Βαρέλα: «Η θέλησή μου είναι ότι θέλει ο ΠΑΟΚ»

Βαρέλα: «Η θέλησή μου είναι ότι θέλει ο ΠΑΟΚ»

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε για το παρόν αλλά και για το μέλλον του στον Δικέφαλο.

Ο Φερνάντο Βαρέλα αναδείχθηκε πέρυσι MVP του ΠΑΟΚ από τους συμπαίκτες του. Φέτος βρίσκεται στην 3η του χρονιά στον Δικέφαλο και τόνισε νιώθε μέλος ο ίδιος και η οικογένειά του της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ.

Ο δυναμικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι μίλησε στην κάμερα της NOVA για την ομάδα, τα πρόσφατα δρώμενα και τον σημερινό (7/10) αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα.

Αρχικά είπε: «Είμαι καλά … Ξέρουμε πως δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας γι’ αποθεραπεία αλλά γνωρίζαμε από το ξεκίνημα της σεζόν πως έτσι θα είναι, με διαδοχικούς αγώνες κι είναι πολύ καλό να παίζεις κάθε δυο – τρεις μέρες. Βέβαια, δεν έχεις χρόνο να ξεκουραστείς αλλά απολαμβάνουμε τους αγώνες».

– Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με – σαφώς – θετικό πρόσημο. Μπορεί να μη συνδύασε την ουσία με τις εντυπώσεις, πλην του τελευταίου αγώνα, όμως πώς εξηγείται η διαφορά στην εικόνα της περασμένης Κυριακής με την αντίστοιχη της Πέμπτης;

«Είναι δυο διαφορετικές διοργανώσεις. Ξέρουμε πως το πρωτάθλημα είναι αλλιώς. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός μας γνωρίζει καλύτερα, είμαστε μια ομάδα που δημιουργείται εδώ και τρία χρόνια σχεδόν. Αυτοί όμως άλλαξαν σημαντικά, άλλαξαν πολλούς ποδοσφαιριστές, αγωνίζονταν στην έδρα τους, γνώριζαν πως να μας πιέσουν, μας έπαιξαν δυνατά αλλά σε όλα αυτά το πιο σημαντικό είναι να νικάς. Δεν έχει σημασία το πώς παίζεις, αλλά ειδικά στα ‘μεγάλα’ παιχνίδια πρέπει να νικάς. Την Πέμπτη ήταν άλλη διοργάνωση, άλλος αντίπαλος, που δε μας γνωρίζει και τόσο καλά, ειδικά σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Πήγαμε εκεί να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο και να τους δείξουμε ποιοι είμαστε. Ο προπονητής μας είπε να παίξουμε με αυτοπεποίθηση, παίξτε αυτό που γνωρίζετε, αυτό που είναι καλύτερο για σας κι αυτό κάναμε παίρνοντας το ματς».

– Τελικά ποια είναι η πραγματική εικόνα αυτής της ομάδας;

«Η εικόνα μας είναι … να νικάμε. Κι αυτό είναι που έχει σημασία για μας. Γνωρίζετε κι όλος ο κόσμος γνωρίζει πως μας αρέσει να παίζουμε. Το στιλ μας είναι να παίζουμε αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οι αντίπαλοι δε σου επιτρέπουν να παίξεις. Πρέπει να το ξέρουμε και να βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίζουμε. Νομίζω πως αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, με καλό ποδόσφαιρο και νίκες. Είναι πολύ καλό όταν παίζεις καλά και νικάς αλλά είναι εξίσου καλό το να μην παίζεις καλά και να κερδίζεις».

– Η μεγάλη αυτή περίοδος των διαδοχικών αγώνων ολοκληρώνεται με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ποια η άποψή σου για τον συγκεκριμένο αντίπαλο;

«Θα πρέπει να περιμένουμε να μας μιλήσει στο ξενοδοχείο ο κόουτς γι’ αυτόν, καθώς έχουν αλλάξει κόουτς, νοοτροπία, το στιλ παιχνιδιού τους και μέσα από αυτά θα μάθουμε τα πάντα γι’ αυτούς. Το σίγουρο είναι πως θέλουμε τη νίκη, γιατί και φέτος ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και για να το καταφέρεις πρέπει να νικάς τέτοιους αγώνες».

– Κυκλοφορεί ευρέως αυτές τις μέρες η πληροφορία περί συζητήσεών σου με την ομάδα για επέκταση της συνεργασίας σας. Τί ακριβώς ισχύει επ’ αυτού;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε μπει σε ουσιαστικές συζητήσεις. Φήμες μπορεί να υπάρχουν αλλά επαφές έγιναν, όχι όμως και συγκεκριμένες κουβέντες. Νομίζω πως κατά τη διάρκεια της διακοπής και στο αμέσως μετά χρονικό διάστημα θα λύσουμε το όποιο θέμα σχετικά».

– Η δική σου διάθεση ποια είναι;

«Η διάθεσή μου είναι ότι θέλει η ομάδα».

– Δημοσίευσες μια φωτογραφία με τους γιους σου. Είναι γνωστό πως αγωνίζονται στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Πως αντιλαμβάνεστε ως οικογένεια όλη αυτήν τη σχέση σας με την ομάδα;

«Τα παιδιά μου είναι πολύ καλά εδώ. Τους αρέσει πολύ. Πλέον είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ξέρουν τα συνθήματα πια, ξέρουν να τα τραγουδούν κι είναι πολύ χαρούμενα που αγωνίζονται στην Ακαδημία. Κάθε μέρα βελτιώνονται μέσα από την παρουσία τους σ’ αυτήν κι όταν έρθει η στιγμή ν’ αποφασίσουν για το αν θα θελήσουν να συνεχίσουν να παίζουν μπάλα ή να κάνουν κάτι άλλο θα δούμε τί είναι καλύτερο γι’ αυτούς γιατί τη δεδομένη χρονική στιγμή το κάνουν μόνον για διασκέδαση, για να το απολαμβάνουν και για γίνονται καλύτεροι».

– Νιώθετε μέλη της ευρύτερης οικογένειας του ΠΑΟΚ;

«Φυσικά … Μετά από τρία χρόνια εδώ δε νοείται να μη θεωρείς τον εαυτό σου ως μέλος αυτής της οικογένειας. Βρισκόμαστε εδώ τρία χρόνια τώρα, έχουμε μάθει το σύλλογο καλύτερα, μάθαμε τον κόσμο, μας έμαθε κι αυτός καλύτερα και νομίζω πως τόσο εγώ όσο κι οι συμπαίκτες μου έχουμε δείξει για μας τί σημαίνει να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ