Και όμως, Σισέ και Μπεργκ κάνουν μαζί… έναν Μακέντα!

Και όμως, Σισέ και Μπεργκ κάνουν μαζί… έναν Μακέντα!

Αν υπάρχει ποδοσφαιρικός... έρωτας με την πρώτη ματιά, ο Ιταλός που με την εκκίνηση του καίει καρδιές στο Τριφύλλι είναι ακριβώς μια τέτοια περίπτωση. Είναι ακόμη Σισέ+Μπεργκ στον απολογισμό του πρώτου καρέ. Αν δεν μας πιστεύετε; Οι αριθμοί είναι εκεί για να σας πουν την αλήθεια.

Τρία γκολ και μία ασίστ. Αυτός είναι ο απολογισμός του Φεντερίκο Μακέντα μέχρι στιγμής, στην αφετηρία του. Όλα τα γκολ του; Αποτέλεσμα. Κάθε του «σφαίρα» στο ψαχνό, σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τα πάντα. Τον ίδιο, τους μικρούς, ακόμη και το ποσοστό ευστοχίας του.

Κάθε αρχή και… εύκολη, κατά πως φαίνεται για τον Ιταλό και αν κάποιος προσπαθήσει  να προβλέψει τον μέλλον του στον Παναθηναϊκό, με βάσει τα πεπραγμένα του μέχρι στιγμής, τότε έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος. Πόσω μάλλον δε, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και δούμε τις εκκινήσεις που πραγματοποίησαν οι δύο μεγαλύτεροι επιθετικοί  του τριφυλλιού τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για τους Τζιμπρίλ Σισέ και Μάρκους Μπεργκ οι οποίοι θα χρειαστεί να… προσθέσουν τις επιδόσεις τους στο αντίστοιχο διάστημα εκκίνησης τους στην ομάδα, προκειμένου να πιάσουν αυτήν του 27χρονου επιθετικού. Και αυτό γιατί ο Σισέ στους τέσσερις πρώτους αγώνες του με την πράσινη φανέλα, σκόραρε 1 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ, ενώ ο Σουηδός, στο ίδιο πάντα διάστημα κατάφερε να σκοράρει μόλις μία φορά.

Για του λόγου του αληθές, αναλυτικά τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια και των τριών επιθετικών:

Τζιμπρίλ Σισέ:

Σπάρτα Πράγας- Παναθηναϊκός 3-1 (0 γκολ, 0 ασίστ)

Παναθηναϊκός-Σπάρτα Πράγας 3-0 (ο γκολ, 1 ασίστ)

Παναθηναϊκός-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3(0 γκολ, 0 ασίστ)

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-3 (1 γκολ, 1 ασίστ)

 

Μάρκους Μπεργκ:

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0 (1 γκολ, 0 ασίστ)

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0 (0 γκολ, 0 ασίστ)

Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1 (0 γκολ,0 ασίστ)

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1 (0 γκολ, 0 ασίστ)

 

Φεντερίκο Μακέντα:

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0 (0 γκολ, 1 ασίστ)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (1 γκολ, 0 ασίστ)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1 (1 γκολ, 0 ασίστ)

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (1 γκολ, 0 ασίστ)

Κοινός παρανομαστής των τριών γκολ του Μακέντα, ότι όλα έκριναν το παιχνίδι, καθώς με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έκανε το 2-1, με τον Παναιτωλικό το 1-0 (Κύπελλο), ενώ στην Τρίπολη ήταν η δικιά του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Και όλα αυτά σε μόλις 208 αγωνιστικά λεπτά, δηλαδή, συμμετοχή σε γκολ ανά 52′ λεπτά κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι πρόκειται για έναν παίκτη που αποδεσμεύτηκε από ομάδα της Β’ Ιταλίας(!) και βρίσκεται μόλις έναν μήνα στον Παναθηναϊκό, δεν πήρε μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ενώ ήρθε ως έσχατη λύση, μέσα σε ένα κλίμα αμφισβήτησης και δυσπιστίας.

Φυσικά και δεν μπορεί να τεθεί θέμα σύγκρισης, ανάμεσα στον νυν επιθετικό του Παναθηναϊκό και τους δύο προαναφερθέντες, όσον αφορά την συνολική τους προσφορά στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο μέσα από την ανάγνωση των αριθμών προκύπτει αυτό το παράδοξο στοιχείο.

Αδιαμφισβήτητα, ο Ιταλός έχει πολύ δρόμο μπροστά του ώστε να μπει δίπλα στα ονόματα των Σισέ και Μπεργκ,τα πρώτα «δείγματα γραφής» του Μακέντα όμως, δεν γίνεται να μην δώσουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού ένα ακόμη λόγο να χαμογελά, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ