Υπόκλιση Μαρτίνς: «Πλέον, έχω… πρόβλημα για την 11άδα»

Υπόκλιση Μαρτίνς: «Πλέον, έχω… πρόβλημα για την 11άδα»

Ο Πέδρο Μαρτίνς εξήρε την παρουσία της... 2ης ενδεκάδας στο Μιλάνο, παραδέχθηκε πως πλέον είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσει την 11άδα, ακόμη και τη 18άδα ενός αγώνα, ενώ ζήτησε νίκη στο ΟΑΚΑ, αλλά να διατηρήσουν οι παίκτες του τη νοοτροπία νικητή της ομάδας που υπηρετούν. To10.gr έχει το ρεπορτάζ.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει « easy way». Οποιος προσπαθεί να πηγαίνει πάντοτε δια της ενδεδειγμένης οδούς, δίχως να ρισκάρει, δίχως να δοκιμάζει τις δυνάμεις του, μπορεί να παίρνει πρόσκαιρες χαρές, αλλά μακροπρόθεσμα τίθεται αντιμέτωπος με τους σκληρούς νόμους του σπορ. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι γνώστης του ποδοσφαίρου. Και των «κινδύνων» που μπορεί να κρύβει για όποιον επιλέγει να πηγαίνει μόνο «εκ του ασφαλούς».

Από χθες to10.gr κατέγραψε τη λογική του στο να επιλέξει να αλλάξει όλη την 11άδα στον αγώνα με τη Μίλαν. Μια απόφαση με προσωπικό ρίσκο κυρίως. Μια απόφαση από την οποία ο ίδιος θα μπορούσε να έχει βγει βαθιά πληγωμένος, εάν το «πείραμα» δεν είχε πετύχει. Εν τέλει, στα μάτια του προπονητή του, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε το παιχνίδι, αλλά πήρε μία σπουδαία «νίκη», που φέρνει τον ίδιο σε «δύσκολή» θέση. Από την ανάποδη. Για την ακρίβεια, σε… ευχάριστα δύσκολη θέση.

Οσοι έπαιξαν στο Μιλάνο βάζουν δύσκολα στον προπονητή τους. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το είπε ο ίδιος ο Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του, στη διάρκεια της προπόνησης. Και το είπε με όσο πιο ξεκάθαρο και κατανοητό τρόπο μπορούσε, ώστε να αντιληφθούν άπαντες, τι εννοεί και γιατί εφεξής ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετικός. Όπως και αρκετά από τα πρόσωπα που θα δούμε στα παιχνίδια που έρχονται.

Αφού, λοιπόν, συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του για την προσπάθεια που έκαναν και την απόδοσή τους για 70 λεπτά στο Μιλάνο, εν συνεχεία μίλησε για τις… δυσκολίες και τα «προβλήματα» που του έβαλαν όσοι αγωνίστηκαν. «Ικανοποιημένος από την απόδοσή όλων σας. Τώρα έχω… πρόβλημα για τους παίκτες που επιλέγω για την 11άδα, ακόμη και για τον καταρτισμό της αποστολής. Αλλά εμένα μου αρέσουν αυτά τα προβλήματα. Θέλω να είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, γιατί η χρονιά είναι μεγάλη και δύσκολη. Ολοι θα παίξουν και όλοι θα πάρουν ευκαιρίες»

Ωστόσο ο Μαρτίνς δεν εθελοτυφλεί. Ναι, ο Ολυμπιακός αποδίδει εντυπωσιακά καλό ποδόσφαιρο. Ναι, δείχνει ότι είναι ανώτερος από τους αντιπάλους του, αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσει και με αποτελέσματα. «Παίζουμε πολύ καλά και αυτό θέλουμε, αλλά με τον ΠΑΟΚ και τη Μίλαν δεν πήραμε τα αποτελέσματα που αξίζαμε. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες μας και να πάρουμε τα αποτελέσματα πρέπει, πρέπει να πάρουμε νίκες και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά στους ποδοσφαιριστές του.

Στο μυαλό του Μαρτίνς υπάρχει μόνο ένας στόχος: Η νίκη στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έχει επιβεβαιώσει με την απόδοσή του ότι είναι ανώτερος και ότι μπορεί να φύγει με το αποτέλεσμα που θέλει από την έδρα της Ενωσης. Ο Πορτογάλος θέλει αυτή τη φορά να συνδυαστεί η απόδοση με το αποτέλεσμα και είναι απόλυτος επ’ αυτού, κάνοντας λόγο για νίκη και μόνο. Αλλά πέραν αυτού, ζήτησε από την ομάδα του να παίξει με βάση το… βάρος της φανέλας που φέρει: «Είμαστε σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και εμείς ως σύνολο, πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Αυτό θα γίνει με νίκες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ