Οι επιστροφές του Λάζαρου

Οι επιστροφές του Λάζαρου

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο μόνος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί και για τους 4 αποκαλούμενους «μεγάλους» ετοιμάζεται για μία ακόμα επιστροφή.

Ο χρόνος, είναι σχετικός, μια ατέλειωτη ευθεία γραμμή, μια ανθρώπινη… κατασκευή για να οριοθετούμε τα γεγονότα. Είναι στην ουσία η κινούμενη μορφή της… ακίνητης αιωνιότητας. Στο χρονοδιάγραμμα της καριέρας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έχουν χωρέσει πολλές επιστροφές. Σημεία που τοποθέτησε ένα κόκκινο σημαδάκι. Μια πινέζα. Κάτι για να τις ξεχωρίζει. Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ως παίκτης της ΑΕΚ, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ΑΕΚ ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εκείνη η δοκιμή στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2006 ράγισε το γυαλί της σχέσης του με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Το πανό των Ασπρόμαυρων που τον αποκαλούσε «οικοδόμο» και τον προέτρεπε να επιστρέψει στην πόλη της Αγγλίας ήταν ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη. Ακόμα και αν επέστρεψε ζητώντας συγγνώμη μετέπειτα, τίποτα δεν ήταν όπως πριν. Οι δρόμοι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν έκτοτε παράλληλοι. Δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Τη σεζόν 2008/09, την πρώτη του ως παίκτης του Τριφυλλιού ήταν εκτός αποστολής στο ματς των Πράσινων κόντρα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν βίωσε την κόλαση της Θεσσαλονίκης. Έπαιξε ενάντια στην παλιά του ομάδα για έξι λεπτά στις 8 Φλεβάρη του 2009 στο ΟΑΚΑ, στην επικράτηση με 3-0 των Πράσινων κόντρα στους Θεσσαλονικείς. Εκείνη ήταν η πρώτη επιστροφή στα παλιά.

Τις τέσσερις σεζόν του στα πράσινα ακολούθησε το ταξίδι στην Ιταλία. Έφυγε από την Παιανία έχοντας έρθει σε ρήξη και με τους φίλους του Παναθηναϊκού. Στη Serie A και τις Μπολόνια, Ελλάς Βερόνα και Σαμπντόρια άφησε για λίγο το κάποιες φορές νοσηρό περιβάλλον του ελληνικού πρωταθλήματος. Μέχρι που ήρθε ο επαναπατρισμός του για λογαριασμό της ΑΕΚ.  Και οι επιστροφές συνεχίστηκαν….

Τη σεζόν 2016/17 ως παίκτης της Ένωσης, λοιπόν, έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό για 68 λεπτά, συγκεκριμένα στις 15 Γενάρη στη λευκή ισοπαλία της ΑΕΚ κόντρα στους Πράσινους. Στη δεύτερη επιστροφή του σε γνωστά λημέρια. Η περυσινή σεζόν κλείνει με τον Λάζαρο MVP να έχει χαρίσει στην ομάδα μεγάλες νίκες, μοναδικά γκολ. Ούτε αυτός ο κύκλος κλείνει ομαλά. Ο παίκτης και η Ένωση έχουν ειλημμένες υποθέσεις που θα διευθετηθούν στα δικαστήρια. Κι όμως εκείνος αύριο πρέπει να επιστρέψει…

Την Κυριακή (07/10), ως παίκτης του Ολυμπιακού πια, ετοιμάζεται για ένα ακόμα comeback στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος της ΑΕΚ. Θα είναι η τρίτη κατά σειρά επιστροφή του ως αντίπαλος μιας ομάδας που υπηρέτησε. Στις προηγούμενες δύο, δεν βρήκε δίχτυα. Αγωνίστηκε για 6′ και 68′ λεπτά αντίστοιχα. Οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν κι εκείνοι βρει χώρο στη μαύρη τους λίστα για το όνομά του.

Το «Δεν θα φύγεις από εδώ ποτέ, Λάζαρε, Λάζαρε», έχει ξεχαστεί. Κι εκείνος έχει συνηθίσει να επιστρέφει. Αύριο δεν θα φοράει τα ασπρόμαυρα, ούτε τα πράσινα, ούτε τα κιτρινόμαυρα. Αύριο θα βάλει την ερυθρόλευκη και δεν θα διστάσει να πληγώσει την παλιά «ερωμένη» του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ