Ο «Ερυθρός Σταυρός» της ΑΕΚ

Ο «Ερυθρός Σταυρός» της ΑΕΚ

Οι Κλωναρίδης και Γαλανόπουλος ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο τραυματισμών της ΑΕΚ. Τι έχει συμβεί φέτος με την ΑΕΚ και τα... ιατρικά ανακοινωθέντα.

«Έχουμε πολύ απαιτητικά παιχνίδια και κάθε παίκτης πρέπει να υπερβάλει εαυτόν. Όταν λείπουν σημαντικοί παίκτες είναι δύσκολα, αλλά έχουμε μάθει να πορευόμαστε έτσι από πέρυσι όταν χάσαμε τον Πέτρο. Είναι σημαντικό για όλους να είναι υγιείς. Υπάρχουν όμως οι τραυματισμοί στο ποδόσφαιρο και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Όταν επιστρέψουν οι τραυματίες θα είμαστε ακόμη καλύτεροι», ήταν τα λόγια του Τάσου Μπακασέτα μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

«Αρχίζει και υπάρχει μία κόπωση στην ομάδα. Υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών κι αυτό οφείλεται στην κούραση. Σίγουρα είναι δύσκολο. Η διακοπή θα μας κάνει καλό. Θα επανέλθουν κάποια παιδιά και ξεκουραστούν κάποια άλλα», οι δηλώσεις του Γιώργου Γιακουμάκη.

Από πλευράς της, η ΠΑΕ ΑΕΚ, θα αναγκαστεί σε λίγο να εκδίδει ξεχωριστό δελτίο Τύπου με… μορφή ιατρικού ανακοινωθέν με το ρυθμό που προκύπτουν οι τραυματισμοί στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Λίγα λεπτά μετά την λήξη του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (1-1) έγινε γνωστό ότι στην υπάρχουσα λίστα προστέθηκαν δύο ακόμα ονόματα: Κώστας Γαλανόπουλος, Βίκτωρας Κλωναρίδης.

Ο πρώτος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου του ντέρμπι λόγω μυϊκού τραυματισμού (ενόχληση στον αριστερό δικέφαλο) και ο δεύτερος αποχώρησε στο 50ο λεπτό του αγώνα, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Αμφότεροι προστίθενται στη λίστα με τους… άτυχους της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, ακόμα και αν η κατάστασή τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία στους ανθρώπους της ομάδας.

Μόλις λίγες ημέρες πριν, στην ευρωπαϊκή «μάχη» της Ένωσης κόντρα στην Μπενφίκα, ο Εζεκίελ Πόνσε αποχώρησε τραυματίας έχοντας υποστεί θλάση στον δικέφαλο. Ο Αργεντινός ήταν ο έβδομος ποδοσφαιριστής της ομάδας που υπέστη μυϊκό τραυματισμό από την αρχή της προετοιμασίας. Δεδομένου, μάλιστα, ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει στη διάθεσή του 2 παίκτες του ίδιου επιπέδου για κάθε θέση, τότε το πρόβλημα χρίζει άμεσης επίλυσης αν θέλει η ομάδα να αντεπεξέλθει στο απαιτητικό της πρόγραμμα σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League.

Από την αρχή της προετοιμασίας φέτος θλάση έχουν υποστεί οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (ο οποίος απουσίασε πάνω από ένα μήνα), Χρήστος Αλμπάνης, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, Πέτρος Μάνταλος, Ροντρίγκο Γκάλο και Άλεφ. Μάλιστα ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ, αφού εκτός έχουν μείνει και οι Μπογέ (σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών) ο οποίος προπονήθηκε ξανά κανονικά και βρέθηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στην αποστολή , Λόπες (ρήξη χιαστού) και Οικονόμου (κάκωση γλουτιαίου). Τα ευχάριστα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, είναι ότι ακολουθεί η δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος. Όταν η Ένωση επιστρέψει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις 21 Οκτώβρη, οι ευχές των Μπακασέτα και Γιακουμάκη ίσως έχουν πάρει σάρκα κι οστά και ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας μπορέσει να καταστρώσει ανενόχλητος τα σχέδιά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ