχε συνολικά 17. Αν υπήρχε Ευρώπη σαφώς και θα ξεπερνούσε τα παιχνίδια. Ο Αργεντινός σε κάθε περίπτωση είναι ένας έμπειρος παίκτης που δίνει το 100%, μπορεί το τέλος της σεζόν να φέρει χρήματα, ενώ να σημειώσουμε ότι έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ