Αήττητος ο ΠΑΟΚ από τον Απόλλωνα στην Τούμπα από το 1964!

Αήττητος ο ΠΑΟΚ από τον Απόλλωνα στην Τούμπα από το 1964!

Δείτε ορισμένα ενδιαφέρονταν στατιστικά στοιχεία για τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα (στις 18:15) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League και το επίσημο σάιτ του Δικέφαλου έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα.

Αναλυτικά:

#39 φορές έχει υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα ως γηπεδούχος σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Μετρά 29 νίκες και 8 ισοπαλίες, ενώ η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε 2 φορές. Η τελευταία νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης είναι στις 5 Απριλίου 1964 με 2-0, ενώ έχει ακόμη μια την παρθενική χρονιά της Α’ Εθνικής, στις 8 Νοεμβρίου 1959 με 2-1.

#Το αγαπημένο σκορ του ΠΑΟΚ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι το 3-0 με 9 εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί το 2-0 με 6 παρουσίες. Στα 22 από τα 39 ματς που έχει υποδεχθεί την ομάδα της Ριζούπολης μάλιστα δεν έχει δεχθεί γκολ.

#Μετά από τρία διαδοχικά ισόπαλα αποτελέσματα στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης για το πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή, ανεξαρτήτου έδρας, ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-0 στο τελευταίο τους ραντεβού στην Τούμπα. Παράλληλα η ομάδα της Ριζούπολης στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της στην Τούμπα είχε φύγει με την ισοπαλία, στις 8 Δεκεμβρίου 2013 (0-0) και στις 16 Ιανουαρίου 2000 (1-1).

#Η προηγούμενη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα σε επίπεδο πρωταθλήματος ήταν στην Ριζούπολη στις 13 Μαΐου 2000 με 4-3, με τους Φρουσο (20′), Καφέ (45′), Ναλιτζή (82′, 90′). Εντός έδρας η νίκη του είναι από τις 25 Απριλίου 1999 με τους Βαλέντσια (7′), Κρισμάρεβιτς (74′) και Κωνσταντινίδη (86′) να σκοράρουν.

#Με 3-0 είχε επικρατήσει ο ΠΑΟΚ και στις δύο αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος το 2013-14. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα συναντήθηκαν τέσσερις φορές για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος. Ο Απόλλων δεν είχε σημειώσει ούτε γκολ κατά του ΠΑΟΚ στα τρία πρώτα ματς. Οι αναμετρήσεις για το κύπελλο τελείωσαν με 3-0 εντός και εκτός έδρας υπέρ του Δικεφάλου, ενώ στην Τούμπα για τον πρώτο γύρο το ματς τελείωσε με λευκή ισοπαλία. Στο ματς της Ριζούπολης οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3.

#Στα τέσσερα από τα πέντε ματς των δύο ομάδων σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει τρία γκολ. Έχει τρεις νίκες με 3-0 και μια ισοπαλία 3-3 στην Ριζούπολη. Ενδιάμεσα υπάρχει μια λευκή ισοπαλία στην Ριζούπολη.

#2 γκολ σημείωσαν τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Λούκας βρήκε δύο φορές δίχτυα στο 3-3 για το πρωτάθλημα στην Ριζούπολη. Ο Κουλούρης σκόραρε δύο φορές στο 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος στην Αθήνα και ο Βούκιτς στο 3-0 του πρώτου αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ