Φεντερίκο Μακέντα: Το στοίχημα των Νταμπίζα, Δώνη

Φεντερίκο Μακέντα: Το στοίχημα των Νταμπίζα, Δώνη

To10.gr αποκαλύπτει πώς Δώνης και Νταμπίζας απέρριψαν τις τρεις προτάσεις της πλευράς Πιεμπονγκσάντ και του Γκραντ για τον επιθετικό και έκλεισαν τον Μακέντα.

Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε παρακάτω δεν είναι «επιστημονικής φαντασίας». Είναι απολύτως αληθινή και εξηγεί σε σε μεγάλο βαθμό γιατί ο φετινός Παναθηναϊκός κινείται και πορεύεται με υγεία, θετικό κλίμα και σπουδαία αποτελέσματα. Με την παρουσία, αλλά και τον τρόπο δουλειάς του Νίκου Νταμπίζα και του Γιώργου Δώνη να είναι η βάση από την οποία ξεκινούν όλα.

Η… διανδρία του Παναθηναϊκού, λοιπόν, κερδίζει το στοίχημα με τον Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός στις τρεις συμμετοχές του με την πράσινη φανέλα έχει 2 γκολ και 1 ασίστ. Με κινήσεις που επιβεβαιώνουν την ποιότητά του. Μια επιλογή ρίσκου, που έφερε σε κόντρα Νταμπίζα-Πιεμπονγκσάντ, αλλά δικαιώνει όσους «τρέχουν» τώρα το μαγαζί.

Πώς τους έφερε σε κόντρα; Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ο Αβρααμ Γκραντ, ο άνθρωπος που αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού στην εποχή Πιεμπονγκσάντ, είχε δώσει στον προπονητή και τον αθλητικό διευθυντή του Παναθηναϊκού μία λίστα με τρεις επιθετικούς, για να διαλέξουν ποιον θέλουν και να επιλέξουν ανάμεσά τους.

Σε αυτή τη λίστα, ωστόσο, δεν υπήρχε το όνομα του Μακέντα. Του ποδοσφαιριστή που ήθελε από την πρώτη στιγμή (κατά κύριο λόγο) ο Γιώργος Δώνης και (δευτερευόντως) ο Νίκος Νταμπίζας. Ο τελευταίος, λοιπόν, βλέποντας ότι ο χρόνος τελειώνει και ο Παναθηναϊκός πιέζεται να βρει παίκτη για την εμπροσθοφυλακή του, αποφάσισε να κλείσει τον Ιταλό επιθετικό, με συνοπτικές διαδικασίες.

Η (κατ’ αρχάς) επιτυχημένη επιλογή του σέντερ φορ δεν προκάλεσε κάποια… τρικυμία στις σχέσεις με τους υποψήφιους επενδυτές, καθώς εκτιμήθηκε το ποδοσφαιρικό κριτήριο και η επιθυμία του προπονητή. Όπως, βεβαίως και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός «πετάει» σε αυτές τις 5 πρώτες αγωνιστικές. Με τον Μακέντα να μπαίνει ως πρωταγωνιστής στην αγωνιστική εξίσωση του Δώνη.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Νταμπίζας και ο Δώνης λειτούργησαν ποδοσφαιρικά και κυρίως λειτούργησαν με κριτήριο το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν λειτούργησαν αυτόβουλα. Ενημέρωσαν τη διοίκηση Αλαφούζου για τις κινήσεις τους, πήραν έγκριση και προχώρησαν. Διότι, να μην το ξεχνάμε, ακόμη Πιεμπονγκσάντ υπάρχει μόνο στα… ρεπορτάζ για τον Παναθηναϊκό. Όταν μπουν τα πρώτα ευρώ, τότε ίσως αλλάξει η κουβέντα.

Προς το παρόν ο Παναθηναϊκός πορεύεται μόνος και καμαρώνει τα νέα του παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο κορυφαίας ποιότητας και να προκαλούν ενθουσιασμό στους οπαδούς τους, που αρχίζουν να δένονται ακόμη περισσότερο με την ομάδα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ